You Are Here: Home » Νέα » FCI Showdogs: Η Πλατφόρμα της Οργανωμένης Κυνοφιλίας Είναι Ελληνική!

FCI Showdogs: Η Πλατφόρμα της Οργανωμένης Κυνοφιλίας Είναι Ελληνική!

fcishowdogs

Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε για την ανάπτυξη και μάλιστα από Έλληνα, μιας νέας πρωτοποριακής πλατφόρμας την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν ιδιοκτήτες και εκτροφείς  απ’όλο τον κόσμο, προκειμένου να καταχωρούν στοιχεία σκύλων και διακρίσεις που πέτυχαν σε εκθέσεις μορφολογίας, να ενημερώνουν για γέννες, διαθέσιμους επιβήτορες και πολλές άλλες υπηρεσίες που ήδη αναπτύσσονται.

Υπάρχουν αρκετές πλατφόρμες για pedigree ή πληροφορίες σκύλων και γενών αυτό όμως που κάνει το FCI Showdogs να ξεχωρίζει είναι η έμφαση που δίδεται στα αποτελέσματα των εκθέσεων μορφολογίας κάθε σκύλου σε απίστευτα αναλυτικό βαθμό!!

fcishowdogs-showentry

 

Επίσης πολύ σημαντική είναι η δυνατότητα που δίδεται στους ιδιοκτήτες εκτροφείς να ανεβάζουν αντίγραφα εξετάσεων υγείας για την πληρέστερη ενημέρωση όλων. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτόματα προστίθεται υδατογράφημα στα σχετικά έγγραφα για προστασία!

Το dogpark.gr επικοινώνησε με τον δημιουργό της πλατφόρμας Χρήστο Ιωάννου ο οποίος μας είπε λίγα λόγια για την ιδέα, την υλοποίηση και τα σχέδια για το μέλλον.

Dogpark:  Πως δημιουργήθηκε  η πλατφόρμα FCI Showdogs;
Χ. Ιωάννου: Πρόκειται για μια ιδέα που γεννήθηκε και υλοποιήθηκε πριν ένα χρόνο περίπου, για άλλη ιστοσελίδα συγκεκριμένης φυλής και περιοριζόταν μόνο σε αυτή. Όταν το υπάρχον σύστημα καταχώρησης έπρεπε πλέον να αναβαθμιστεί και να γίνει ευκολότερο και πιο εύχρηστο, τότε σκέφτηκα, γιατί όχι, ας φτιάξουμε κάτι που να αφορά όλες τις φυλές και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλο τον κόσμο των εκθέσεων.

Dogpark: Τι ήταν αυτό που οδήγησε στην δημιουργία της;
Χ. Ιωάννου: Πιστεύω πως με την νέα ιστοσελίδα, σκύλοι και ιδιοκτήτες που κάνουν την προσπάθεια τους, δεν θα ξεχαστούν ούτε θα χαθούν στο χάος των καταχωρήσεων, το κέρδισαν, το αξίζουν και θα αποτελούν για πάντα ένα κομμάτι της κυνοϊστορίας,  που θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό για να το καταπιούν τα social media σε μερικά δευτερόλεπτα. Δεν τα καταργούμε βέβαια, από την νέα πλατφόρμα παρέχεται η δυνατότητα, να “μοιραστούμε” οποιαδήποτε καταχώρηση, με τους φίλους μας στα δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

fcishowdogs-directory

Dogpark: Υπάρχει κάποια συνδρομή ή χρέωση για τους χρήστες-επισκέπτες;
Χ. Ιωάννου: Η υπηρεσία αυτή παρέχεται εντελώς δωρεάν, δεν υπήρξαν χρηματοδότες, χορηγοί, επενδυτές, επιδοτήσεις. Δημιουργήθηκε εξ’ολοκλήρου στην Ελλάδα και αποτελεί προϊόν αγάπης και ενθουσιασμού, που θα διατίθεται δωρεάν για πάντα, στους απανταχού φίλους της οργανωμένης κυνοφιλίας.

Dogpark: Η πρόσβαση στην πλατφόρμα θα είναι περιορισμένη;
Χ. Ιωάννου: Όχι. Όλες οι καταχωρήσεις θα είναι ελεύθερα αναζητήσιμες και προσβάσιμες από τις γνωστές μηχανές αναζήτησης, καθώς και από κάθε επισκέπτη της ιστοσελίδας είτε είναι εγγεγραμμένος χρήστης είτε όχι. Τούτο συνεπάγεται ότι ο επισκέπτης θα μπορεί να βρεί ιδιοκτήτες-εκτροφείς πολύ εύκολα, χωρίς αυτοί να χρειάζεται να διαθέτουν πρόσθετη παρουσία στο internet ή να έχουν επενδύσει σε προγράμματα διαφημιστικής προβολής.

Με τον τρόπο αυτό πιστεύω πως η οργανωμένη κυνοφιλία έρχεται πιο κοντά ενώ παράλληλα δίνεται η ευκαιρία σε ενδιαφερόμενους να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους που πιθανά να μην έβρισκαν ή γνώριζαν με άλλο τρόπο.

Επιπλέον, έγινε προσπάθεια ώστε η ιστοσελίδα να μην είναι απαιτητική  και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από PCs, Tablets και κινητά τηλέφωνα με ευκολία.

 

 

Ο ιδρυτής και δημιουργός του Fci Showdogs κ. Χρήστος Ιωάννου

Ο ιδρυτής και δημιουργός του Fci Showdogs κ. Χρήστος Ιωάννου

Dogpark: Υπάρχει λόγος που περιορίζεστε στην FCI;
Χ. Ιωάννου: Δεν θέλω να περιοριστούμε στις εκθέσεις της FCI και να αφήσουμε απ´έξω μεγάλη μερίδα ανθρώπων και σκύλων. Εύχομαι σύντομα να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τις αντίστοιχες λειτουργίες για όλους. Εάν υπάρχει κάποιος που έχει τις γνώσεις π.χ. για εκθέσεις AKC τότε θα ήταν χαρά μου να συνεργαστούμε και να επεκτείνουμε την πλατφόρμα άμεσα.

Dogpark: Υπάρχουν κάποιες λειτουργίες που θα υλοποιήσετε σύντομα;
Χ. Ιωάννου: Στα άμεσα πλάνα για την ιστοσελίδα είναι να μπορούν οι ιδιοκτήτες/εκτροφείς να ενημερώνουν για ζευγαρώματα , διαθέσιμα κουτάβια καθώς και κάποιες πρόσθετες λειτουργίες που δεν μπορώ ακόμη να ανακοινώσω.

Ετοιμάζεται εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, από την οποία με ευκολία θα καταχωρούνται τα αποτελέσματα των εκθέσεων και θα γίνονται share στα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα, ενώ παράλληλα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί ο κατάλογος εκτροφείων που παράγεται αυτόματα σύμφωνα με τα στοιχεία των εγγεγραμμένων χρηστών και προσφέρει δυνατότητα αναζήτησης ανά φυλή, χώρα, εκτροφείο κλπ.

Στις τελικές δοκιμές βρίσκεται η σελίδα εκτροφείου, η οποία παρουσιάζει αναλυτικά τα στοιχεία του εκτροφείου και τους σκύλους με τις διακρίσεις τους, ενώ σύντομα θα περιλαμβάνει τις γέννες και τα κουταβάκια.

fcishowdogs-breeder-directory

Dogpark: Ποια είναι η βασική προτεραιότητα με την έναρξη λειτουργίας;
Χ. Ιωάννου: Άμεση προτεραιότητα είναι να προωθηθεί η υπηρεσία και να γίνει αποδεκτή από τον κόσμο που αυτός άλλωστε θα αποτελέσει και την κινητήριο δύναμη για το μέλλον και την περαιτέρω εξέλιξη.

fci-showdogs
Από την πλευρά μας ευχόμαστε το FCI Showdogs να γίνει μία παγκόσμια βάση αγάπης της κυνοφιλίας και των εκθέσεων μορφολογίας!
Το γεγονός ότι είναι μία Ελληνική προσπάθεια είναι ιδιαίτερα θετικό αλλά αυτό που δίνει αξία είναι η πραγματική χρησιμότητα της για όλους μας!

Ακολουθήστε τη Σελίδα του Dogpark.gr στο Facebook και τον λογαριασμό μας στο Twitter για άμεση ενημέρωση για όλα μας τα άρθρα αλλά και για θέματα που δεν καλύπτουμε εδώ! 

© 2012 - 2015 Powered By Wordpress, Manogr, Sumo, Paella, Vodka and all the beautiful dogs everywhere!

Scroll to top