You Are Here: Home » Οργανωμένη Κυνοφιλία » Eurodog 2012…οι εντυπώσεις μας

Eurodog 2012…οι εντυπώσεις μας

Πρόσφατα βρεθήκαμε στο Βουκουρέστι για το European Dog Show 2012, την ετήσια Ευρωπαϊκή έκθεση μορφολογίας που φέτος είχε ανατεθεί στην Ρουμανία.

Οι μήνες που προηγήθηκαν ήταν ιδιαίτερα φορτισμένοι για διοργανωτές και υποψήφιους εκθέτες αφού η Ρουμανία και ο κυνολογικός της όμιλος δέχθηκαν επίθεση από διάφορες οργανώσεις λόγο του τεράστιου προβλήματος που υπάρχει στη χώρα με τα αδέσποτα αλλά και από επαγγελματίες του χώρου λόγο διαφωνιών σε οικονομικά και οργανωτικά θέματα. Η φήμη επίσης του Βουκουρεστίου σαν επικίνδυνη πόλη, που εντάθηκε από τους παραπάνω που έγραφαν παντού για κλοπές σκύλων και εγκληματικότητα, δεν βοήθησε.


Τελικά οι συμμετοχές για το Eurodog έφτασαν τις 6.157, αριθμός χαμηλός για τα δεδομένα της διοργάνωσης αλλά αξιοπρεπής αν σκεφτούμε όλα τα παραπάνω αλλά και την οικονομική κρίση που ταλανίζει ολόκληρη την Ευρώπη. Η Ελλάδα με 53 συμμετοχές ήταν στην 17 θέση με πρώτη τη Ρωσία με 1.819 και δεύτερη τη διοργανώτρια Ρουμανία.

Πριν το Eurodog που πραγματοποιήθηκε από 5 έως 7 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε σειρά εκθέσεων ανά τη χώρα και η έκθεση Bucharest Winner & Interra την προηγούμενη μέρα.

Αυτό που εντυπωσιάζει αρχικά είναι η ίδια η πόλη του Βουκουρεστίου. Όποιος δεν γνωρίζει θα εκπλαγεί ευχάριστα αφού μιλάμε για μία καταπράσινη πόλη με τεράστια πάρκα, με σακούλες για τα περιττώματα των σκύλων ανά 100 ή 200 μέτρα, με ποδηλατοδρόμους παντού, με προστατευμένα dogparks και με υπέροχα κτίρια. Η εγκληματικότητα υπάρχει μεν αλλά όχι εκεί που θα κινηθεί κανονικά ένας επισκέπτης και σίγουρα όχι σε υπερβολικό βαθμό.

 

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Romexpo που εκτείνεται περιμετρικά ενός εντυπωσιακού κεντρικού κτιρίου το οποίο φιλοξενούσε περίπτερα εταιρειών του χώρου και στο οποίο πραγματοποιήθηκαν και όλοι οι τελικοί της διοργάνωσης. Ο χώρος των τελικών ήταν αξιοπρεπής και γενικά η οργάνωση τους αρκετά καλή με ωραία παρουσίαση, γυναίκες ντυμένες με παραδοσιακές φορεσιές και υπεύθυνους που έλεγαν στους συμμετέχοντες που να σταθούν!


Οι στίβοι για τις κρίσεις των φυλών βρισκόντουσαν κυρίως σε περιμετρικά κτίρια, όχι τόσο εντυπωσιακά, με αρκετά προβληματάκια που όμως δεν εμπόδισαν την διεξαγωγή τους. Απλά σε κάποια από αυτά τα κτίρια υπήρχε συνωστισμός από εκθέτες, επισκέπτες, κλουβιά και σκύλους, στενοί διάδρομοι, στίβοι πολύ κοντά μεταξύ τους και έντονη φασαρία όπου έτυχε να υπάρχει ενθουσιώδες κοινό.
Για τον ίδιο λόγο ήταν και λίγο δύσκολη η παρακολούθηση όλων των ομάδων και φυλών και γι’ αυτό δεν έχουμε και όσες φωτογραφίες θα θέλαμε αφού δεν ήταν εύκολη η απομάκρυνση από τον σκύλο μας και το κτίριο στον οποίο βρισκόταν ο στίβος μας.

Ο δικός μας Soul Guardian Atlas “Sumo”. “Εξαίρετος” και 4η θέση στην κατηγορία Junior!

Οι Ελληνικές συμμετοχές αν και δεν πέρασαν στους τελικούς είχαν πολύ καλή παρουσία με πολλά “Εξαίρετος” και πλασαρίσματα και πραγματικά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους εκτροφείς και ιδιοκτήτες σκύλων που εν μέσω οικονομικής κρίσης αποφάσισαν να κάνουν ένα τόσο μεγάλο ταξίδι (αφού οι περισσότεροι πήγαν με αυτοκίνητο)!

Όπως έχουμε γράψει και άλλες φορές τα αποτελέσματα των εκθέσεων μορφολογίας έχουν την περισσότερη ουσία στα αποτελέσματα κάθε φυλής και στις κρίσεις των κριτών για κάθε σκύλο. Όλα τα αποτελέσματα για κάθε φυλή και για κάθε ομάδα μπορείτε να τα δείτε αναλυτικά ΕΔΩ.

Στην παρακάτω φωτογραφία μπορείτε να δείτε τα 3 σκυλιά που έλαβαν τις πρώτες θέσεις στον τελικό Best In Show και είναι το Lhasa Apso ZENTARR MORGAN, το Afghan Hound C.I.B & AT, HR, HU, RO, RS, SK, SI, US CH OUDRY GANDAMAK και το Flat Coated Retriever NO, SE CH & NORDW-11, NOW-11, HeW-11 CACI´S WIN-A-LATTE.

Το επόμενο European Dog Show 2013 θα πραγματοποιηθεί από 30/8 – 01/09/2013 στην Γενεύη της Ελβετίας  ενώ 16 – 19 Μαΐου 2013 θα πραγματοποιηθεί το World Dog Show στην Βουδαπέστη.

Κλείνοντας θα υπενθυμίσουμε σε όλους ότι οι εκθέσεις μορφολογίας είναι εξαιρετικά σημαντικές για την καθαρόαιμη κυνοφιλία όπως εξηγούμε σε σχετικό άρθρο μας και η επένδυση στη συμμετοχή σε αυτές είναι κάτι που κανένας σοβαρός εκτροφέας δεν θα μετανιώσει ποτέ!

Ακολουθήστε τη Σελίδα του Dogpark.gr στο Facebook και τον λογαριασμό μας στο Twitter για άμεση ενημέρωση για όλα μας τα άρθρα αλλά και για θέματα που δεν καλύπτουμε εδώ! 

© 2012 - 2015 Powered By Wordpress, Manogr, Sumo, Paella, Vodka and all the beautiful dogs everywhere!

Scroll to top