You Are Here: Home » Εκτροφή » Αλλαγές Έκτρωμα στο Νόμο Απειλούν τους Σκύλους και την Κυνοφιλία!

Αλλαγές Έκτρωμα στο Νόμο Απειλούν τους Σκύλους και την Κυνοφιλία!

Αλλαγές Έκτρωμα στο Νόμο Απειλούν τους Σκύλους και την Κυνοφιλία!

Μία δυσάρεστη έκπληξη για τους φιλόζωους και τους κυνόφιλους επιφυλάσσει το επικείμενο νομοσχέδιο για τις ζωοτροφές αφού σε ένα άρθρο του προωθούνται αλλαγές στον νόμο “Για τα δεσποζόµενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκµετάλλευση ή τη χρησιµοποίηση µε κερδοσκοπικό σκοπό”  που ισχύει σήμερα.

Οι αλλαγές αυτές που αναρτήθηκαν στο opengov για δημόσια διαβούλευση είναι επικίνδυνες για όλους τους σκύλους, όπως θα δείτε παρακάτω, αλλά παράλληλα θα καταστρέψουν ολοκληρωτικά την κυνοφιλία και την καθαρόαιμη εκτροφή στη χώρα μας ευνοώντας μόνο τις εισαγωγές από Puppy Mills και τις παράνομες, αδήλωτες γέννες!

Ας δούμε μερικές από τις αλλαγές που προτείνονται:

Το επικίνδυνο ζώο συντροφιάς

Barking-Dog

α) Η περίπτωση στ του άρθρου 1, αντικαθίσταται ως εξής:
«στ) Επικίνδυνο ζώο συντροφιάς είναι το ζώο συντροφιάς, που εκδηλώνει επιτυχή επίθεση ή ανεπιτυχή προσπάθεια επίθεσης ή απειλητική στάση και συμπεριφορά προς τον άνθρωπο ή τα άλλα ζώα, καθώς και το ζώο που πάσχει ή είναι φορέας σοβαρού νοσήματος, που μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο ή στα άλλα ζώα και δεν θεραπεύεται.».

Είναι ποτέ δυνατόν να δοθεί τέτοιος ορισμός για το επικίνδυνο ζώο συντροφιάς; Ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου αφού δυνητικά ΟΛΑ τα σκυλιά μπορεί να θεωρηθούν επικίνδυνα! Τι σημαίνει ¨απειλητική στάση και συμπεριφορά προς τον άνθρωπο ή άλλα ζώα”; Το γάβγισμα και το γρύλισμα; Θα θεωρηθεί απειλή ένα σκυλί που γρυλίζει, γαβγίζει ή διορθώνει ένα άλλο σκύλο;
Θα θεωρηθεί επικίνδυνο ένα κακοποιημένο σκυλί που το έδερναν όλη τη ζωή του και προφανώς και εκδηλώνει επιθετικές τάσεις ενώ επανέρχεται σταδιακά μόλις βρεθεί σε άλλους ιδιοκτήτες που θα το φροντίζουν με αγάπη;
Μήπως θεωρηθεί επικίνδυνη μία γάτα που γρατζουνάει το παιδάκι που την ταλαιπωρεί ή ακόμα και ένα σκύλο που θα την τρομάξει στο δρόμο; ή αντίστοιχα ο σκύλος που θα επιτεθεί σε μία γάτα;;;; Έχετε δει ποτέ πιο γελοίο, αστοιχείωτο και γενικόλογο ορισμό;

Ο ορισμός αυτός οδηγεί μαθηματικά σε ρατσιστικούς νόμους απαγόρευσης ολόκληρων φυλών! Αυτά που σε άλλες χώρες παλεύουν να ακυρώσουν στην Ελλάδα αρχίζουμε να τα εφαρμόζουμε! Θυμάστε τον Lennox?

Ο θάνατος του εκτροφέα

sad_dog_001

Το άρθρο 6 του ν. 4039/2012, τροποποιείται ως ακολούθως:
α) Το πέμπτο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 6, αντικαθίσταται και μετά από αυτό προστίθεται νέο εδάφιο ως εξής:
«Όταν εκτρέφεται έστω και ένας θηλυκός σκύλος αναπαραγωγής ή σημειώνονται περισσότεροι από δύο τοκετοί ανά έτος σε θηλυκό σκύλο εκτροφής, απαιτείται υποχρεωτικά η έκδοση άδειας εκτροφής, αναπαραγωγής και εμπορίας ζώων συντροφιάς. Άδεια εκτροφής, αναπαραγωγής και εμπορίας ζώων συντροφιάς απαιτείται και για τους ερασιτέχνες εκτροφείς σκύλων ή γατών όταν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του προηγούμενου εδαφίου.».

Ο νόμος που ισχύει σήμερα αναφέρει ότι “Όταν εκτρέφονται περισσότεροι από δύο θηλυκοί σκύλοι αναπαραγωγής ή σημειώνονται περισσότεροι από δύο τοκετοί ανά έτος σε θηλυκούς σκύλους εκτροφής, απαιτείται υποχρεωτικά η έκδοση άδειας αναπαραγωγής, εκτροφής και εμπορίας ζώων συντροφιάς.”

Άρα από εκεί που ένας ερασιτέχνης εκτροφέας μπορούσε να έχει 2 θηλυκά σκυλιά τώρα ουσιαστικά δεν μπορεί να έχει ούτε ένα!!!!! Το παράλογο φυσικά συνεχίζεται αφού υπάρχει και το “ή σημειώνονται περισσότεροι από δύο τοκετοί ανά έτος” κάτι που προφανώς δεν γίνεται χωρίς θηλυκό σκυλί!
Επίσης εντύπωση προκαλεί ο χαρακτηρισμός “σκύλος αναπαραγωγής”… πως ορίζεται και ποιους αφορά; ΟΛΟΥΣ όσους έχουν μη στειρωμένη θηλυκιά;
Σε όλο τον κόσμο πέρα από τους επαγγελματίες εκτροφείς με τις μεγάλες εγκαταστάσεις (που είναι ελάχιστοι στη χώρα μας) υπάρχουν οι ερασιτέχνες που λόγω του πάθους και της αγάπης για τη φυλή κάνουν κάποια επιλεκτικά ζευγαρώματα στο σπίτι τους, στο διαμέρισμα τους ή στον κήπο τους! Δεν το κάνουν για να κερδίσουν χρήματα αλλά για να πάνε τη φυλή τους πιο μπροστά, να τη βελτιώσουν και να παράγουν καλά και υγιή σκυλιά!

Οι παραπάνω αλλαγή θα τους εξαφανίσει αφού δεν θα μπορούν να έχουν θηλυκά σκυλιά και οι διαδικασίες και απαιτήσεις για άδεια είναι παράλογες και ανεφάρμοστες για τους ερασιτέχνες (πολλά στρέμματα, εγκαταστάσεις κτλ περιττές για 2-3 σκυλιά).
Ποιος θα κερδίσει από αυτό; Μα φυσικά τα Puppy Mills και οι εισαγωγείς τους αλλά και οι παράνομοι εκτροφείς της πίσω αυλής που έτσι και αλλιώς δεν δήλωναν ποτέ τις γέννες τους στον Κ.Ο.Ε.! Όσοι θέλουν έτσι και αλλιώς καθαρόαιμο σκυλί δεν θα πάνε σε καταφύγιο για υιοθεσία αλλά θα πάνε στις εύκολες λύσεις που αναφέρω παραπάνω από τη στιγμή που δεν θα βρίσκουν εκτροφικά σκυλιά!

Τα κομμένα αυτιά και η αναπαραγωγή

 Μετά την παρ. 3 του άρθρου 6, προστίθεται νέα παράγραφος 3α, ως εξής:

«3α. Δεν επιτρέπεται η εισαγωγή, εκτροφή, αναπαραγωγή και εμπορία σκύλων που είναι ακρωτηριασμένοι»

Σύμφωνα με τον νόμο που ισχύει σήμερα έχει απαγορευτεί η κοπή αυτιών και ουρών από όλα τα σκυλιά και αντίστοιχα η συμμετοχή των σκύλων αυτών σε εκθέσεις ή άλλες κυνολογικές εκδηλώσεις. Δεν διαφωνούμε με την πολιτική αυτή που σταδιακά εφαρμόζεται και σε άλλες χώρες αν και ο δικός μας νόμος είχε την παγκόσμια αρνητική πρωτοτυπία να απαγορεύει και τη συμμετοχή των σκύλων που είχαν κομμένα αυτιά-ουρά ακόμα και πριν την ψήφιση του νόμου (αναδρομική ισχύ!!)!!
Ας ξεπεράσουμε το θέμα αυτό αφού ο νόμος ισχύει και ας πάμε στο καινούργιο έκτρωμα που προωθείται και δίνει μαθήματα άγνοιας! Όπως μπορείτε να διαβάσετε θα απαγορεύεται πλέον η αναπαραγωγή σκύλων με κομμένα αυτιά και ουρά!!!!!!!!!!
Μπορεί να βρει κανείς λογική σε αυτό; Μήπως το ζευγάρωμα θα μεταφέρει το γονίδιο των κομμένων αυτιών στα κουτάβια; Υπάρχει έστω ένα λογικό επιχείρημα στο να βγουν από την εκτροφή εξαιρετικά δείγματα κάποια φυλής επειδή τους κόπηκαν τα αυτιά πριν 2 ή 5 χρόνια; Όχι βέβαια… μήπως όμως η λογική αυτή ωθήσει νόμιμους εκτροφείς στην παρανομία και στις αδήλωτες γέννες;

Οι παραπάνω αλλαγές είναι ότι πιο παράλογο έχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια! Δείχνουν άγνοια, αμορφωσιά και πλήρη άγνοια της κυνολογίας και της ζωοφιλίας!

sad-dog-2

Οι παραπάνω αλλαγές δεν πρόκειται να λύσουν κανένα πρόβλημα! Αντίθετα θα χειροτερέψουν την κατάσταση ακόμα και με τα αδέσποτα αφού η εξόντωση των εκτροφέων θα οδηγήσει σε ακόμα περισσότερες εισαγωγές από puppy mills, σε απογείωση των πωλήσεων ζώων από Pet Shops και σε ακόμα περισσότερες γέννες από BYBs. Οι φιλοζωικές οργανώσεις πρέπει να καταλάβουν ότι οι μικροί ερασιτέχνες εκτροφείς δεν είναι αντίπαλοι τους, ούτε φυσικά η αιτία των αδέσποτων με τα ελάχιστα σκυλιά που παράγουν και δηλώνουν στον ΚΟΕ! Αντίπαλοι είναι αυτοί που αναφέρω παραπάνω και οι οποίοι θα γιγαντωθούν ακόμα περισσότερο και θα γεμίσουν κάθε γειτονιά με σκυλιά σε γυάλες!

Και φυσικά έχουμε το τραγικό θέμα του επικίνδυνου σκύλου! ΕΓΚΛΗΜΑ! Κάθε σκύλος, δεσποζούμενος, αδέσποτος ή σε καταφύγιο μπορεί να δείξει συμπεριφορά που να ταιριάζει στην περιγραφή! θα οδηγηθούμε σε ομαδικές θανατώσεις αδέσποτων και σε καταγγελίες από υστερικούς επειδή τους γάβγισε ο σκύλος του γείτονα! ΝΤΡΟΠΗ!

Καλώ όλες τις φιλοζωικές οργανώσεις, τους εκτροφείς, τον Κ.Ο.Ε. και τους Ομίλους φυλών, τους κυνόφιλους και γενικότερα τους λάτρεις των σκύλων να αντιδράσουν! Με σχόλια στη σελίδα της δημόσιας διαβούλευσης, επικοινωνία με βουλευτές και γνωστούς και με όποιο τρόπο μπορεί ο κάθε ένας! Στην τελική προωθήστε και μοιραστείτε αυτό το άρθρο όπου και όπως μπορείτε! 

Υπογράψτε ΟΛΟΙ και κοινοποιήστε παντού το petition με σοβαρές προτάσεις για όλα τα παραπάνω! Ήρθε η ώρα της δράσης! 

Ακολουθήστε τη Σελίδα του Dogpark.gr στο Facebook και τον λογαριασμό μας στο Twitter για άμεση ενημέρωση για τις εξελίξεις και τις αντιδράσεις σχετικά με τις αλλαγές της νομοθεσίας, όλα μας τα άρθρα αλλά και για θέματα που δεν καλύπτουμε εδώ! 

 

 • Μπράβο!!

 • MΑ ποιοι άνθρωποι συντασουν αυτούς τους νόμους? Έχουν καμία κυνοφιλικη αίσθηση? Είχαν καν σκύλο ποτέ στη ζωή τους?

  • GEO

   Ούτε οι πολιτικοί έχουν δουλέψει ποτέ

 • xrhstos.tai

  Εμφανέστατα “φωτογραφικές” διατάξεις στο “γόνατο” για να εξυπηρετήσουμε “δικούς μας”

 • Pingback: Τροποποίηση του Ν. 4039/2012 - Page 7()

 • Panos

  Απλα γελειες οι τροποποιησεις. Δηλαδη αν εχω ενα σκυλο αγορασμενο σε χωρα που επιτρεπεται η κοπη και τον φερω Ελλαδα τι γινεται;

 • Κοινός Θνητός
 • disqus_2z3kudovPU

  AISXOS DEN EXW LOGIA AUTO POU ZW DEN LEGETAI XWRA……….AI SXOS!!

  • Αμα δε γουστάρεις μπορείς να μεταναστεύσεις στη Β Κορέα. Εϊμαι σίγουρος ότι ούτε κάν θα μας λείψεις.

 • πανος

  τι νομιζατε οτι θα σταματουσαν μονο στους ανθρωπους? τωρα σειρα εχουν τα σκυλια μετα τα γατια και παει λεγοντας

 • Pingback: Υπέγραψε και ΕΣΥ! Σώσε τους Σκύλους και την Κυνοφιλία! | Dogpark.gr()

 • Ρανια

  ενας σκυλος για να θανατωθει θα πρεπει να υπαρχει αναφορα απο ψυχιατρο ζωων επαγγελματια ο οποιος δινει πληροφοριες στον ιδιοκτητη και του λει τι κανει λαθος. Εαν δεν υπαρχει βελτιωση τοτε δινετε εντολη για ευθανασια.Αυτο δεν υπαρχει στην ελλαδα και ο νομος ειναι γελοιος και ενναντια στα δικαιωματα των ζωων.

 • Pingback: Ο Εισαγγελέας Ερμηνεύει το Νόμο για τα Ζώα Συντροφιάς! Επιτέλους! | Dogpark.gr()

 • Pingback: Έτοιμες οι Προτάσεις για τις Αλλαγές του Νόμου 4039/12 | Dogpark.gr()

 • mimaras

  Θέλω ν αναφέρω κάτι σχετικό με τ αυτιά που μου είπε ο κτηνίατρος μου. Το ένα αυτί του αγοριού μου σηκώνεται αρκετά πάνω και στέκεται και μου είπε ότι αυτό συμβαίνει γιατί έχει μεταφερθεί γονίδιο απ τους προγόνους όπου είχαν κομμένα αυτιά. Μου φάνηκε τρελό και ο ίδιος ο γιατρός μου είπε ότι είναι τρελό, δεν μπορεί να το εξηγήσει αλλά λέει έτσι είναι.

  • Με συγχωρείτε αλλά ειλικρινά αυτό είναι ότι πιο λάθος και κωμικό έχω ακούσει. Αν δεν ήταν γιατρός απλά θα γελάγαμε αλλά δυστυχώς ανησυχώ για την υγεία των σκύλων που βλέπει αν οι γνώσεις του είναι έτσι γενικά και ελπίζω να καταλάβατε λάθος!
   Μήπως σας είπε ότι έχει μεταφερθεί γονίδιο από προγόνους που είχαν όρθια τα αυτιά τους;
   Αντιλαμβάνεστε βέβαια ότι αν κόψετε το αυτί σας ή το χέρι σας αυτό δεν πρόκειται να μεταφερθεί στα παιδιά ή στα εγγόνια σας 🙂 🙂

   • Μίνα Γκ.

    Oσοι δεν κατάλαβαν … αυτό επερχεται σαν “τιμωρία” για τους μλκες που παρέβησαν το Νομο και κακοποιήσανε τα ζωα κόβοντάς τους αυτιά και ουρές… Και καλά να πάθουνε οι άνθρωποι αυτοί και τους απαγορεύει ο Νόμος να τα ζευγαρώσουνε. Αυτοί είναι σίγουρο όταν αν βάλουνε το ζωο τους να γεννήσει θα κόψουνε κι άλλες ουρές κι άλλα αυτιά… και θα βασανίσουνε έτσι κι άλλα ζώα…αλλά εσείς είστε τόσο γελοίοι που μένετε σε ότι διαβάζετε και δε βάζετε το μυαλό σας να δουλέψει λιγάκι παραπέρα… Γι’αυτό στην Ελλάδα δε θα πάμε μπροστα! Γιατί είναι γεμάτη μικρόνοες μπουρτζόβλαχους!

 • Pingback: Τά ἐπικίνδυνα ζῶα συντροφιᾶς τά ξέρατε; | Φιλονόη καὶ Φίλοι...()

 • Άγνωστος Στρατιώτης

  Παιδιά γνωστός μου πήρε ερασιτεχνική άδεια εκτροφής (2 θηλυκα σκυλια) αναπαραγωγής και πώλησης δηλώνοντας ως χώρο εκτροφής το σπίτι του. Δεν μπορεσαν να την αρνηθούν γιατί ο νόμος είναι εντελώς ασαφής. Δείτε το όσοι σας ενδιαφέρει…

 • Ευδόξιος Λεονταράς

  ΑΓΑΠΩ ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. ΟΜΩΣ…. ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΣΚΥΛΟΥΣ ΑΔΕΣΠΟΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΚΟΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΑΓΕΛΗ ΕΞΑΓΡΙΩΜΕΝΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΚΑΙ ΓΛΥΤΩΣΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΗΔΩΝΤΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΥΛΗ. ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΘΑ ΜΕ ΞΕΣΚΙΖΑΝ ΑΝ ΜΕ ΕΠΙΑΝΑΝ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΑΥΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΧΑΝ ΕΝΑΝ….ΦΙΛΟΖΩΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΑ ΒΑΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΜΟΛΗΣΕ. ΕΑΝ ΑΥΤΗ Η ΑΓΕΛΗ ΠΙΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕς ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΙΡΩΘΕΙ Ή ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΩΘΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΖΩΟ? ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑ?

© 2012 - 2015 Powered By Wordpress, Manogr, Sumo, Paella, Vodka and all the beautiful dogs everywhere!

Scroll to top