You Are Here: Home » Οργανωμένη Κυνοφιλία » Συνέντευξη με τον Διοργανωτή του Dog Festival Athens 2013

Συνέντευξη με τον Διοργανωτή του Dog Festival Athens 2013

Συνέντευξη με τον Διοργανωτή του Dog Festival Athens 2013

Η ιδέα του Dog Festival και η διοργάνωση στο επίκεντρο του δύο Διεθνών Εκθέσεων Μορφολογίας του Κ.Ο.Ε. μας ενθουσίασε από την αρχή! Πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε στα σχετικά άρθρα μας αλλά θεωρήσαμε καλή ιδέα να πραγματοποιήσουμε και μία συνέντευξη με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας WellDone, κ. Βασίλη Γουλιέλμο, για να μάθουμε ακόμα περισσότερα.

 

 

 

Ο κ. Βασίλης Γουλιέλμος

Ο κ. Βασίλης Γουλιέλμος

Dogpark: Μιλήστε μας λίγο για εσάς, την εταιρεία σας και πως ξεκινήσατε να δραστηριοποιήστε στο χώρο των εκδηλώσεων και εκθέσεων για τα ζώα συντροφιάς;

 

Βασίλης Γουλιέλμος: Προσωπικά δραστηριοποιούμαι για περίπου 15 χρόνια στον χώρο των ζώων συντροφιάς, αρχίζοντας την σταδιοδρομία μου από το τμήμα marketing εταιρείας τροφών. Στην συνέχεια δημιούργησα την «WellDone», της οποίας η πορεία εγκαινιάστηκε με την επαγγελματική έκθεση «Pets Today». Τότε, υπήρχε ένα πολύ μεγάλο κενό στον χώρο των ζώων συντροφιάς και αυτό αποτέλεσε την κινητήριο δύναμη για να δημιουργήσουμε εκείνη την εκδήλωση. Αρχικά στοχεύαμε μόνο στο «Business 2 Business» αλλά σταδιακά, μετά τις πρώτες εκδόσεις της «Pets Today», αναπτύξαμε και μια άλλη ιδέα, τα «Κατοικίδια Εν δράσει», που απευθύνονταν στο κοινό και συμπεριλαμβάνονταν όλα τα κατοικίδια. Σκυλιά, γάτες, πουλιά, ψάρια, ερπετά. Προοδεύοντας, το 2005 σε συνεργασία με τον Όμιλο Κυνοφίλων Αθηνών διοργανώσαμε ένα Dog Festival, μικρότερης εμβέλειας από το σημερινό και συνεχίσαμε με την έκθεση «Κατοικίδια Εν δράσει» το 2012.

 Dogpark: Πως ξεκίνησε η ιδέα για την οργάνωση του Φεστιβάλ και πως δέχτηκε ο Κ.Ο.Ε. την πρωτοποριακή για τα Ελληνικά δεδομένα ιδέα σας;

Βασίλης Γουλιέλμος: Κοιτάξτε, εργαζόμαστε σε αυτόν τον χώρο εδώ και πολλά χρόνια και θεωρώ πως είναι υποχρέωση μας η διαρκής προσπάθεια αναβάθμισης του ρόλου του σκύλου στην ελληνική κοινωνία. Για να συμβεί αυτό δεν αρκούν τα ευχολόγια. Πρέπει, όλοι όσοι απαρτίζουμε ως κρίκοι την αλυσίδα των ζώων συντροφιάς, στην προκειμένη περίπτωση των σκύλων, να λειτουργούμε ενεργητικά και με ιδέες για την εκπλήρωση αυτού του στόχου. Έτσι, παρακολουθώντας την δράση του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδας και παρατηρώντας ότι για τουλάχιστον 12 χρόνια απέχει από την διοργάνωση εκθέσεων με χορηγούς, που η αρωγή τους σου επιτρέπει να δημιουργήσεις αρτιότερες εκδηλώσεις, θεωρήσαμε ότι θα ήταν μια ευκαιρία για όλους(τον ΚΟΕ, την WellDone και φυσικά το κοινό) να δημιουργήσουμε το πρώτο διεθνές φεστιβάλ για σκυλάκια στην Ελλάδα. Επικοινωνήσαμε με τον ΚΟΕ, τους γνωστοποιήσαμε τις ιδέες μας και τους καλέσαμε να συμμετάσχουν στο International Dog Festival Athens 2013, όπως και συνέβη με μεγάλη τους χαρά.

Dogpark: Τι θα πρέπει να περιμένουν οι επισκέπτες που θα βρεθούν στο Ελληνικό τις μέρες του φεστιβάλ εκτός από τις Διεθνείς Εκθέσεις Μορφολογίας του ΚΟΕ;

Βασίλης Γουλιέλμος: Οι εκθέσεις μορφολογίας θα είναι στο επίκεντρο του «International Dog Festival Athens 2013». Θέλουμε περισσότερος κόσμος να γνωρίσει τα χαρακτηριστικά των πολλών φυλών, που θα λάβουν μέρος στο διεθνές φεστιβάλ και να γοητευθούν από την ομορφιά των ετερόκλητων χαρακτηριστικών. Για να συμβεί αυτό θελήσαμε να κάνουμε το «International Dog Festival Athens 2013» έναν ελκυστικότερο προορισμό απ’ ότι μια έκθεση μορφολογίας στην απλούστερη μορφή της. Τι σημαίνει αυτό; Στεγασμένος χώρος περίπου 7000 τ.μ., όπου θα κυριαρχούν οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για την διεθνή έκθεση αλλά περιμετρικά θα στηθεί μια τεράστια γιορτή με τους χορηγούς και τους εμπορικούς μας εκθέτες να παραμένουν έτοιμοι να επιλύσουν τις απορίες των επισκεπτών σχετικά με τα σκυλάκια τους, να κάνουν διαγωνισμούς και να προσφέρουν πολλά δώρα στους επισκέπτες. Αυτή η πρωτοποριακή διοργάνωση πιστεύουμε ότι αλλάζει μια δια παντός τον τρόπο που προσεγγίζαμε μια διεθνή έκθεση μορφολογίας, εισάγοντας σε αυτήν την γνώση, την διασκέδαση και τα δώρα που θα λάβει ο επισκέπτης. Το «International Dog Festival Athens 2013» είναι σχεδιασμένο κατά αυτόν τον τρόπο έτσι ώστε να περάσει κανείς μια ολόκληρη ημέρα στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας και να έχει ότι θελήσει διαθέσιμο. Για να εκπληρωθούν οι στόχοι μας ήταν απαραίτητη η συνδρομή των χορηγών μας, οι οποίοι συμμερίστηκαν το όραμα μας και επέδειξαν, στηρίζοντας μας σε αυτήν την παρθενική προσπάθεια για ένα φεστιβάλ διεθνών προδιαγραφών, την κοινωνική τους ευαισθησία. Με την ευκαιρία που μου δίνετε θα ήθελα να ευχαριστήσω τον μεγάλο μας χορηγό, την εταιρεία «Royal Canin», η οποία βοηθά συντελεστικά στην διοργάνωση του «International Dog Festival – Athens 2013». Την σειρά διατροφής «Equilibrio», η οποία μας υποστηρίζει με θέρμη από την πρώτη ημέρα σχεδιασμού της διοργάνωσης. Την εταιρεία κουρευτικών ειδών και εξοπλισμού κομμωτηρίων «Τσομπάρης Ιωάννης», τον χορηγό φιλοξενίας, το ξενοδοχείο «Oasis Hotel & Apartments» στην Γλυφάδα, τον χορηγό μετακινήσεων, «Pet Taxi» και τους εμπορικούς εκθέτες, που στηρίζουν έμπρακτα το «International Dog Festival – Athens 2013» και με την συνεισφορά τους προσφέρουν δωρεάν είσοδο σε όλους τους επισκέπτες σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία για την χώρα μας.

Poster final

Dogpark: Σχετικά με τις Εκθέσεις μορφολογίας τώρα. Η διοργάνωση τους σε κλειστό χώρο είναι αυτόματα μία αναβάθμιση, θα υπάρχουν και άλλες εκπλήξεις όσο αφορά τη διοργάνωση τους;  Εμπλέκεστε καθόλου σαν εταιρεία στις εκθέσεις ή η διοργάνωση τους αφορά αποκλειστικά τον ΚΟΕ;

Βασίλης Γουλιέλμος: Ο ΚΟΕ, χάρη στην εμπειρία τόσων ετών, διοργανώνει με επιτυχία τις διεθνείς εκθέσεις μορφολογίας. Εμείς θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την εμπειρία του επισκέπτη σε αυτόν τον τομέα και να κερδίσουμε από την πείρα του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδας θέλοντας μελλοντικά να εξειδικευτούμε και σε αυτόν τον τομέα.  Στόχος είναι να βελτιώσουμε τις εκθέσεις μορφολογίας στην Ελλάδα, για αυτό και στο παρελθόν έχουμε συνεργαστεί με τον Όμιλο Κυνοφίλων Αθηνών και τον Κυνοφιλικό Όμιλο Θεσσαλονίκης. Ο στόχος όλων των κυνόφιλων είναι να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες για τις εκθέσεις και η «WellDone» αποδεικνύει εμπράκτως πως εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση.

Dogpark: Πως βλέπετε τον χώρο της καθαρόαιμης κυνοφιλίας στη χώρα μας; Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζει;

 Βασίλης Γουλιέλμος: Αυτό το θέμα μας ενδιαφέρει πάρα πολύ και για τον λόγο αυτό είχαμε πραγματοποιήσει μια πολύ μεγάλη έρευνα στο περιοδικό της εταιρείας μας, το «Pets Today» σχετικά με τον νόμο 4039 και τα προβλήματα που δεν επιλύονταν ή και δημιουργούνταν. Είχαμε συνομιλήσει με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και το συμπέρασμα που έβγαινε αβίαστα ήταν ότι ο ελεγκτικός μηχανισμός στην Ελλάδα νοσεί. Σε ότι αφορά την καθαρόαιμη κυνοφιλία συμφωνώ απόλυτα με τις διαπιστώσεις της προέδρου του ΚΟΕ, της κυρίας Ιωάννα Γαλανού, η οποία εντοπίζει τα κυρίαρχα προβλήματα σε δυο τομείς. Την υποχρεωτική άδεια εκτροφής, αναπαραγωγής και εμπορίας ζώων συντροφιάς όταν εκτρέφεται ένας θηλυκός σκύλος αναπαραγωγής ή σημειώνονται περισσότεροι από δύο τοκετοί και την ουσιαστική απαγόρευση εισαγωγής, εκτροφής, αναπαραγωγής και εμπορίας σκύλων, που είναι ακρωτηριασμένοι. Θα είναι μια αφορμή το «International Dog Festival – Athens 2013» για να τεθούν επί τάπητος όλα τα προβλήματα της καθαρόαιμης κυνοφιλίας και να εξετάσουμε τρόπους επίλυσης τους.

Dogpark: Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας σας;

Βασίλης Γουλιέλμος: Ο κυριότερος στόχος μας είναι η ανάπτυξη της εταιρείας μέσω της αναβάθμισης του χώρου των ζώων συντροφιάς στην Ελλάδα. Εκεί εστιάζουν οι προσπάθειες μας τα τελευταία χρόνια και όπως λέμε και στην «WellDone» «ψάχνουμε ακούραστα ιδέες που προκαλούν» για να βελτιώσουμε όλους τους τομείς, με τους οποίους εμπλεκόμαστε.

Το Dogpark.gr θα σας ενημερώνει διαρκώς για το Dog Festival μέχρι την ημέρα έναρξης αλλά και κατά τη διάρκεια του! 
Μέχρι τότε διαβάστε γιατί είναι σημαντικές οι εκθέσεις μορφολογίας και τι ακριβώς συμβαίνει κατά τη διάρκεια τους

Η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής στις Διεθνείς Εκθέσεις του ΚΟΕ είναι η 20η Σεπτεμβρίου και η αίτηση βρίσκεται στο site του Κ.Ο.Ε. ( www.koe.gr) αλλά και στο www.dogfestival.gr

Μην ξεχάσετε ότι μπορείτε να δείτε όλες τις εκθέσεις που διοργανώνονται στην σελίδα μας με όλες τις εκθέσεις μορφολογίας και τις εξετάσεις εργασίας.

Ακολουθήστε τη Σελίδα του Dogpark.gr στο Facebook και τον λογαριασμό μας στο Twitter για άμεση ενημέρωση για όλα μας τα άρθρα αλλά και για θέματα που δεν καλύπτουμε εδώ! 

© 2012 - 2015 Powered By Wordpress, Manogr, Sumo, Paella, Vodka and all the beautiful dogs everywhere!

Scroll to top