You Are Here: Home » Νομοθεσία » Ταξίδι Σκύλου με Αεροπλάνο!

Ταξίδι Σκύλου με Αεροπλάνο!

Ταξίδι Σκύλου με Αεροπλάνο!

Υπάρχουν κάποιες φορές που ο μόνος τρόπος για να είμαστε μαζί με τον αγαπημένο μας σκύλο είναι να τον πάρουμε μαζί μας στο αεροπλάνο.

Δυστυχώς οι περιορισμοί, οι κανονισμοί και οι κίνδυνοι είναι αρκετοί και θα προσπαθήσουμε να τους εξηγήσουμε όλους αναλυτικά σε αυτό το άρθρο. Να έχετε όμως πάντα στο μυαλό σας ότι κάθε αεροπορική εταιρεία έχει δικαίωμα να τροποποιήσει τους όρους για λόγους πολιτικής ή και ακαταλληλότητας συγκεκριμένων αεροσκαφών.

Πάντα, πριν αποφασίσετε να ταξιδέψετε, θα πρέπει να μιλήσετε με το γραφείο ταξιδίων ή την αεροπορική εταιρεία για να μάθετε τους συγκεκριμένους όρους που ισχύουν για την πτήση που σας ενδιαφέρει.

Μεταφορά μέσα στο αεροπλάνο

Οι κάτοχοι μικρόσωμων φυλών είναι οι πιο τυχεροί αφού οι αεροπορικές εταιρείες, στην μεγάλη τους πλειοψηφία, επιτρέπουν τη μεταφορά κατοικίδιων μέσα στην καμπίνα του αεροσκάφους!
Φυσικά ο σκύλος θα πρέπει να βρίσκεται μέσα σε ειδικό κλουβί (συνήθως με διαστάσεις 55 εκ. μήκος, 40 εκ. ύψος και 23 εκ. πλάτος) και το βάρος μαζί με το κλουβί δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 8 κιλά.
Ο κάθε επιβάτης επιτρέπεται να ταξιδεύει μόνο με ένα κατοικίδιο εκτός αν τα ζώα του είναι εξοικειωμένα μεταξύ τους.
Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι πολλές αεροπορικές εταιρείες, κυρίως για πτήσεις μεγάλης διάρκειας, επιτρέπουν μέχρι ένα συγκεκριμένο αριθμό κατοικίδιων σε όλη την καμπίνα του αεροσκάφους!  Έτσι ενδέχεται όταν πάτε να κάνετε την κράτηση σας να ενημερωθείτε ότι το όριο έχει ξεπεραστεί και δεν μπορείτε να ταξιδέψετε στη συγκεκριμένη πτήση. Επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αρκετές εταιρείες χρεώνουν κάποιο ποσό για τη μεταφορά του σκύλου σας.

Γενικά να ξέρετε ότι πάντα θα πρέπει να δηλώνετε το σκύλο σας από πριν! Μην πάτε ποτέ στο αεροδρόμιο χωρίς να έχετε ενημερώσει σχετικά την αεροπορική και χωρίς να έχετε λάβει τη σχετική έγκριση!

Μεταφορά στο χώρο αποσκευών

Η μεταφορά σκύλων και άλλων κατοικίδιων στον χώρο αποσκευών του αεροπλάνου είναι δυνατή και γίνεται μόνο με ειδικό κλουβί μεταφοράς που πρέπει να διαθέτει ο επιβάτης. Το κόστος εξαρτάται από το βάρος σκύλου και κλουβιού και εδώ ενδέχεται να ισχύουν περιορισμοί για τον συνολικό αριθμό που επιτρέπεται ανά πτήση.
Πολλά αεροπλάνα δεν διαθέτουν ειδικό χώρο αποσκευών με θέρμανση και ρύθμιση πίεσης οπότε η μεταφορά ζώων απαγορεύεται αυστηρά!

Εξαιρέσεις και Απαγορεύσεις

Σχεδόν όλες οι εταιρείες επιτρέπουν στους σκύλους-οδηγούς για επιβάτες με προβλήματα όρασης και ακοής να ταξιδεύουν στην καμπίνα και χωρίς καμία έξτρα χρέωση αρκεί να έχουν ενημερωθεί σχετικά κατά την κράτηση του εισιτηρίου.

Σκυλιά που έχουν ναρκωθεί, πολύ μικρά κουτάβια και ζώα που προορίζονται για εργαστηριακούς ή επιστημονικούς σκοπούς δεν γίνονται συνήθως δεκτά.

Να θυμάστε πάντα να ελέγχεται τη νομοθεσία της χώρας προορισμούς καθώς ενδέχεται να ισχύουν απαγορεύσεις ή καραντίνα για μεγάλο χρονικό διάστημα!

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες δεν επιτρέπουν την μεταφορά βραχυκέφαλων φυλών λόγω αυξημένου κινδύνου εξ’ αιτίας των προβλημάτων αναπνοής ιδιαίτερα σε συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών.

Έτσι οι κάτοχοι σκύλων όπως τα Bulldog, τα Pug, τα Boxer, τα Bull Terrier, τα Τσόου Τσόου, τα Μπουλμαστιφ, τα Λάσα Άπσο, τα Γαλλικά Μπουλντόγκ, τα Σαρ Πέι και άλλα θα πρέπει να τσεκάρουν με την αεροπορική εταιρεία. Στην σχετική σελίδα της Aegean μπορείτε να δείτε τη λίστα φυλών που απαγορεύει η συγκεκριμένη εταιρεία αλλά κάθε μία έχει διαφορετική πολιτική.

Κάποιες εταιρείες (όπως πάλι μπορείτε να δείτε στο παραπάνω link) δυστυχώς απαγορεύουν την μεταφορά κάποιων φυλών που, αυθαίρετα κατά τη γνώμη μας, θεωρούνται επιθετικές!
Για κάποιο μυστήριο λόγω οι συγκεκριμένες φυλές πέφτουν ακόμα μία φορά θύμα αυτού του ιδιότυπου ρατσισμού λες και δεν υπάρχουν επιθετικά σκυλιά σε κάθε φυλή. Μερικές από τις ράτσες αυτές είναι τα Ροτβάιλερ, τα Ντόγκο Αργεντίνο, τα Pit Bulls, τα Φίλα Μπραζιλέιρο και γενικά σκυλιά που όλοι συναντάμε στην καθημερινότητα μας και σίγουρα δεν μπορούμε να τα κατατάξουμε ως επιθετικά! Έχουμε ξαναγράψει ότι δεν υπάρχουν κακά σκυλιά, μόνο κακοί ιδιοκτήτες.

Η Τελευταία και ίσως ιδανική λύση! 

Με βάση τα παραπάνω είναι φανερό ότι υπάρχουν πολλοί περιορισμοί και δυσκολίες στα αεροπορικά ταξίδια των σκύλων.
Αν μιλάμε για διακοπές ή ταξίδια αναψυχής υπάρχουν και λύσεις ώστε στην χειρότερη περίπτωση ο σκύλος να μείνει πίσω, σε συγγενείς, φίλους ή πανσιόν σκύλων.
Τι γίνεται όμως σε σοβαρές περιπτώσεις όπως μετακόμιση σε ξένη χώρα για δουλειά ή άλλους λόγους; Είναι δυνατόν να μην υπάρχει λύση; Ευτυχώς έχω να προτείνω μία δοκιμασμένη και σίγουρη λύση: Αεροπορικές εταιρείες ή πτήσεις cargo!

Όπως γνωρίζετε υπάρχουν αεροπορικές εταιρείες μόνο για μεταφορές αλλά και ειδικές πτήσεις κανονικών αεροπορικών αποκλειστικά για τις μεταφορές εμπορευμάτων. Στα ειδικά διαμορφωμένα αυτά αεροπλάνα δεν υπάρχουν θέσεις για επιβάτες οπότε τα ζώα μπορούν να ταξιδέψουν μέσα στην καμπίνα με τις ίδιες συνθήκες που υπάρχουν για το πλήρωμα και τους πιλότους!
Η συγκεκριμένη λύση χρειάζεται περισσότερο ψάξιμο και οργάνωση από τις απλές προγραμματισμένες πτήσεις και προφανώς δεν θα φτάσετε  ίδια ώρα με το σκύλο σας στον προορισμό σας αλλά θα είστε σίγουροι ότι θα ταξιδέψει κάτω από ιδανικές συνθήκες!

Οι αεροπορικές πτήσεις γίνονται όλο και πιο δύσκολες ακόμα και για εμάς και αυτό αντικατοπτρίζεται και στους σκύλους μας και γενικότερα τα κατοικίδια μας. Με λίγο ψάξιμο και σωστή καθοδήγηση όμως θα μπορέσετε να απολαύσετε τις διακοπές σας μαζί με τον αγαπημένο σας φίλο!

Ακολουθήστε τη Σελίδα του Dogpark.gr στο Facebook και τον λογαριασμό μας στο Twitter για άμεση ενημέρωση για όλα μας τα άρθρα αλλά και για θέματα που δεν καλύπτουμε εδώ! 

 • kk

  sigharitiria gia to arthro sas kai gia to site sas genikotera! mipws ehete plirofories shetika me tin karadina pou apaiteitai gia metakomisi se hwra tis e.e.?

  • Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια!
   Ευτυχώς η καραντίνα για μεταφορά σε χώρες της Ε.Ε. έχει πλέον σταματήσει! Η Αγγλία την κατάργησε από 1/1/12 εφαρμόζοντας τις αποφάσεις της Ε.Ε. και δε νομίζω να έχει μείνει ακόμα κάποια χώρα που να την απαιτεί!
   Χρειάζονται βέβαια κάποια διαδικαστικά που όμως δεν είναι δύσκολα (να έχει microchip, εμβόλιο για λύσσα πριν από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κτλ)!
   Αν θέλεις να τσεκάρουμε για συγκεκριμένη χώρα ενημέρωσε μας!

   • Victoria

    geia sas…thelo na pao diakopes sti Rosia (Kaukaso) k exo ena Cavalier. Kserete ti isxyei gia ekei?

    • Victoria η Ρωσία δεν έχει καραντίνα ή κάτι περίεργο… θέλει εμβόλια λύσσας και τα άλλα εμβόλια… απλά θα πρέπει υποχρεωτικά να σταματήσεις στη Μόσχα και να περάσεις τελωνείο με το σκύλο εκεί αφού δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις σε άλλα αεροδρόμια! Δες περισσότερα: http://www.pettravel.com/immigration/russia.cfm

     • Victoria

      Ευχαριστώ πολύ!! Έχω άλλη μια ερώτηση. Τον Σεπτέμβριο θα πάω Γερμανία για σπουδές και εννοείται θα πάρω το σκυλάκι μαζί μου. Διάβασα ότι έπρεπε να της είχα κάνει εξέταση αίματος 3 μήνες πριν και εμβόλιο λύσσας 1 μήνα πριν. Ισχύει αυτό?? Γιατί έτσι κ ισχύει θα τρελαθώ, γιατί θα πρέπει να τα κάνω τώρα και να φύγω χειμώνα….

     • Δεν χρειάζεται να ανησυχείς… από ότι είδα χρειάζεσαι pet passport που να έχει όλα τα εμβόλια, αριθμό microchip και τις αποπαρασιτώσεις μέσα και πρέπει να φαίνεται εκεί ότι έχεις κάνει εμβόλιο λύσσας το λιγότερο 30 μέρες πριν την άφιξη σου και το περισσότερο 12 μήνες πριν! Δεν κάνει να το έχεις κάνει λιγότερο από 30 μέρες πριν φτάσεις αφού δεν προλαβαίνουν να δημιουργηθούν αντισώματα. Αυτό με τις εξετάσεις αίματος 3 μήνες πριν δεν ισχύει για Ελλάδα, είναι για χώρες με πολλά κρούσματα λύσσας!

   • Σταυρουλα

    καλησπερα να κανω μια ερωτηση??αν ειναι πανω απο 8 κιλα,πχ 9 ή 10 μπαινει υποχρεωτικα κατω στις αποσκευες???δεν μπορω να πληρωσω κατι παραπανω κ να το εχω μαζι μου???

   • ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΥΣΣΑ ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΦΕΡΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΚΑΜΠΟΤΖΙ ΟΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΓΙΑ 8 ΜΗΝΕΣ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

 • βασ

  καλησπέρα σας . Μηπως ξέρουμε για νότια Αφρική τι ισχύει ? παλιά ισχυει ότι κ αγγλία . Τώρα ? ευχαριστω

  • Η Νότια Αφρική δεν εφαρμόζει (ευτυχώς) πια καραντίνα σε υγιή σκυλιά που έχουν τα απαραίτητα χαρτιά! Μπορείτε να δείτε την διαδικασία στο http://www.pettravel.com/immigration/SouthAfrica.cfm

   • βασ

    ΧΙΛΙΑΑΑΑΑΑΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ !!!!

    Στις 20 Ιουνίου 2012 2:57 μ.μ., ο χρήστης Disqus <et

   • βασ

    ελπίζω να μην σας κουράζω. Αλλά αν ενα σκύλι εχει καλαζααρ ή ερλιχείωση τι γίνεται ?? :-S

    • χμμμμ σε αυτή την περίπτωση ίσως υπάρχει πρόβλημα αφού λέει ότι δεν μπαίνουν σε καραντίνα υγιή ζώα… οπότε αν αυτό φαίνεται στις εξετάσεις και στις κτηνιατρικές βεβαιώσεις ίσως υπάρχουν δυσκολίες…

 • Vayia

  Tha ithela na rotiso ti xreiazetai enas skilos gia na mporei na taksidepsei entos E.E. Anaferthike oti prepei na exei microchip kai na exei kanei emvolio gia lissa prin apo sigkekrimeno xroniko diastima (auto paei analoga me ti xora?) . Ti allo xreiazetai?

  • Τίποτα άλλο βασικά… αποπαρασίτωση σε κάποιες χώρες αλλά αυτά έτσι και αλλιώς τα κάνουμε! Όλα αυτά απλά πρέπει να φαίνονται στο διαβατήριο του σκύλου που έχεις από τον κτηνίατρο! Τίποτα άλλο!

  • elena lagoudi

   Για Αγγλία (τουλάχιστο) εκτός από τσιπ, πρέπει να έχει κάνει εμβόλιο λύσσας 6 μήνες πριν το ταξίδι και μια εξέταση αίματος για να αποδειχθεί ότι έπιασε το εμβόλιο, γύρω στον έναν μήνα πριν το ταξίδι. Ολα αυτά να καταγράφονται στο βιβλιάριό του. Τέλος, τα αντιπαρασιτικά μια δυο μέρες πριν το ταξίδι. Αυτά.

   • Aria Zouni

    Εμένα μ ζήτησαν και ένα πιστοποιητικό ενδοκοινωνικης μεταφοράς ξέρετε πως το παίρνω αυτό ;

 • kyv

  kalispera! menw londino edw kai ena xrono kai thelw na ferw ton skylo moy (labrador) edw…toy exw kanei 2 fores to antilyssiko emvolio kai oti xreiazetai gia tin karantina einai ygeiestatos..to provlima moy einai h metafora giati den vrisko kamia etaireia na analavei thn metafora tou..mporeite na moy proteinete kapoies etairies giati mia pou vrika ellinikh mou zhtaei 1000 eurw…eyxaristw

  • Η τιμή που λέτε είναι με κανονική πτήση ή cargo εταιρεία;

  • lydia

   to idio problima antimetopizw thelw na metaferw tn skilo m londino apo elllada kai thelw na amthw poies etairies dexontai katoikidia kai an iparxoun pio oikonomika eisitiria gt kai egw brika mono me tn british 900 eyrw

  • elena lagoudi

   Κι εγώ ήμουνα στην ίδια κατάσταση, μου έδιναν quote 1200 λίρες για τους δυό μας και θα ταλαιπωρούνταν πολύ το σκυλί. Τελικά επέλεξα να γυρίσω με τραινο, πολύ πιο ευχάριστο και για τους δυο. Εδωσα όλα τα πράγματα μεταφορική, κράτησα μια βαλίτσα και έβγαλα εισιτήριο από Λονδίνο ως Πάτρα, με 2 ενδιάμεσες στάσεις για να αντέξει ο σκύλος. Τη μια μέρα φτάσαμε ως Στρασβούργο και την επόμενη κοιμηθήκαμε Μπολώνια. Ολα τα τραίνα ήταν πολύ άνετα και δε χρειάστηκε ούτε φίμωτρο, όπως μου είχαν πει. Είναι πολύ φιλικοί με τα σκυλιά παντού. Την τρίτη μέρα είχαμε καμπίνα στο πλοίο από Ανκόνα. Το όλο ταξίδι για τους δυό μας βγήκε 480 ευρώ και από 20 ευρώ η κάθε διανυκτέρευση σε pet friendlyξενοδοχείο. Αν θες λεπτομέρειες για ξενοδοχεία και γραμμές τραίνου (γιατί το είχα ψάξει πολύ) στείλε μου email.

   • Mari

    Kalhspera endiaferomai na paw apo ellada glaskovi me ta treia mou
    skulakia yorkshire me pekignese elena lagoudi mipws tha mporouses na me
    voithiseis me endiaferei o tropos pou xreisimopoiises mias kai den polu
    empistevomai ta cargo kai einai kai panakriva!!!

    • elena lagoudi

     Ναι, αν θες στειλε μου email στο elena.lagoudi(at)gmail.com

    • ΕΥΑ ΜΑΡΙΑ

     Για μεταφορα collie απο Ελλαδα στην Κυπρο λογω μετακομισης, τι χρειαζεται να γινει διαδικαστικα με τον σκυλο….καποια ιδιαιτερα εμβολια περα απο τα απαραιτητα και το αντιλυσσικο; Τσιπαρισμενη ειναι, διαβατηριο εχει και βιβλιαριο υγειας.Δεν ειναι στειρωμενη.Πρεπει να στειρωθει απαραιτητα ;;Ειναι 6μιση ετων τωρα.Ευχαριστω εκ των προτερων

   • Basilhs Aggeloudhs

    Γεια σας καλησπερα..θελω να μεταφερω κουταβι μπιγκλ απο ελλαδα σε ηνωμενο βασιλειο…ειμαι ηδη αγγλια εγω πως μπορω να το φερω εδω;και τι ακριβως χρειαζεται;

 • dimitris

  tha ithela kai egw na sas sigxaro gia to arthro sas einai arketa katatopistiko. exw kai egw mia erwtisi meno sto londino kai skeutome tora pou allakse h nomothesia na parw kai to skilo mou mazi( einai hmiemo 30 kila) alla den kserw ean tha exw provlima epidei einai epiliptikos ean kapoios kserei na mou pei gia autin tin periptosi kai ean prepei na kanw kati parapanw apo ta vasika pou zitane tha hmoun eugnomon. euxaristw ek ton proteron

  • Όσο αφορά την είσοδο στην Αγγλία δε νομίζω ότι χρειάζεται να κάνετε κάτι διαφορετικό… για το ταξίδι όμως στο αεροπλάνο καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε κτηνίατρο.

  • Guest

   to idip problima exw kai egw thelw na mathw poies etairies dexontai metafora katoikidiwn kai an iparxoun pio ftina eisitiria

 • simone

  Παιδια γεια σας!
  Εχω 2 τσιουαουα και μετακομιζουμε μονιμα στην Αγγλια.Ενω η Αγγλια αλλαξε απο 01-01-2012 την πολιτικη της οσο αφορα την εισοδο σκυλιων απο αλλα κρατη,εχω μιλησει με 4 αεροπορικες εταιριες και καμια δεν πεταει με κατοικιδια προς την Αγγλια.Ενω το σαιτ της καθε μιας αναφερει την καθε λεπτομερεια ως προς τον τροπο εισοδου στην Χωρα.
  Δεν καταλαβαινω..
  Ξερετε καποια αεροπορικη που να δεχεται σκυλακια;;
  Οι Εasy Jet,Ryanair.Aegean,British Airways,Lufthansa δεν δεχονται.
  Σας παρακαλω αν γνωριζει καποιος ας με βοηθησει!!

  • MARIA

   sugnwmi gia ta greeklish to pliktologio mou den upostirizei ellinika. elpizw na exete brei idi tin lusi, diaforetika sas metaferw tin empeiria tis aderfis mou ka8e fora pou ta3ideuei me to diko tis skulaki, episis tsiwawa. H aegean karaxin dexetai zwa stin kampina. Gia tin e3odo apo tin agglia den uparxei kanena problima kai mporeite na petate ap’ eu8eias Ellada. Gia tin eisodo stin Agglia i aderfi mou petaei sto Parisi kai apo ekei me autokinito pernaei to eurotounel. Den 3erw an exei alla3ei kati, alla apo oti gnwrizw den ginontai dekta zwa sto treno gia na ta3idepsete ap’au8eiaw me to treno Parisi-Londino. Kali Arxi

   • pely

    ti ennoeis me aytokinhto?ix h kapoia dhmosia sygkoinwnia px lewforeio? gt k egw exw ena yorkshire k den to dexontai g londino oute me treno oute me aeroplano

 • Εμη

  εχω βρει ενα σκυλο ρατσας λαμπραντορ που εινα 2 μηνων και ζυγιζει 5 κιλα απο Γαλλια ..Ο ανθρωπος που θελει να μου το στειλει απο εκει ειπε οτι θελει 85 ευρω για τη μεταφορα του ασυνοδευτο και βεβαια με ολα τα χαρτια του και το τσιπακι τα παντα δηλαδη. αυτες οι τιμες ισχυουν ή θα πληρωσω αλλες απο αυτα που μου λεει

 • ms23

  καλημερα και συγχαρητηρια για τα αρθρα σας!θα ηθελα να σας ρωτησω αν ξερετε τι προυποθεσεις υπαρχουν για να φερω ενα κουταβι απο αργεντινη.θα χρειαστει να μεινει σε καραντινα επειδη η χωρα προελευσης ειναι εκτος Ε.Ε.;;;
  ευχαριστω εκ των προτερων..

  • Δε νομίζω ότι υπάρχει θέμα καραντίνας αν έχουν γίνει όλα σωστά (τσιπάκι, εμβόλιο για λύσσα, εξετάσεις για αντισώματα λύσσας, διαβατήριο κτλ κτλ). Ο εκτροφέας που θα το στείλει θα γνωρίζει τις διαδικασίες ακριβώς γιατί σίγουρα υπάρχουν χαρτιά, δηλώσεις κτλ κτλ κτλ

   • ms23

    ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες και την αμεση απαντηση!!!

 • giannis lilitsas

  kalimera pedia exo ena boxer kai thelo na to metafero germania exo pantou kai troo akyro sinexeia kserete kapia sigouri lisi kai asfales gia to skuli?thanks

 • Sophia

  Καλησπέρα σας. Αρχικά συγχαρητήρια για το πολύ ενημερωμένο άρθρο σας.Μετακομίζω μόνιμα Λονδίνο και εδώ και ενα μήνα ψάχνω τρόπους να μεταφέρω το shih-tzu μου.Η μόνη αεροπορική μεχρι στιγμής που μου απάντησε θετικά ειναι η British (οπως ανέφεραν και οι προηγούμενοι) μου ζητούν minimunm 900 ευρώ αν και εφόσον δεχτούν το σκυλάκι στην χώρα τους.Σαν εναλλακτική λύση εκλεισα εισητήρια με Turkish Airlines απ Θεσσαλονίκη οπου μένω για να φτάσω μέσω Κωνσταντινούπολης στο Λονδίνο και περιμένω την έγκριση τους.Γνωρίζετε αν χρειάζεται κάποια αλλη διαδικασία στο Heatrow? Μήπως μπεί στην καραντίνα και γυρίσει πίσω? Κάποιος απ την Aegean μου ανέφερε οτι η Αγγλια δεν δέχεται βραχυκεφαλικά σκυλιά αλλά στο αρχείο που μου εστειλε h British μεσα στις βραχυκεφαλικές ράτσες δεν αναφέρονται τα shih tzu…!!!! Με κάποιους pet agent που επικοινώνησα στο Λονδίνο μέσω email με αγνόησαν παντελώς..!!! Κάθε πληροφορία σας πολύτιμη…σας ευχαριστώ εκ τον προτέρων..!!!!

  • Στην θέση σας δεν α χρησιμοποιουσα την Turkish διοτι ισως ετσι θεωρηθει οτι ο σκυλος ερχεται απο Τουρκια και οχι απο χωρα της Ε.Ε οποτε εκει ισχυουν καραντινες και πολλα αλλα!! Θα φτασετε σε διαφορετικο terminal και δεν θα ειναι απλο! Καλυτερα απ ευθειας απο Ελλαδα ή αλλη χωρα της
   ε.ε.
   Ισως να σκεφτητε τη λυση που αναφερεται παρακατω και να περασετε το τουνελ απο το Παρισι!

   • Sophia

    Δηλαδή δεν θα φαίνεται η χώρα που εγινε η φόρτωση του ζώου και θα θεωρηθεί εκτός ευρωπαικής ένωσης ? Δεν το ειχα σκεφτεί καθόλου αυτό αν και ο ταξ.πράκτορας διαφωνεί αλλά χωρίς να είναι σίγουρος..Παρατήρησα επίσης οτι μέσω Παρισιού μετα δεν υπαρχει τρόπος να φτάσεις αγγλία παρά μόνο με αυτοκίνητο?? Το τρένο απ οτι λεει δεν δέχεται ζώα.

    • Και εγώ ταξιδιωτικός πράκτορας είμαι 🙂 και πολύ φοβάμαι ότι επειδή ο σκύλος θα φτάσει σε άλλο terminal θα υπάρχει πρόβλημα… δεν είμαι επίσης σίγουρος αλλά δεν θα το ρίσκαρα…
     Εδώ διάβασα σε άλλο σχόλιο για το τούνελ και δεν το έχω ψάξει!

     • Sophia

      eseis mipos mou proteinete kapoia allh lysh?

 • Guest

  Katarchin signomi gia ta greeklish mou (to pliktrologio mou den ipostirisi ellinikous charktires) Bravo, poli oreo k leptomeres to arthro sas. Echo to exis megalo provlima, telos tou mina metakomisoume oikogenniakos stin elvetia(2 paidia kato ton 4chronon, i Bijoux o skylos mas, o Andras mou k ego) tha petaxoume apo athina-milano k meta treno eos berni….to erotima mou ine to exis, yparchi dinatotita na nikiasoume, ena klouvi gia tin Bijoux (ine megalosomi k prepi na pai kato) giati efoson agoraso klouvi pos tha to metafero meta apo Milano -Berni???ine poly megalo gia na pis pos to pernis mazi sou…yparchi kapoia lisi?mipos xerete kati???ine dinaton na min to exi skefti ayto kanis?kati prepi na yparchi gia aytes tis periptosis etsi den ine?

 • AMAN

  Katarchin signomi gia ta greeklish mou (to pliktrologio mou den ipostirisi ellinikous charktires) Bravo, poli oreo k leptomeres to arthro sas. Echo to exis megalo provlima, telos tou mina metakomisoume oikogenniakos stin elvetia(2 paidia kato ton 4chronon, i Bijoux o skylos mas, o Andras mou k ego) tha petaxoume apo athina-milano k meta treno eos berni….to erotima mou ine to exis, yparchi dinatotita na nikiasoume, ena klouvi gia tin Bijoux (ine megalosomi k prepi na pai kato) giati efoson agoraso klouvi pos tha to metafero meta apo Milano -Berni???ine poly megalo gia na pis pos to pernis mazi sou…yparchi kapoia lisi?mipos xerete kati???ine dinaton na min to exi skefti ayto kanis?kati prepi na yparchi gia aytes tis periptosis etsi den ine?

  • Η μόνη περίπτωση θα ήταν αν έχει κάποια η αεροπορική εταιρεία αλλά το βλέπω πολύ δύσκολο 🙁 Θα πρέπει να το κουβαλήσετε και δυστυχώς πρέπει να είναι από αυτά τα πλαστικά που δεν διαλύονται για να βολεύουν… από την άλλη βέβαια μπορείτε να την εκπαιδεύσετε αναλόγως και να βλέπει το κλουβί σαν τη φωλιά της οπότε θα προσαρμοστεί καλύτερα στο νέο σπίτι ( http://www.dogpark.gr/crate-and-dog-necessity-no-jail/ ).

 • dimitra

  Θέλω να ταξιδέψει ο σκυλακος μου ασυνοδευτος.από Cargo μου ζητησαν χαρτί από νομαρχεια ότι είμαι κάτοχός του.δεν ηξερα ότι γίνεται?μπορούν να μου δώσουν όντως?αν όχι τι να κάνω.στην ελλάδα δεν δηλώνονται όπως γερμανία.

 • kostas

  sugnwmh gia ta greeklish…exw enan germaniko poimeniko (25 – 30 kila),se ligo kairo tha fugw gia tenerife ( canaria ) logo douleias kai thelw na ton parw mazi mou , to problhma einai oti den briskw kapoia prosith timh, mhpws tha mporousate na mu proteinete kapoies aeroporikes aiteries h uperesies cargo?
  gia canaria den exei apeutheias pthseis,mhpws auto kanei thn metafora akoma pio duskolh?
  euxaristw

  • Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες διαφορές στο κόστος μεταφοράς του σκύλου. Πάνω – κάτω τα ίδια ζητάνε όλες οι εταιρείες.
   Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλές επιλογές από Ελλάδα οπότε θα υποστείτε την ταλαιπωρία με την αλλαγή αεροπλάνου.

 • Athanasios Broustas

  Καλησπερα.Πρωτα απο ολα συγχαρητηρια για τη Σελιδα σας.
  Εδω και 1,5 χρονο ειμαι κατοικος εξωτερικου και συγκεκριμενα στο Καμερουν(αφρικη).

  Οταν γυρισω στην ελλαδα για τις διακοπες μου, θα αγορασω ενα κουταβι.(Λαμπραντορ).

  Τι χαρτια θα χρειαστω για να ταξιδεψει το κουταβακι μαζι μου?

  Ποσο μηνων θα πρεπει να ειναι για να μπορει να κανει το ταξιδι?

  Θα ειναι κατω απο το οριο κιλων για να ειναι στη καμπινα μαζι μου?

  Οταν μετα απο κανενα χρονο θα θελω να γυρισω ελλαδα (ξανα για διακοπες)

  και το σκυλι φυσικα θα ζυγιζει καμμια 30αρια κιλα,σιγουρα θα ταξιδεψει στους ειδικους χορους για κατοικιδια.Ποσο καλο ταξιδι θα κανει?Θα ταλαιπωρηθει?Υπαρχει κινδυνος να χαθει η να κλαπει?

  Σας ευχαριστω εκ των προτερων.

  Αθανασιος Μπρουστας – Cameroon

  • Δεν χρειάζεστε κάτι ιδιαίτερο για να το πάρετε στο Καμερούν. Εμβόλιο για λύσσα και πιστοποιητικό καλής υγείας από κτηνίατρο που να έχει εκδοθεί 48 ώρες πριν φύγετε από Αθήνα. Ψάξτε μήπως χρειάζετε και τσιπάκι.
   Έτσι και αλλιώς δεν μπορείτε να τον πάρετε πριν γίνει 2 μηνών οπότε και θα είναι λογικά βαρύτερο από 8 κιλά μαζί με το κλουβί, κάτι που σημαίνει ότι δεν γίνεται να είναι στην καμπίνα μαζί σας. Μιλήστε με εκτροφέα Labrador για τα κιλά αλλά νομίζω ότι δεν γίνεται αλλιώς. Αυτό σημαίνει ότι αν πάει έτσι και αλλιώς στο χώρο για κατοικίδια καλό θα ήταν να είναι όσο πιο μεγάλο γίνεται.

   Σίγουρα θα ταλαιπωρηθεί αλλά για τα άλλα δεν μπορώ να σας πω. Δεν υπάρχουν πολλά τέτοια κρούσματα πάντως.

 • Minko

  Καλησπέρα κ συγχαρητήρια για το άρθρο σας ..ταξίδεψα το προηγούμενο καλοκαίρι Σητεια-Αλεξανδρούπολη με την Sky Express κ στην επιστροφή είχα πρόβλημα με το βάρος του σκυλου μου στο πρώτο ταξίδι ήταν 7 κιλα κ στην επιστροφή επίσης 7 κιλα.το κλουβί του ειναι κανονικό κ αυτός ειναι μικροσώμο…τώρα δεν τον αφήνουν να ταξιδέψει ξανα.μπορειτε να μ πείτε κάποια εταιρία που να μπορω να τον πάρω στην Αλεξανδρούπολη απο Κρήτη; Ευχαριστω πολυ

 • καλησπερα!!!
  σχετικα με το αρθρο σου για το ταξιδι με σκυλο.
  Θα αγορασω ενα μποξερ που δυστυχως ανηκει στην κατηγορια των βραχυκεφαλων και μαλλον τον Σεπτεμβριο θα μενω μονιμα Σκωτια λοφω σπουδων και θελω πολυ να το παρω μαζι μου αλλα το προβλημα μου ειναι η μεταφορα!ειμαι διατεθημενος να ταξιδεψω και με το τρενο αλλα δεν ξερω αν επιτρεπουν,αν μπορεις να με βοηθησεις σε οτιδηποτε θα ειναι πολυ χρησιμο,ευχαριστω πολυ !!

  • Δεν έχω γνώση για τρένα αλλά ελπίζω ότι θα το δέχονται. Δυστυχώς η πτήση με αεροπλάνο αποκλείεται 🙁

   • απο ολες τις αεροπορικες εταιριες που πανε σκωτια?

    • νομίζω ότι τουλάχιστον γι αυτές που ξεκινάνε από Ελλάδα ισχύει και δεν δέχονται βραχυκέφαλες φυλές στον ειδικό χώρο στις αποσκευές.
     Αν θέλεις να τσεκάρουμε για κάποια συγκεκριμένη πες μου και θα το δω!

 • disqus_qqRqwvNjNN

  kalhspera, tha hthela na sas rwthsw leptomereies sxetika me th lush pou proteinete.pthseis entos ellados ginontai? kai poies einai oi etairies pou ts pragmatopoioun?gt se epivatika aeroplana antimetwpizw k egw provlhma..

  • Δυστυχώς δεν έχω τέτοια ενημέρωση. Δύσκολο να γίνονται cargo πτήσεις στην Ελλάδα αφού οι αποστάσεις είναι μικρές. Συνήθως αυτές εκτελούνται για μεταφορές μεταξύ χωρών.

   • Αθανασία

    Θελω να ταξιδέψω στο Manchester η στο Λιβερπουλ της Αγγλίας ενα απο τα δυό δεν εχω θεμα. Εχω κατα αγχωθεί γιατί δεν βρίσκω καμια άκρη με τις αεροπορικες εταιρίες . εχω ενα κολευ 21 κιλων 4 χρονών εμβολιασμενο- τσιπαρισμενο μενει μεσα στο διαμερισμα μου και ειναι μελος της οικογενειας. το λατρευουμε .θα ηθελα αν ειναι ευκολο να μου απαντησετε αν ισχυει καποια καραντινα για την εισοδο των κατοικιδιων στην Αγλία και τελος παντων με ποιο τροπο μπορει να ταξιδεψει μαζι μου ασφαλης ο σκυλος μου. Σας ευχαριστω

    • Δεν υπάρχει καραντίνα για σκύλους από Ε.Ε.
     Ο σκύλος θα ταξιδέψει στον ειδικό χώρο των αποσκευών στο αεροπλάνο.

     • Αθανασία

      σας ευχαριστω για την αμεση απαντηση
      παρολα αυτα επισημηαπαντηση απο αεροπορικη εταιρια δεν παιρνω
      και δεν μπορω να κλεισω εισιτήρια
      ο καθενας τους λεει οτι θελει στην ιδια εταιρεια 3 ατομα διαφορετικα πραγματα μου ειπαν
      πως να εμπιστευτω καποιον γι ανα ταξιδεψω ετσι φοβαμαι μην εχω θεμ αμε το σκυλο μου

     • john

      ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ….ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΙΣ
      ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΠΗΡΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΣΑΣ. ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ
      ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΕΙΜΑΙ 25 ΧΡΟΝΩΝ Κ ΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3
      ΧΡΟΝΙΑ ΕΦΙΑΛΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΣΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ Κ ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΖΩΝΕΣ,ΚΑΤΑΦΕΡΑ
      ΝΑ ΜΑΖΕΨΩ 8000 ΕΥΡΩ ΚΑΘΑΡΑ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΜΟΥ Κ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΟΥ. ΤΩΡΑ
      ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΩ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΜΙΑ ΝΕΑ ΖΩΗ
      ΕΚΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΣΚΥΛΑΚΙΑ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΝΑ ΜΕ ”ΑΝΑΛΑΒΕΙ” Κ ΝΑ ΜΟΥ
      ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ-ΒΙΩΣΙΜΟ Κ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΜΙΑ
      ΑΠΛΗ Κ ΗΡΕΜΗ ΖΩΗ ΑΠΟ ΟΙΚΟΜΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ.ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ Κ ΕΧΩ
      ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ PETSHOPS.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΚΑΘΕ ΓΝΩΜΗ
      ΔΙΕΦΕΡΕ,ΛΟΓΙΚΑ ΑΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ.ΘΕΛΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΒΟΗΘΕΙΑ Κ
      ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΑΚΟΜΗ Κ ΠΛΗΡΩΣΩ ΛΙΓΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΕΙΕΝΟΥ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΗΝ
      ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΩΝ ΜΑΣ ΦΙΛΩΝ.ΕΧΩ ΧΩΡΟ Κ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΛΗ
      ΔΙΑΘΕΣΗ Κ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ.ΤΟ ΜΑΙΛ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ
      johnpapadopoulos44@yahoo.gr (ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ SKYPE-FACEBOOK-ΚΙΝΗΤΟ-ΣΤΑΘΕΡΟ
      ΚΛΠ). ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ

 • maya

  geia sas!8elw na ta3idepsw londino me to skulaki mou mesa sthn kampina mazi mou k den to epitrepoun oi perissoteres aeroporikes k an kapoia to epitrepei tote prosgeiwnetai gatwick h’ heathrow opou den epitrepoun na kateboun zwa!psaxnw kapoia aeroporikh pou na katebainei se allo aerodromio k na mporw na ton exw mazi mou k den mporw na brw k exw agxw8ei giati prepei opwsdhpote na ta3idepsw k den exw pou na ton afhsw.an 3erete kapoion tropo pws na ftasw londino sas parakalw peite mou!!!!!!o mikros einai 4kg k den anhkei se kapoia apo tis braxukefales ratses.exei ta panta apo xartia k embolia pou xreiazetai ka8ws k tsiparisma.

 • Βασιλης

  Καλησπερα σας κ.Μανο.Θα θελα σας παρακαλω να με βοηθησετε στο εξης θεμα αν εχετε την διαθεση!Εχω κανονισει ενα κουταβι απο Σερβια και πιθανοτατα να παω με αεροπλανο και να γυρισω επισης,με την προϋποθεση να το εχω μαζι στην καμπινα.Σε οσα sites και να επισκεφθηκα δεν εβγαλα ακρη.λεει οτι περα απο το μικροτσιπ διαβατηριο να εχουν βιβλιαριο υγειας με τα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ.Το προβλημα ειναι οτι δεν ξερω ποια ειναι και τηλεφωνο που πηρα στην Ολυμπιακη ουτε εκει γνωριζαν.Χρειαζεται το εμβολιο για την Λυσσα;Λογο οτι θα ειναι 2.5 μηνών
  τοτε δεν δυναται ακομα να κανει το συγκεκριμενο εμβολιο.Γινεται λοιπον να ταξιδεψει μαζι μου χωρις αντιλυσσικο;Σας ευχαριστω πολυ και περιμενω την απαντηση σας.

 • για πτήσεις εσωτερικού τι χρειάζεται? αν δεν έχει τσιπάκι και έχει μόνο βιβλιάριο υγείας είναι οκ? Μεχρι τώρα ταξίδευα μια χαρά με τον γάτο μου, έχει αλλάξει κάτι?

  • κανονικά επιβάλλεται και το τσιπάκι και στις πτήσεις εσωτερικού. Αν κάποιος αποφασίσει να ελέγξει ίσως έχετε πρόβλημα.

 • SYNI

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ,

  ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΩ ΓΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟ ΝΤΕΝΒΕΡ, ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΣΩΜΟ ΗΜΙΑΙΜΟ ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΕΝΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 8 ΚΙΛΑ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΛΟΓΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΙΝΑ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ?ΕΠΙΣΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΤΙΠ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΖΟΡΙΣΤΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΤΟΣΕΣ ΩΡΕΣ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

  • Στις περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ δεν υπάρχει καραντίνα (υπάρχει στην Χαβάι και στο Γκουάμ πχ αλλά όχι αλλού… καλύτερα να τσεκάρετε και με την πρεσβεία των ΗΠΑ). Θα πρέπει βέβαια να έχει εμβολιαστεί για λύσσα αλλά και να έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα εμβόλια.
   Αν το έχετε στην καμπίνα δε νομίζω να έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα… να του έχετε μαζί παιχνιδάκια και κόκαλα τα οποία θα αλλάζετε κατά τη διάρκεια της πτήσης και να είστε σίγουροι ότι έχει συνηθίσει 100% το κλουβί – τσάντα μεταφοράς στο οποίο θα το έχετε!

 • vallasa

  Καλημερα! Θα εχω μια σκυλιτσα ρατσας British bulldog φετος τον χειμωνα..Εχω προβλημα βλεπετε είμαι φοιτητης στο εξωτερικο θα την παρω απο Σλοβακια ( εκει σπουδαζω). Κατεβαίνω Ελλαδα δυό φορες τον χρονο χριστουγεννα, καλοκαιρι ( αντε κανενα πασχα αμα τυχει). Ειδα πως εχουν προβλημα μεταφορας τα σκυλια λογου θερμοκρασιας κτλ. Εγω συνηθως πεταω με austrian απο τι διαβασα στο policy τους δεν εχουν καποιο περιορισμο για την συγκεκριμενη ρατσα. Ομωςς η αληθεια ειναι οτι φοβαμαι γιατι δεν θελω να μου πεθανει για μια ωρα ταξιδι βιεννη αθηνα.. Μηπως ξέρετε αν υπαρχει τροπος να το στείλω με cargo?

  • Επειδή είμαι και εκτροφέας της συγκεκριμένης φυλής θα σας πρότεινα να αναβάλετε την απόκτηση της μέχρι την ολοκλήρωση των σπουδών σας!
   Δεν υπάρχει ουσιαστικά ασφαλής τρόπος μεταφοράς εκτός από το αυτοκίνητο. Μόλις γύρισα από το World Dog Show της Βουδαπέστης και αναγκαστικά πήγα με αυτοκίνητο.
   Μιλάμε για μία ιδιαίτερα ευαίσθητη φυλή που θα κινδυνεύει στο αεροπλάνο (ακόμα και αν τη δεχτεί κάποια εταιρεία). Cargo από Σλοβακία για Ελλάδα αποκλείεται να υπάρχει δυστυχώς!

 • Χρηστος

  kalispera tha hthela na matho an gnorizete poso stixizei mia metafora enos lambrador 38-40kila peripoy apo athina gia amboyrgo germanias kai ti allo xriazete kapoios. eyxaristo

  • Δεν γνωρίζω το κόστος, θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε με την αεροπορική εταιρεία αφού έτσι και αλλιώς οι τιμές αλλάζουν.
   Τα άλλα είναι αυτά που αναφέρουμε πάντα… διαβατήριο, εμβόλιο λύσσας, τσιπάκι, βεβαίωση καλής υγείας στο διαβατήριο, αποπαρασιτώσεις κτλ

 • ioanna

  geia sas,,, 8a kanw k egw ti xazi mou erwtisi!! to skyli m exei fobia me ta kloubia tremei olokliro oses fores exw prospa8isei na ti balw se kloubi gia na taxidepsoume,, sigoyra den uparxei kapoios xwros, h megalo kloubi sta8ero sto aeroplano, stis aposkeues,wste na metaferontai asfali?

  • όχι δεν υπάρχει σταθερό κλουβί. Προμηθευτείτε ένα κλουβί εγκεκριμένο από την ΙΑΤΑ και εκπαιδεύστε το σκύλο σας ώστε να το συνηθίσει.

 • ΑΠ

  Γεια σας!Θα ήθελα να ρωτήσω πως γίνεται να φροντίζουμε τον σκύλο μας δίνοντας του νερό όταν το ταξίδι διαρκεί πολλές ώρες.Επίσης αν μπορείτε να με ενημερώσετε για το τι ισχύει για τη μεταφορά σκύλου στην Αυστραλία για μόνιμα.

  • Για το θέμα του νερού υπάρχουν ειδικά δοχεία που μπορούν να κρεμαστούν στο κλουβί… πολλές φορές προσφέρονται μαζί με το κλουβί.
   Οι όροι για είσοδο σκύλου στην Αυστραλία είναι πολύ αυστηροί και περιλαμβάνουν και καραντίνα. Δείτε όλες τις πληροφορίες και τα βήματα που πρέπει να γίνουν εδώ: http://www.daff.gov.au/aqis/cat-dogs/cat4?name=Greece

 • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΟΥΖΟΥΛΑΣ

  τι χαρτια χρειαζεται για να ταξιδεψουν ζωωα στην αμερικη?

  • Κάθε πολιτεία έχει ελαφρώς διαφορετικές απαιτήσεις. Καλό θα είναι να το τσεκάρετε συγκεκριμένα για το αεροδρόμιο προορισμού.

 • Bel Efoula

  Kαλησπερα μηπως ξερετε ποια εταιρεια δεχεται τη μεταφορα σκυλου μεσα στη καμπινα απο ΑΘΗΝΑ ΣΚΩΤΙΑ?

  • Λογικά για μέσα στην καμπίνα (κάτω από 8 κιλά) όλες θα πρέπει να δέχονται!

 • SYNI

  Καλημερα,

  διαβαζω σε ολα τα σαιτ, για ταξιδι στην Αμερικη, για εκδοση πιστοποιητικου υγειας, Υπαρχει καποια συγκεκριμενη φορμα που πρεπει να συμπληρωσει ο κτηνιατρος μου?Πρεπει να ειναι και στα αγγλικα?Που μπορω να τη βρω? Στο διαβατηριο δν πιστοποιειται οτι το ζωο ειναι υγειες? ΕΥχαριστω 🙂

  • Με βάση αυτό: http://www.cdc.gov/animalimportation/dogs.html δεν χρειάζεται κάποιο επίσημο πιστοποιητικό υγείας αν και κάποιες πολιτείες ή αεροπορικές ίσως το ζητήσουν.
   Στη θέση σας θα ζήταγα από τον κτηνίατρο να σφραγίσει τη ειδική θέση για καλή υγεία στο διαβατήριο και θα εφτιαχνα στα αγγλικά και μία σχετική βεβαίωση.

 • SYNI

  Δηλαδη δν υπαρχει καποια συγκεκριμενη φορμα οπως της Αμερικης αντιστοιχα εδω στην Ελλαδα για να συμπληρωθει απο το γιατρο, απλως κανουμε μια χειρογραφη βεβαιωση στα αγγλικα με την υπογραφη του γιατρου?

  • Δεν γνωρίζω να υπάρχει φόρμα επειδή υπάρχουν οι ανάλογες σελίδες στο διαβατήριο. Απλά για καλό και για κακό θα έκανα και μία ξεχωριστή βεβαίωση! Κακό δεν θα κάνει!
   Να τσεκάρετε όμως τις απαιτήσεις της πολιτείας στην οποία προσγειώνεστε!

 • SYNI

  Ευχαριστω παρα πολυ!Κατι τετοιο θα κανω λοιπον!Εχω τσεκαρει ολα τα υπολοιπα!

 • Katerina Ntova

  kalispera sas exo ena problima kai den xero pos na bro lusi gt germanika den xero prin mia eudomada efiga apo germania alla afisa ton skulo mou piso kai thelo na matho pos mporei kapoios na mou to steilei asinodeuto

 • loukia

  mipos gnorizete an iparxi karantina se xora tis asias opos ine I filippines? exo egkatastathi edo logo doulias kai to moraki mou emine kipro kai tora prospatho na dieuthetisw ola osa xriazonte gia na mou ton stiloun edo. tha me voithousate para poli an me enimeronate gia ola oso gnorizete. euxaristo!

 • Σταυρουλα

  καλησπερα να κανω μια ερωτηση??αν ειναι πανω απο 8 κιλα,πχ 9 ή 10 μπαινει υποχρεωτικα κατω στις αποσκευες???δεν μπορω να πληρωσω κατι παραπανω κ να το εχω μαζι μου????

  • Δυστυχώς δεν μπορείτε να τον έχετε μαζί σας αν είναι πάνω από 8 κιλά (ΜΑΖΙ με το κλουβί μεταφοράς)

 • DimitraA

  Γεια σας, συγχαρητήρια για τη σελίδα!
  Θα ήθελα να μάθω τι πρέπει να κάνω για να ταξιδέψω στη Ρωσία (Αγία Πετρούπολη) με σκύλο (chihuahua) χωρίς προβλήματα με τα χαρτιά που απαιτούνται… Ο σκύλος έχει διαβατήριο, με τα εμβόλια του είναι οκ, δεν ξέρω όμως αν χρειάζεται κάποια βεβαίωση απο την πρεσβεία ή κάτι αλλο!
  Και μια ακόμα απορία: Κατά τη διάρκεια της πτήσης ο σκύλος πρέπει να είναι στο “κλουβί”; αν πεινάσει; αν θέλω να το έχω πάνω μου ας πούμε, επιτρέπεται;
  Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

  • Δεν χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο… πέρα από τα παραπάνω χρειάζεται και βεβαίωση καλής υγείας από κτηνίατρο (στα Αγγλικά) και να φαίνονται σωστά στο διαβατήριο τα εμβόλια και οι αποπαρισιτώσεις … δες εδώ: http://www.moscowanimals.org/advice/import.html

  • Σχετικά με την διάρκεια της πτήσης… το σκυλί πρέπει να είναι στο κλουβί καθ όλη τη διάρκεια της πτήσης.

 • katerina

  kalhspera tha hthela na metaferw aeroporikws ena koutavaki apo thn krhth sth rodo omws einai 2.5 mhnwn exei apoparasitwthei omes den exei emvolio lussas logw ilikias mhpws tha mporousate na mou proteinete kapoia allh lush ?
  euxaristw

  • Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Το παρακάτω είναι από τη σελίδα της Aegean (http://el.aegeanair.com/e-services/travel-agents/info-guide/pet/ )

   Tο κατοικίδιο πρέπει να είναι ηλικίας τουλάχιστον 3 μηνών. Η μεταφορά κατοικιδίων ηλικίας κάτω των 3 μηνών μη εμβολιασμένων κατά της λύσσας, εντός της Ελλάδας (πτήσεις εσωτερικού μόνον) ή με προορισμό την Ελλάδα, επιτρέπεται εφόσον:

   εξαρτώνται από τη μητέρα τους,

   συνοδεύονται από τη μητέρα τους,

   στο διαβατήριο κατοικιδίου της μητέρας επισυνάπτεται βεβαίωση η οποία αναφέρει την ημερομηνία γέννησης, το πλήθος των νεογέννητων και ενδεχομένως τα αναγνωριστικά χαρακτηριστικά των νεογέννητων ή οι πληροφορίες αυτές αναγράφονται στο κεφάλαιο XI του διαβατηρίου κατοικιδίου της μητέρας,

   το πλήθος τους δεν υπερβαίνει τα 4.

   Εάν τα κατοικίδια δεν συνοδεύονται από τη μητέρα τους, η μεταφορά επιτρέπεται εφόσον:

   τα κατοικίδια φέρουν ηλεκτρονική ταυτότητα (μικροτσίπ),

   τα κατοικίδια διαθέτουν διαβατήριο κατοικιδίου και κτηνιατρικό πιστοποιητικό στο οποίο βεβαιώνεται ότι:

   η μητέρα τους ήταν εμβολιασμένη κατά της λύσσας κατά τη γέννησή τους και το εμβόλιο ήταν εν ισχύι, και

   τα κατοικίδια δεν ήρθαν σε επαφή με άγρια ζώα ή με ζώα τα οποία θεωρούνται ότι έχουν εκτεθεί στη λύσσα,

   το πλήθος τους δεν υπερβαίνει τα 5.

 • dimkir

  Γεια σου φιλε Μanogr θελω να αγορασω ενα κουταβι απο νοτιο αφρικη η αμερικη η ουκρανια μηπως ξερεις τι ισχυει σχετικα με τη νομοθεσια για την καραντινα στην ελλαδα και αν εχεις ιδεα του κοστους μεταφορας στο περιπου.Ευχαριστω!

 • ΔΗΜΗΤΡΑ

  Γεια σας, έχω ένα chow chow.Μετακομίζουμε Ισπανία.Υπάρχει κάποια αεροπορική που να δέχεται τη ράτσα αυτή?επίσης είναι του φίλου μου ο σκύλος, θα μου ζητήσουν χαρτιά που να πιστοποιούν πως είναι δικός μου ή όχι?

  • Έχω την εντύπωση ότι δεν υπάρχει κάποια αεροπορική για απ’ ευθείας πτήση που να δέχεται τη συγκεκριμένη φυλή. Θα πρέπει να κοιτάξετε την πολιτική εταιρειών που πηγαίνουν Ισπανία μέσω άλλης πόλης.

 • vaso

  geia sas thelw na taksidepsw gia ameriki me ena pug gnwrizetai kati?

  • πρέπει να τσεκάρεται τι ζητάει το αεροδρόμιο και η πολιτεία που θα προσγειωθείτε!

 • tzannhs

  tha ithela na rwtisw kati…exw ena likoskilo 7.5 xronwn peripou kai thelw na ton parw mazi mou sthnameriki…gnwrizei kapoios an exei problima logos ilikias kai an iparxei problima logo metakinisis tosis wras me aeroplano…sos xriazomai mia sintomi apantisi!

 • fotis kechagias

  Kalispera exw duo maltess k erxonte londino apo ellada.exoun diavatirio tsip emvolio gia lisa k to xapi.egw eimai londino k exw edw k ta vivliaria tous. Prepei na ta steilw ellada ?

 • ast

  anthrwpos ths oikogeneias mou douleuei se aerodromio kai metaferei kai ta zwakia pou taksideuoun stis aposkeues. oi sunthikes einai athlies .den prosexoun na mh baloun gates me skulia mazi dipla dipla me apotelesma na pernane drama kapoia zwakia kai na einai anagkasmena na einai dipla se alla zwa pou fobountai gia wres.epishs uparxei periptwsh na mhn anoixtei klimatismos kai na pethanoun ta zwakia.akoma uparxoun kai periptwseis pou ta zwa exoun bgei apo kloubia ( golden retriever bghke apo to kouti kai to xtoiphse amaksi se meros mesa sto aerodromio)epishs KLAINE OURLIAZOUN TREMOUN APO FOBO ta nera tous peftoun kathontai mesa stis akatharsies tous. kai gia skefteite emeis kseroume oti mpenoume sto earoplano,kseroume pou pame kai giati….auta? apla ta bazoume se ena klouvi kai pernane tosa den kseroun an tha mas ksanadoun an tha epiviwsoun h ti ta perimenei akoma. an den einai ta kila katallhla gia na mpoun sthn kampina tote kalitera na mhn mpainoun katholou se pthseis an einai dunaton. phra maltez gia na mporw na ton pernw mazi mou sthn kampina o mikros mou phgw 6.2 kila kai einai akoma 10 mhnwn menw ekswteriko kai logo osa ginontai me tis pthseis protimw na taksideuw otan tha erxomai ellada me amaksi kai ploio ( kati pou me pernei 3 meres sxedon xwris atamatimo oute gia upno) para na thesw to skulo mou se teteia diadikasia…. nomizw auto ta leei ola

  • elena lagoudi

   Ακριβώς για αυτό το λόγο προτείνω πλοίο για Ιταλία και τραίνο, οπουδήποτε στην Ευρώπη. Είναι πολύ πιο ανθρώπινο για το σκύλο και λιγότερο άγχος για εσάς. Το δοκίμασα και είναι φτηνότερο και πιο ευχάριστο. Απλώς, “σπάστε” τη διαδρομή σε μαξιμουμ 6-7ωρα, για να κάνετε κι εσείς και αυτός διάλειμμα. Εγώ έκανα Λονδίνο-Παρίσι, Παρίσι-Στρασβούργο, διανυκτέρευση, Στρασβούργο-Μιλάνο, Μιλάνο-Μπολώνια, διανυκτέρευση και τέλος Μπολώνια-Ανκόνα και διανυκτέρευση στο πλοίο για Ελλάδα. Συνολικό κόστος= 480 λίρες και 40 λίρες οι δύο διανυκτερευσεις, από τα 1200-1400 που μου ζητούσαν για αεροπορικά. Μέρες ταξιδιού=3. Αγχος=0 (και έχει και φανταστική θέα σε ορισμένα σημεία στην Ελβετία και Ιταλία). Pet friendly hotels στο http://www.bringfido.com.
   Απλώς φροντίστε να σας συναντήσει κάποιος με αμάξι στην Πάτρα ή Ηγουμενίτσα γιατι στην Ελλάδα δεν δέχονται σκυλιά μόνο με λουρί σε τραίνα και λεωφορεία….

 • margit polman

  thelo na pao aeroporika ta skylia moy sthn tsexia – ti xriazomai ???? poy tha brw tickets gia pets???

  • Δεν υπάρχουν εισιτήρια για σκυλιά.
   Επικοινωνήστε με την αεροπορική εταιρεία να σας πουν την διαδικασία για μεταφορά στις αποσκευές.

 • Σπυριδων

  Καλησπερα !!! συνγχαρητιρια για το σπουδαιο αρθρο σας !!!
  Εχω ενα γαλλικο μπουλντογκ το οποιο θελω να παρω στην Αυστραλια μαζι μου!!!
  Εχει κανει ολες τις απαταιτητες εξετασεις και ειναι ολες αρνητικες!!! Το προβλημα μου ειναι οτι καμμια αεροπορικη εταιρια δεν δεχεται να μεταφερει το σκυλι μου !!!
  Υπαρχει καποια εταρια (kargo) με την οποια μπορω να μιλησω ? Ευχαριστω !!!

  • Θα πρέπει να μιλήσετε με τις μεταφορικές εταιρείες για να δείτε τι πτήσεις cargo έχουν… ίσως βρείτε άκρη (δείτε πχ DHL, UPS κτλ).

 • Jfanfkjfl Hjfk Lkdjnfidsufhjew

  καλησπέρα σας έχω και εγώ μια ερώτηση!!!Θα ταξιδέψω Πορτογαλία για σπουδες και δεν θέλω να πάω χωρίς την μικρή μου.Τι πληροφορίες ή προυποθεσεις γνωρίζετε οτι υπάρχουν; Αλλιώς μπορείτε να μου δώσετε καποιο link να ανατρξω;Ευχαριστώ εκ των προτέρων !!!!!!

  • εξαρτάται από την φυλή του σκύλου, μέγεθος, κιλά κτλ

 • αα

  Το άρθρο σας με βοήθησε πολύ…συγκεκριμενα για προορισμό την Φιλανδία έχετε πληροφορίες για το τι χρειαζεται ενα σκυλί (αγγλικό Κόκερ Σπάνιελ) για να ταξιδεψει αεροπορικός που είναι πάνω απο 8 κιλά;;;

 • Marilia Mel

  γεια σας!στη λιστα των ζωων που απαγορευονται στην Αegean αναφερεται το king charles spaniel.ισχυει το ιδιο και για τα
  cavalier king charles spaniel?

 • nat

  kalhspera sas k xronia polla!sugxarithria gia to site sas!!! menw sth souhdia kai thelw na ferw kai to to skulo mou apo ellada-thessaloniki(dogue de bordeaux).epitrepetai an taksidepsei me kanoniko eisithrio h tha prepei na erthei me cargo? ti pistopoihtika xreiazetai wste na mhn antimetwpisoume provlhma kata thn afiksh tou sto aerodromio tou Gothenburg?

 • ntiana

  gia sas exw pit bull kai 8elw na paw stin germania mporeite na mou peite me pia eteria 8a mporousa na parw to skuli mou mazi..???????????????

 • Giannis Mantzis

  γεια σας συγχαρητηρια για το αρθρο σας,θα ηθελα να αγορασω απο ελλαδα ενα ακιτα και να το παρω στην Αυστρια που κατοικω,γνωριζεται τι πρεπει να κανω?

 • deni

  Πολυ χρησιμο το αρθρο σας! Θα ηθελα να ρωτησω και εγω κατι. Εχω μια φατσα, norfolk terrier μας ειπαν, που ζυγιζει 9 κιλα, αλλα κανουμε διαιτα να φτασουμε στα 7,5- 8 kg. Επειδη θα φυγω Αμερικη μονιμα, ( συνηθως ταξιδευω με Aegean και Lufthansa ή Turkish ) και έχω ακουσει διαφορα για τη μεταφορα ζωων στις αποσκευες, πως μπορω να σιγουρευτω οτι το ζωακι θα φτασει σε αριστη κατασταση ? το πιο πιθανο ειναι τα ταξιδεψει στις βαλιτσες γιατι ακομη και αν χασει αλλα 2 κιλα, οι διαστασεις του κλουβιου της καμπινας ειναι λιγο μικρες θεωρω. Τι προτείνετε? Μαζι μου στην πτηση ή με cargo και να την παραλαβω οταν ερθει? γιατι απο ελλαδα δεν νομιζω να πεταει καποια εταιρια ειδικη για ζωα οπως διαβασα παραπανω.

 • disqus_iFoTUW4pm7

  Καλησπέρα,

  Εγώ θέλω να μεταφέρω 2 κουταβάκια από εξωτερικό Ελλάδα αλλά μου είπαν ότι cargo δε μπορουν να μπουν γιατι το αεροπλανο ειναι μικρό. ομως το θεμα ειναι οτι με αφηνουν να συνοδευσω στην καμπινα μονο το 1.. υπάρχει κάποιος σχετικος περιορισμος? κ αν ναι πως αλλιως θα μπορουσα να τα φερω?

 • avto

  gia sas. 8elw na me voi8isete, egw menw st Gewrgia exw skilo germanikos BOXER. 8elw na ton ferw st ellada me t leoforio kai mporite na me voi8isete pos na kanw kai ti na kanw? ti xartia xriazete?

 • Gia

  Καλησπέρα, στο άρθρο αναφέρεστε σε ειδικές πτήσεις (αεροπορικές εταιρείες μόνο για μεταφορές αλλά και ειδικές πτήσεις κανονικών αεροπορικών αποκλειστικά για τις μεταφορές εμπορευμάτων.) που μπορούμε να ενημερωθούμε για αυτές? Ευχαριστώ

 • Eleni Ziko

  Loipon exw mia erwthsh: exw ena koutavaki 4 mhnws…kai tha fugw sto londino monhma!! Ti xreiazetai gia na mporesw na to parw mazi m?

 • Ilaria Therianou

  Καλησπερα σε ενα μηνα φευγω μονιμα λονδινο κ θελω το σκυλακι μου μαζι μου οταν ομως το εψσξα η aegean μου ειπε οως για ηνωμενο βασιλειο απαγορευεται να το εχω μαζι μου στο αεροπλανο κ ο μονος τροπος να το μεταφερω ειναι το cargo οταν ομως τηλεφωνησα κ εκει μου ειπαν πως το κοστος μεταφορας ειναι 650€ δν υπαρχει καποιος αλλος τροπος?

 • despoina

  Apo kipro thessaloniki ti prepei na kanw? Einai husky

 • areti

  Καλησπέρα. Εγώ και το σκυλακι μου σκοπευουμε να ταξιδέψουμε στο Ντουμπάι τον επόμενο μήνα. Ειναι έτοιμο το διαβατήριο της το τσιπ το εμβόλιο και τώρα κάνουμε εξέταση αντισωμάτων λύσσας. Για ποιο λογο θα μπορούσε να κρατηθεί σε καραντίνα ενα σκυλάκι εκεί;;; το ανέφερε και η κτηνίατρος και έχω αγχωθει πολύ. Σας ευχαριστώ

 • vasilhs

  se parakalo exo ena problhma ua me feroyne ena skylaki apo thn rosia tora ta xristoygenna tois diastashs apo to kloybi tois gnorizo . eine 2 mhnon tora kai exei kanh to proto emboleio to deftero emboleio ua to kanh sto telos dekenbrioy … mporh na eruh to skili edo

 • dimitris

  geia sas eimai krhth kai thelw na ferw ena pinscher apo thessaloniki ti xreiazetai ???
  euxaristw!

 • dimitriou

  dogo argentino για ελβετϊα , ιταλία , μάλτα , κροατία , σλοβενία και κύπρο ? ( οι φετινοί μου προορισμοι μέχρι τα επόμενο έτος) με έξι-6- μήνών ”κουτάβι” ( η ηλικία του από το πάσχα και μετά που θα είναι και εξι-6- μηνών) υπάρχουν περιορισμοί ????

 • pepi

  geia sas…to agori mou prokeitai na metakomisei mazi mou amerikh apo rodo k exei 3 skulia ratsas belgian malinois pws mporei na ta ferei me asfaleia ?

 • vanessa

  Καλημέρα! Θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις!

  Σε 20 μέρες γεναει η σκυλίτσα
  μου ράτσας (τεκέ- ‘’λουκάνικα’’) και θέλω να χαρίσω ένα κουτάβι σε ένα φίλο ο όποιος
  πλέον ζει στο Λονδίνο. Θα έρθει να το πάρει τέλος Απρίλη .

  Μπορεί να το πάρει μαζί του στο αεροπλάνο? Τι χρειάζεται να έχουμε
  κάνει πιο πριν?

  Άκουσα ότι πλέον δεν έχουν καραντίνα. Ισχύει? Υπάρχει κάποιο
  πρόσφατο έγγραφο που να τα γραφεί όλα αυτά? ‘η κάποια υπηρεσία που να μπορώ να ρωτήσω
  λεπτομερές για να είμαι σίγουρη?

  Ευχαριστώ πολύ!

  • Καλημέρα,

   Θα πρέπει το σκυλί να έχει όλα τα απαραίτητα (διαβατήριο, εμβόλιο λύσσας, τσιπάκι κτλ) και μπορεί να ταξιδέψει στο Λονδίνο ΑΛΛΑ υποχρεωτικά στο χώρο αποσκευών (δεν επιτρέπεται μεταφορά στην Αγγλία στην καμπίνα ακόμα και αν τα σκυλιά είναι κάτω από 8 κιλά).
   Ναι δεν υπάρχει καραντίνα πια στην Αγγλία.
   Καλό θα είναι αν επικοινωνήσετε με την Κτηνιατρική Υπηρεσίας της περιφέρειας σας αν και δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάτι άλλο αφού το σκυλί θα βρίσκετε στην ίδια πτήση με τον νέο ιδιοκτήτη.

   • vanessa

    Μα το κουτάβι θα είναι 2,5 μηνών.. θα έχει κάνει εμβόλιο από
    τόσο μικρό?

    Όταν λέτε της περιφέρειας μου εδώ Ελλάδα η στο Λονδίνο?

    Ευχαριστώ πολύ

    • Κανονικά θα πρέπει να κάνει, να φαίνεται ότι έχει κάνει … ενδέχεται να μπορεί να ταξιδεψει και με βεβαίωση κτηνιάτρου αλλά θα πρέπει αν επικοινωνήσετε με την αεροπορική που τα ταξιδέψει και με την κτηνιατρική υπηρεσία της περιφέρειας εδω στην Ελλάδα.

     • john

      ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ….ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΙΣ
      ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΠΗΡΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΣΑΣ. ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ
      ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΕΙΜΑΙ 25 ΧΡΟΝΩΝ Κ ΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3
      ΧΡΟΝΙΑ ΕΦΙΑΛΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΣΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ Κ ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΖΩΝΕΣ,ΚΑΤΑΦΕΡΑ
      ΝΑ ΜΑΖΕΨΩ 8000 ΕΥΡΩ ΚΑΘΑΡΑ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΜΟΥ Κ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΟΥ. ΤΩΡΑ
      ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΩ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΜΙΑ ΝΕΑ ΖΩΗ
      ΕΚΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΣΚΥΛΑΚΙΑ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΝΑ ΜΕ ”ΑΝΑΛΑΒΕΙ” Κ ΝΑ ΜΟΥ
      ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ-ΒΙΩΣΙΜΟ Κ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΜΙΑ
      ΑΠΛΗ Κ ΗΡΕΜΗ ΖΩΗ ΑΠΟ ΟΙΚΟΜΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ.ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ Κ ΕΧΩ
      ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ PETSHOPS.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΚΑΘΕ ΓΝΩΜΗ
      ΔΙΕΦΕΡΕ,ΛΟΓΙΚΑ ΑΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ.ΘΕΛΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΒΟΗΘΕΙΑ Κ
      ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΑΚΟΜΗ Κ ΠΛΗΡΩΣΩ ΛΙΓΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΕΙΕΝΟΥ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΗΝ
      ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΩΝ ΜΑΣ ΦΙΛΩΝ.ΕΧΩ ΧΩΡΟ Κ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΛΗ
      ΔΙΑΘΕΣΗ Κ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ.ΤΟ ΜΑΙΛ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ
      johnpapadopoulos44@yahoo.gr (ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ SKYPE-FACEBOOK-ΚΙΝΗΤΟ-ΣΤΑΘΕΡΟ
      ΚΛΠ). ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ…

 • Tami CkålØse

  gia sas thelw na paw anglia k exw ena imiemo pitbull me boxer gia na mino eki ti xriazete an mporite na m pite ligo

 • Panos

  Γεία σας!

  Θέλω να φέρω ένα σκυλάκι από Πράγα. Θα πάω να το πάρω εγώ και θα ταξιδέψουμε μαζί (στην επιστροφή). Το σκυλάκι, κατά την επιστροφή, θα είναι 9-10 εβδομάδων.

  Το σκυλάκι γεννήθηκε 5/1/2015 σε εκτροφείο συγκεκριμένης φυλής (schnauzer).

  Πότε θα μπορέσω να τα φέρω Ελλάδα και τι χρειάζεται να έχει (εκτός από microchip, passport και βιβλιάριο υγείας);

  Στο site της αεροπορικής εταιρίας (aegean) αναφέρεται κατ’αρχήν ότι το κατοικίδιο πρέπει να είναι ηλικίας τουλάχιστον 3 μηνών και να έχει κάνει το εμβόλιο κατά της λύσσας τουλάχιστον 21 ημέρες πριν το ταξίδι.

  Στη συνέχεια όμως αναφέρεται ότι η μεταφορά κατοικίδιων ηλικίας κάτω των 3 μηνών μη εμβολιασμένων κατά της λύσσας και μη συνοδευόμενων από τη μητέρα τους, εντός της Ελλάδας (πτήσεις εσωτερικού μόνον) ή με προορισμό την Ελλάδα, επιτρέπεται εφόσον:
  – φέρουν ηλεκτρονική ταυτότητα
  – διαθέτουν διαβατήριο κατοικίδιου και
  – κτηνιατρικό πιστοποιητικό στο οποίο βεβαιώνεται ότι α) η μητέρα τους ήταν εμβολιασμένη κατά της λύσσας κατά τη γέννησή τους και το εμβόλιο ήταν εν ισχύι και β)τα κατοικίδια δεν ήρθαν σε επαφή με άγρια ζώα ή με ζώα τα οποία θεωρούνται ότι έχουν εκτεθεί στη λύσσα.
  Ωστόσο, κατά την τηλεφωνική μου επικοινωνία με τη συγκεκριμένη εταιρία, πληροφορήθηκα ότι έχει γίνει σχετική αλλαγή της νομοθεσίας και πλέον δεν μπορεί να ταξιδέψει κατοικίδιο κάτω των 3 μηνών.
  Μπορείτε να με βοηθήσετε;

 • Maria Fitlera

  Καλησπέραα! Θα εκτιμούσα πολυ μια απάντηση στο ερώτημα μου 🙂 ζω στα Ηνωμενα Αραβικά Εμιράτα(UAE) στο dubai συγκεκριμένα, κ θέλω να μάθω τί απαιτείται για να φέρω τη γάτα μου στην Ελλάδα, απο Εμβολια, χαρτούρα κ αν υπαρχει καμμιά εκτίμηση για το αεροπορικό εισητηριο! Αν αποκτήσω 2η γάτα κ έχω μεγάλο carrier που να χωράει κ τις 2, μπορούν αν έρθουν έτσι, ή είναι απαραίτητο να είναι χωριστά οποτε κ 2 εισητηρια!;;;

 • elenagiannis1978

  Καλησπέρα, θα ηθελα να σας ζητήσω κ εγώ. Με την σειρά μου να μ ενημερώσετε σχετικά με την μεταφορά του σκύλου μου. Έχω ενα αρσενικό dogo Argentino εχει κάνει βασική υπακοή ειναι ήρεμος κ ζει μαζι μας ετοιμαζόμαστε με τον σύζυγο μου να πάμε να ζήσουμε μόνιμα στη Κύπρο όμως άλλου διαβάζω ότι απαγορευεται αυτή η ράτσα κ άλλου διαβάζω ότι πολλοί ειναι ιδιοκτήτες της συγκεκριμένης ράτσας. Μπορω να το πάρω μαζι μου; Κ με τι τροπο. Γιατι να το αφήσω ελλαδα δηλ να εγκαταληφθεί η να δωθεί για υιοθεσία το αποκλείουμε, είμαστε κατηγορηματικοί στο ότι δεν αποχωριζόμαστε τον σκύλο μας. Ευχαριστώ πολυ

  • john

   ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ….ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΙΣ
   ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΠΗΡΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΣΑΣ. ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ
   ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΕΙΜΑΙ 25 ΧΡΟΝΩΝ Κ ΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3
   ΧΡΟΝΙΑ ΕΦΙΑΛΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΣΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ Κ ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΖΩΝΕΣ,ΚΑΤΑΦΕΡΑ
   ΝΑ ΜΑΖΕΨΩ 8000 ΕΥΡΩ ΚΑΘΑΡΑ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΜΟΥ Κ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΟΥ. ΤΩΡΑ
   ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΩ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΜΙΑ ΝΕΑ ΖΩΗ
   ΕΚΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΣΚΥΛΑΚΙΑ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΝΑ ΜΕ ”ΑΝΑΛΑΒΕΙ” Κ ΝΑ ΜΟΥ
   ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ-ΒΙΩΣΙΜΟ Κ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΜΙΑ
   ΑΠΛΗ Κ ΗΡΕΜΗ ΖΩΗ ΑΠΟ ΟΙΚΟΜΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ.ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ Κ ΕΧΩ
   ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ PETSHOPS.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΚΑΘΕ ΓΝΩΜΗ
   ΔΙΕΦΕΡΕ,ΛΟΓΙΚΑ ΑΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ.ΘΕΛΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΒΟΗΘΕΙΑ Κ
   ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΑΚΟΜΗ Κ ΠΛΗΡΩΣΩ ΛΙΓΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΕΙΕΝΟΥ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΗΝ
   ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΩΝ ΜΑΣ ΦΙΛΩΝ.ΕΧΩ ΧΩΡΟ Κ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΛΗ
   ΔΙΑΘΕΣΗ Κ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ.ΤΟ ΜΑΙΛ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ
   johnpapadopoulos44@yahoo.gr (ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ SKYPE-FACEBOOK-ΚΙΝΗΤΟ-ΣΤΑΘΕΡΟ
   ΚΛΠ). ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

 • Γεια σας και συγνωμη αν έχει απαντηθει η συγκεκριμένη ερώτηση πιο πριν!Θα μετακομισω Αγγλια το Σεπτεμβρη οπότε τι πρέπει να κάνω ακριβώς πρι και όταν φτάσω!Επιπλέον βλέπω ότι σε αγγελιες για σπίτια πολλά δε δέχονται σκυλιά!Τι ισχύει ακριβώς?

 • giorgos Papa

  θέλω να ταξιδέψω στην Αθήνα με τα παιδιά μου και το σκυλάκι τους. Η εταιρεία έχει καθορίσει νέες διαστάσεις κλουβιού με ύψος 23 εκ. ενώ στο δικό σας site κάνετε αναφορά για 23 εκ. πλάτος και ύψος 40 εκ. για να ταξιδέψει στην καμπίνα. Δεν μπορώ να κατανοήσω τη λογική της αλλαγής της συγκεκριμένης εταιρείας Agean. To πλάτος 40 εκ. μπορεί να χωράει κάτω από τα πόδια μας ενώ το ύψος να μην υπερβαίνει τα 23 εκ. ;; Ποια η λογική αυτής της τροπολογίας από την εταιρεία; Μήπως πρόκειται για λάθος; Σας παρακαλώ απαντήστε μου. Αντιμετωπίζω σοβαρό πρόβλημα γιατί το διάστημα απουσίας μου είναι 2 μήνες και δεν μπορούν τα παιδιά μου να αφήσουμε το σκυλί μας για τόσο μεγάλο διάστημα μακριά μας.

 • maria barota

  Καλησπέρα, θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να σας δώσω συγχαρητήρια για το τόσο εύστοχο άρθρο σας. Και να θέσω και έχω τις απορίες μου, μακάρι να μου απαντησει κάποιος. Εδω και 6 μήνες ζούμε με τον σύζυγο μου στην Σκωτία, Εδιμβούργο, και τώρα που τακτοποιηθήκαμε θέλουμε να φέρουμε τα δυο σκυλάκια μας, έχουμε δυο πομερανιαν, μιλήσαμε λίγο καιρο πριν με την Aegean άλλα δεν βγάλαμε άκρη. Καταρχήν είναι η μονη εταιρία που μπορείς να χρησιμοποιήσεις? Και μας ειπαν οτι τα σκυλιά πρέπει να ταξιδέψουν σαν φορτίο και μόνο προς το χιθροου της Αγγλίας. Το ποσο δε?? Απογοευτικο! Μιλάμε για 870ευρω
  ! Υπάρχει λέτε καμια άλλη λύση? Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

 • Μαρία Ιωαννίδη

  γεια σας θα ηθελα να ροτισο τι ενοιτε μικρο τσιπ

 • eirhnh

  Geia sas menw ellada kai feugw amerikh gia monima ..exw ena pitbull 28 kila 9 mhnwn kai thelw na to parw mazi mou tha to dextoun gt h aegean exei arnhthei ta agria skulia kata thn gnwmh tous…pou mporw na rethsw gia thn metafora tou..eyxaristw

 • SANI

  geia sas ithela na sas rotiso an gnorizete epidi ithela na taxidepso me to skili mou ena mini kanis gia Australia exi provlima stin kardia ean taxidepsi stis aposkeues mpori na iparxi provlima;o ktiniatros ke I kargo to apagoreuse iparxi kapios allos tropos na to paro mazi mou I an gnorizete kapion alon tropo I etairia pou analamvani apo oti emathaakoma ke I ameriki epitrepi to skili se kabina mono austalia ke asia apagoreui skilia se kabina ke den xero ke ton logo autis tis apagoreusis signomi gia to toso megalo kimeno alla den vrisko apantisis -ematha oti exi ke karantin me kostos 3500eu eleos pia auti I xora exi tapio thanatifora ke dilitiriodi idi ti karantina zitane;

 • Elenh

  Γεια σας !!!μηπως γνωρίζεται πως θα μπορέσω να μεταφέρω το σκυλι μου απο Αθήνα σε Κύπρο;;ποια εταιρεία μπορει να κανει την μεταφορά..εχω ενα boxer…

 • Elena Lagoudi

  Δείτε και ορισμένες πληροφορίες που ετοίμασα γιατί πολλοί με ρωτάτε με email για το ταξίδι μου με σκύλο Αγγλία-Ελλάδα: https://docs.google.com/document/d/1RCNND672pqsiWQshsn3Dahc6dhmnNejZgtipfJOGJFw/edit?usp=sharing

 • Katerina G. Georgakopoulou

  Εγώ πάντως ρώτησα aegean για cargo και μου παν οτι το ζώο ταξιδεύει και πάλι σε αντίστοιχο χώρο αποσκευών όπως η κανονική πτήση. Οπότε ποιος ο λόγος αφού η ταλαιπωρία του θα ναι ίδια;;;

  • H Aegean δεν ειναι εταιρεια cargo… Εχει μονο επιβατικες πτησεις οποτε και τα σκυλια μεταφερονται στο χωρο αποσκευων. Σαν cargo θεωρει τα σκυλια που ταξιδευουν μονα τους (χωρις δηλαδη ο ιδιοκτητης να ειναι στην πτηση).
   Στο αρθρο μιλαμε για μεταφορικες εταιρειες με πτησεις αποκλειστικα cargo οποτε τα σκυλια ταξιδευουν στον χωρο της καμπινας οπου βεβαια δεν υπαρχουν επιβατες! Δυστηχως στη χωρα μας δεν υπαρχουν πολλες τετοιες πτησεις.

 • Katiariko Pr.

  Καλησπέρα σας
  Πρόκειται να ταξιδέψω μέσα στο 2016 στην Αμερική για αρκετό καιρό και θα ήθελα να πάρω και το σκυλάκι μου μαζί.
  Είναι ημιαιμο Λαμπραντόρ και έχει καλαζαρ (χαμηλό δείκτη) και ακολουθεί θεραπεία.
  Αυτό με την καραντίνα ισχύει φαντάζομαι εκεί. .;
  Και τι γίνεται με τη θεραπεία που πρέπει να ακολουθεί η μικρή μου;
  Γνωρίζεται τις συνθήκες;

  Ευχαριστώ.

 • Λητώ

  Γιεά σας. Θέλω να έρθω στην Ελλάδα από Κόστα Ρίκα μ’ ένα μίνι μαλτέζ. Πετάμε με Ιμπέρια μέσω Ισπανίας. Δεν βγάζω άκρη με το τι ισχύει!!!!! Μπορείτε σας παρακαλώ πάρα πολύ να με ενημερώσετε γιατί θα τρελαθούμε οικογενειακώς. Η Ιμπέρια δεν έχει πρόβλημα, η Κόστα Ρίκα λέει ότι για Ε.Ε. θέλει όλη την ιστορία με λύσσα, 3 μήνες κλπ και η Ελλάδα λέει ότι θέλει μόνο διαβατήριο, εμβόλια και τα γνωστά. Τι ισχύει, επιτέλους;;;;;;;;

 • ΓΙΩΡΓΟΣ

  ΓΙΩΡΓΟΣ Manogr • 11 λεπτά πριν

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΥΣΣΑ ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΦΕΡΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΚΑΜΠΟΤΖΙ ΟΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΓΙΑ 8 ΜΗΝΕΣ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

 • Maria Segkou

  Καλησπέρα σας!!!Σοσ σας παρακαλώ!Σκεφτόμαστε σοβάρα να μεταναστευσουμε για Αυστραλία(Μελβούρνη συγκεκριμένα)και εχω 2 σκυλια που βρήκα αδέσποτα ράτσας κυνηγόσκυλα(25 κιλα το καθένα)και αλλο ενα γκριφόν βάρους 6 κιλών.Μπορείτε να μου προτείνεται λύσεις για όσο το δυνατόν οικονομηκότερες εταιρείες και ΤΙ ακριβώς πρέπει να κάνω για να τα πάρω???Όπως επίσης και πόσο καιρό θα ειναι σε καραντίνα κ αν ξέρετε να μου πείτε πόσο θα μου κοστίσει συνολικά!Ευχαριστώ!!!!

 • Danae Than

  Καλησπερα! Σκεφτομαι να μετακομισω αμερικη και εχω ενα ημιαιμο 16κιλα! Ισχυει η καραντινα; Γνωριζετε τι χρειαζομαι; Η πτηση διαρκει 15 ωρες, πως θα μεινει σε κλουβι τοσες ωρες;!;!

 • Pavlos Mandilaris

  kalhspera sas. mhpws tha mporousate na mou dwsete plhrofories gia th metafora skulou sto dubai?

 • Sotiris

  Τα ροτβάιλερ, πιτμπουλ κλπ, δικαίως θεωρούνται επιθετικά, καθώς από τη φύση τους δε θεωρουνται πλήρως εξημερωμένα σκυλιά αλλά ημιάγρια. Γι αυτό το λόγο, η κατοχή τους σε αρκετές χώρες όπως π.χ. η Ελβετία, απαγορεύεται από το νόμο. Σε αυτά τα σκυλιά δεν είναι θέμα κακού ιδιοκτήτη, αλλά και προβληματικής ράτσας, καθώς ένα καθ’ όλα ήσυχο σκυλί μπορεί να προκαλέσει ζημιά καθώς το προδίδει η φύση του.

 • Mania Galani

  Καλησπερα. Μπορειτε να μου δωσετε ονοματα εταιρειων οι οποιες αναλαμβανουν μεταφορα Αγγλικου Μπλουλντογκ? Πρεπει να επικοινωνησω με ολες για να δω τι θα μου πουν και εχω πελαγωσει ψαχνοντας μια μια αν τα εχει στη λιστα. αν εχετε τετοια λιστα και δεν σας κανει κοπο, στειλτε μου ενα e-mail στο exaraki@hotmail.com. Ευχαριστω

 • Chrissa Hope

  Geia sas. prin 3 xronia efera ton skulo mou souidia kai eixa kanei oles tis aparetites proipotheseis pou xreiazotan gia na mporesw na to parw mazi mou. exei chipaki kai eixe kanei ola ta emvolia pou eprepei kai exei kai diavatirio. twra thelw na gurisw pisw ellada kai anarwtiemai an prepei na kanw kati pera apo to na todhlwsw sthn eteria h apla na tous deiksw to diavatirio tou. Euxaristw polu

© 2012 - 2015 Powered By Wordpress, Manogr, Sumo, Paella, Vodka and all the beautiful dogs everywhere!

Scroll to top