You Are Here: Home » Νέα » Βοηθήστε τον Ian με την Απίστευτη Ιστορία

Βοηθήστε τον Ian με την Απίστευτη Ιστορία

Όπως θα έχετε παρατηρήσει δεν βάζουμε αγγελίες και ανακοινώσεις για υιοθεσίες σκύλων καθώς υπάρχουν πολύ πιο εξειδικευμένοι οργανισμοί με μεγαλύτερο δίκτυο άμεσης ενημέρωσης και με αποκλειστική δράση σε αυτό τον τομέα.
Σαν site είναι λογικό να εστιάζουμε στα άρθρα που θα φανούν χρήσιμα στους φίλους των σκύλων όποτε και αν τα διαβάσουν. Γι’ αυτό σχεδιάζουμε αφιερώματα σε οργανισμούς και καταφύγια που ασχολούνται με τις υιοθεσίες και την προστασία των σκύλων.

Μερικές φορές όμως υπάρχουν κάποιες απίστευτες ιστορίες που δεν μπορούμε να τις ξεπεράσουμε. Δεν είναι απαραίτητα οι χειρότερες ή οι πιο δραματικές… απλά μας αγγίζουν!

Ο Ίαν είναι ένας Μεγάλος Δανός Αρλεκίνος περίπου 2 ετών και 70 κιλά που ζει εδώ και περίπου 1 χρόνο δεμένος σε ένα δέντρο! Πίνει νερό από ένα μπιτόνι που έχει πρασινίσει πια και παρ’ όλα αυτά είναι εξαιρετικά γλυκός και φιλικός με ανθρώπους και άλλους σκύλους!
Αν η ιστορία του ήταν μόνο αυτή δεν θα μας προξενούσε εντύπωση… το παρελθόν του όμως είναι ακόμα πιο τραγικό.

Ο αρχικός ιδιοκτήτης του σκύλου (θυμίζουμε… Μεγάλος Δανός ή Μολοσσός όπως λέγεται από αρκετούς στη χώρα μας) πήγε να κάνει ευθανασία στον Ίαν γιατί έγινε πολύ μεγάλος!!! Ευτυχώς ο κτηνίατρος αρνήθηκε να προχωρήσει σε μία τέτοια αποτρόπαια πράξη και προσπάθησε να βρει νέο σπίτι για τον σκύλο.
Έτσι λοιπόν ο Ίαν έφτασε στον τωρινό ιδιοκτήτη του που αν και τον έσωσε τον έχει μόνιμα δεμένο σε ένα δέντρο!

Ευτυχώς μετά από ενέργειες της Pelion Animal Welfare Society (P.A.W.S) που δραστηριοποιείτε στο Πήλιο, όπου και βρίσκεται ο Ίαν, ο τωρινός ιδιοκτήτης του δέχτηκε να τον παραχωρήσει!!
Ο σκύλος θα δοθεί στειρωμένος, εμβολιασμένος και με microchip αφού προηγηθεί έλεγχος του σπιτιού που θα το φιλοξενήσει.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν αιτήσεις υιοθεσίας μόνο από το εξωτερικό και αν χρειαστεί ο σκύλος θα μεταφερθεί εκεί… δεν είναι όμως κρίμα γι’ αυτόν και ντροπή για τη χώρα μας να μην μπορεί να βρεθεί σπίτι για αυτό το υπέροχο πλάσμα;;  Οι δυσκολίες είναι πολλές λόγω κυρίως του μεγέθους του Ίαν αλλά είμαστε σίγουροι ότι και γι’ αυτόν θα βρεθεί το παντοτινό του σπίτι!

Δείτε περισσότερα για τον Ίαν στη Σελίδα του PAWS στο Facebook και στο Φωτογραφικό του Album και αν σας ενδιαφέρει να τον υιοθετήσετε επικοινωνήστε άμεσα στο email [email protected]com 

Αν κάποιος από τους αναγνώστες μας είναι ο τυχερός νέος γονιός του Ίαν παρακαλούμε ενημερώστε μας για να δώσουμε στην ιστορία το happy end που της αξίζει!!

Update:  Από το Σάββατο 21/07/12 ο Ίαν έφυγε από το μοναχικό δέντρο στο οποίο ήταν δεμένος και φιλοξενείτε προσωρινά από μία υπέροχη οικογένεια. Αν και υπέροχος και φιλικός χαρακτήρα πρέπει να μάθει να ζει με κανόνες και η συγκεκριμένη οικογένεια είναι ικανή να το κάνει μέχρι να βρεθεί το παντοτινό του σπίτι!

Ακολουθήστε τη Σελίδα του Dogpark.gr στο Facebook και τον λογαριασμό μας στο Twitter για άμεση ενημέρωση για όλα μας τα άρθρα αλλά και για θέματα που δεν καλύπτουμε εδώ! 

  • Pingback: Χαρίζεται ο Ιαν [Ημίαιμος Μεγάλος Δανός] - Page 2()

  • τα ματια αυτου του υπεροχου πλασματος τα λενε ολα…το μεγαλειο της ψυχης του παρα την ταλαιπωρια και την ανθρωπινη προδοσια, φαινεται απο τη χαρα του οταν τον πλησιαζει καποιος…τι ψυχαρα ! τι σκυλαρος ! τι πανεμορφο καλοκαγαθο πλασμα ! οι ανθρωποι που θα τον υιοθετησουν θαναι παρα πολυ τυχεροι…

© 2012 - 2015 Powered By Wordpress, Manogr, Sumo, Paella, Vodka and all the beautiful dogs everywhere!

Scroll to top