You Are Here: Home » Νομοθεσία » Σκύλος και Θάλασσα… Τι Λέει ο Νόμος;

Σκύλος και Θάλασσα… Τι Λέει ο Νόμος;

Το καλοκαίρι έχει έρθει για τα καλά και όλο και περισσότεροι μας ρωτάτε για την νομοθεσία σχετικά με το μπάνιο του σκύλου σας στην θάλασσα.
Τα πράγματα δυστυχώς δεν είναι απολύτως ξεκάθαρα αφού υπάρχουν παραθυράκια και θολοί νόμοι για το συγκεκριμένο θέμα.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Το να έχουμε μαζί μας το σκύλο και να περπατάμε στην παραλία επιτρέπεται από το νόμο 3170/2003 ο οποίος μιλάει για όλους τους υπαίθριους χώρους που περιλαμβάνουν φυσικά και τις ακτές. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να ακολουθούμε τις γενικές οδηγίες που σημαίνει ότι πρέπει να τον έχουμε δεμένο, να μαζεύουμε τις ακαθαρσίες του και να είναι εμβολιασμένος (αν κυκλοφορείτε σε μέρη με κακοπροαίρετους ας έχετε μαζί και το βιβλιάριο υγείας).

Στις οργανωμένες παραλίες δεν επιτρέπεται γενικά η παρουσία σκύλων (ανεξάρτητα αν θα μπει στη θάλασσα ή όχι) αφού στο άρθρο 230, παραγρ. Ζ του Γενικού Κανονισμού Λιμένων (ΦΕΚ 912/11-10-99) αναφέρεται ότι: « απαγορεύεται η κυκλοφορία ζώων και το λούσιμο αυτών σε χώρους λουομένων».
Η Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας όμως έχει προβεί σε σχετική διευκρίνηση (Μ.Φ. 3111.10/1/93/20-05-93) όπου αναφέρεται ότι στην παραπάνω απαγόρευση δεν περιλαμβάνονται απομακρυσμένες τοποθεσίες ακόμα κι αν εκεί συχνάζουν λουόμενοι. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι άνετα μπορείτε να πάτε με το σκύλο σας σε όποια παραλία θέλετε για να κολυμπήσει αρκεί να μην είναι οργανωμένη (επίσημα αναγνωρισμένη από Ε.Ο.Τ.)  και να μην υπάρχουν άλλοι άνθρωποι εκεί τη συγκεκριμένη στιγμή. Η παρουσία λουομένων σε απόσταση 50 μέτρων δεν σας επηρεάζει και μπορείτε να κολυμπήσετε με το σκύλο σας κανονικά!

Με απλά λόγια… μπορείτε να βγείτε βόλτα με το σκύλο σας σε οποιαδήποτε παραλία θέλετε, αρκεί να μην είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, καρέκλες, ναυαγοσώστη αλλά μπορείτε να τον βάλετε στο νερό μόνο σε μη οργανωμένη παραλία όπου τη συγκεκριμένη στιγμή δεν κολυμπάνε άλλοι άνθρωποι σε κοντινή απόσταση.

Σίγουρα όλοι γνωρίζουμε παραλίες με κόσμο, beach bar και γενικά οργάνωση στις οποίες τα σκυλιά είναι καλοδεχούμενα ανεξάρτητα από τα παραπάνω! Ας τις προτιμάμε για να στείλουμε έτσι το δικό μας μήνυμα!

Προσοχή: Πριν βγάλετε βόλτα ή πάτε στη θάλασσα το σκύλο σας τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού διαβάστε το σχετικό άρθρο για τα προβλήματα που προκαλεί η ζέστη και τα οποία συνεχίζουν να είναι απειλή ακόμα και στην παραλία!

Αν έχετε άλλες εμπειρίες ή γνώση για το θέμα της νομοθεσίας αφήστε μας σχόλιο!

Ακολουθήστε τη Σελίδα του Dogpark.gr στο Facebook και τον λογαριασμό μας στο Twitter για άμεση ενημέρωση για όλα μας τα άρθρα αλλά και για θέματα που δεν καλύπτουμε εδώ! 

 • Στις υποχρεώσεις του κατόχου του σκύλου, δεν είναι ο σκύλος να φοράει φίμωτρο ;

  • Όχι Γίαννη! Δεν υπάρχει καμία υποχρέωση για φίμωτρο ούτε στον καινούργιο νόμο αλλά ούτε και στον προυγούμενο!
   Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι ο καινούργιος νόμος δεν έχει υποχρεωτικό ούτε το λουρί!!! Ίσως απλά χρειάζεται σε ορισμένα πλοία αν και το έχω δει μόνο σε επιθετικά σκυλά!
   Συγκεκριμένα:
   Ειδικά ο ιδιοκτήτης σκύλου: α) μεριμνά για να γίνεται ο περίπατος σκύλων πάντα με συνοδό β) οφείλει ναπαίρνει τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην εξέρχεται ελεύθερα ο σκύλος του από το χώρο της ιδιοκτησίας του και εισέρχεται σε χώρους άλλων ιδιοκτησιών ή σε κοινόχρηστους χώρους, γ) ο ιδιοκτήτης του κυνηγετικού σκύλου κατά τη διάρκεια του κυνηγιού ή την οποιαδήποτε μετακίνησή του μαζί με το σκύλο του για το σκοπό αυτό, έχει την υποχρέωση να φέρει μαζί του ενημερωμένο το βιβλιάριο υγείας/ διαβατήριο του σκύλου του, και δ) οιυποχρεώσεις των σημείων α) και β) της προηγούμενης παραγράφου, δεν ισχύουν για τους ποιμενικούς και κυνηγετικούς σκύλους, καθώς και τους σκύλους έρευνας και διάσωσης, κατά τη διάρκεια της φύλαξης του ποίμνιου, του κυνηγιού, της έρευνας και διάσωσης.

   • aplienimerosi

    αφιερωμενο καφροελληνα δυναστη …

    • aplienimerosi

     κι αλλο ενα καφροι να με θυμαστε …

     MOKO TΩΡΑ

  • ego

   ki ομως ο νομος ελεγε γιατι τον ειχα βρει καποτε πριν περιπου 4 με 5 χρονια νομιζω οτι ειναι υποχρεωμενος ο ιδιοκτητης να φοραει φιμωτρο στο σκυλο οταν τον βγαζει περιπατο!!! και μαλιστα ειχε και προστιμο! αν καποιος εχει βρει το νεο νομο ας δημοσιευσει το λινκ να το δουμε εγω βαριεμαι να ψαχνω. καλο βραδυ

   • Raia Giannoutsou

    για την αποφυγή ατυχημάτων υποχρεούται κατά

    τη διάρκεια του περιπάτου να κρατάει το σκύλο του

    δεμένο και να βρίσκεται σε μικρή απόσταση από αυτόν.

    Η ίδια υποχρέωση ισχύει και για τον οποιονδήποτε συ−

    νοδό του ζώου, πέραν του ιδιοκτήτη του

  • 8psaras5

   Φιμωτρο να βαλεις εσυ

 • Pingback: Μάθετε στο Σκύλο σας να Κολυμπάει! | Dogpark.gr()

 • Ο Νόμος 3170/2003 είναι σαφέστατος σε ό,τι αφορά τα φίμωτρα και μην ακούτε τι σας λένε οι απαίδευτοι. Φίμωτρο υποχρεούται ο ιδιοκτήτης να φορέσει στο ζωντανό του μόνο όταν α) μεταφέρεται με μέσα μαζικής μεταφοράς και β) όταν έχει παρουσιάσει ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ και ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ απέναντι σε ανθρώπους και ΣΕ ΑΛΛΑ ΖΩΑ. Που σημαίνει ότι ένας σκύλος, ένα Ντόμπερμαν π.χ. μπορεί να είναι φιλικότατο με ανθρώπους και να σκίζεται με άλλα ζώα. Σ΄αυτή την περίπτωση οφείλουμε να του φορέσουμε φίμωτρο όταν τον φέρνουμε σε επαφή με ΞΕΝΑ ΖΩΑ. Αλλιώς το φίμωτρο δεν μπορεί ΚΑΝΕΙΣ να σας υποχρεώσει να το φορέσετε στο Ντόμπερμαν ή στο ΠιτΜπουλ. Η Αστυνομία είναι ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΗ σε ό,τι αφορά τον Ν.3170/2003 γι αυτό ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΣΟΒΑΡΑ. Τώρα στο θέμα της παραλίας, όσα αναφέρει το άρθρο είναι σωστά. Ωστόσο υπάρχει ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ (θα τη βρω γιατί δεν την θυμάμαι απ’ έξω τώρα) που ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΡΗΤΑ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΑΡΑΛΙΑ -καλά ας τηρήσουμε βεβαίως τα αυτονόητα έτσι;- οποιοδήποτε σκυλί μπορεί να μπει στο νερό από τις 19:00 το βράδυ έως τις 07:00 το πρωϊ κι αντίστροφα. Έτσι, αν κάποιος σας καταγγείλει στις 06:59 βλέποντάς σας να κολυμπάτε με το σκύλο σας, έχει άδικο ενώ στις 7:01 έχει δίκιο και η καταγγελία του ισχύει σε βάρος σας!

 • θωμας κ λουιζα

  Η λογικη του παραλογου σ ολο της το μεγαλειο…μενω μονιμα σε
  παραθαλασσια περιοχη πανω στην παραλια..το σπιτι μου ειναι μονοκατοικια κ
  ως συνηθως εχω τα σκυλακια μου ταιζω τις αδεσποτες γατες της γειτονιας κ
  εχω κ τα καναρινια μου 3 στον αριθμο κ 1 ζευγαρι παπαγαλακια..οπως κ
  ολοι οι γειτονες γυρω γυρω …φανταζεστε τι θα γινει αν ο καθε γειτονας
  παρει τα σκυλια του στην θαλασσα για μπανιο? ναυαγοσωστες δεν εχουμε γι
  αυτο πληρωνουμε τους συλλογους για να χαιρομαστε την θαλασσα ολοι μαζι
  σωστα να μην εχει κανενας παραπονο…βαζουμε τα ζωντανα μας οταν φευγει ο
  κοσμος καθως η περιοχη ειναι πυκνοκατοικημενη..κ δεν σκεφτομαστε ολοι
  το ιδιο…αλλα ουδε ποτε δεχθηκα παρατηρηση απο κανεναν γτ σεβομαι τους
  συνανθρωπους μου…δεν γινεται να ειναι η γειτονισσα με τα παιδια της να
  παιζουν γυμνουλικα στην παραλια κ εγω ν αφηνω τα σκυλια μου να κανουν
  μπανιο μαζι τους…εγω μπορει να κοιμαμαι στο κρεβατι μου μ ε αυτα αλλα ο
  γειτονας δεν το θελει τι να κανουμε τωρα?υπαρχει πολυς κοσμος που τα
  φερνει στην θαλασσα για να τους φυγουν τα τσιμπουρια.. τ αφηνουν δεμενα κ
  καλα μεσα στον καυσωνα για ωρες εφοσον πολλοι απο αυτους ερχονται
  σχεδον μονοημερες κ πουλανε κ τσαμπουκα… παρατανε τα σκουπιδια τους
  οπου βρουν….περυσι καναμε παρατηρηση σ εναν ευκαιριακο λουομενο κ
  εβαλε το σκυλο του κ επιτεθηκε …ημερα κυριακη κ να γινετε στην παραλια
  χαμος απο κοσμο ο ενας πανω στον αλλον…αυτα ειναι παραλογα πραγματα κ
  δεν βοηθουν την φιλοζωια ισα ισα που δημιουργουν εριδες…ας
  συνειδητοποιησουμε πως τα δικαιωματα τα δικα μας κ των 4ποδων φιλων
  μας σταματουν εκει που αρχιζουν τα δικαιωματα των αλλων…

  • 8psaras5

   Εγω σιχαινομαι περισσοτερο τους ανθρωπους απο τα σκυλακια…

 • μαριος

  http://himaira.blogspot.com/2011/07/1993.html υπερθεματιζω κε θωμα εχετε δικιο εδω παραθετω κ το νομο του λυμενικου οπου αναγραφετε σαφως οτι οταν καταφθανει εστω κ ενας λουομενος στην παραλια απαγορευεται τα σκυλια να μπουν στη θαλασσα. ειμαι ιδιοκτητης σκυλων κ φιλοζωοος αλλα πανω απ ολα σεβομαι τους συνανθρωπους μου που για οποιονδηποτε λογο φοβουνται η δεν θελουν τα σκυλακια στην παραλια …δεν θα διξω εκει την υπεροχη μου…χαιρομαι την συντροφια του σκυλου μου στην αυλη στο σπιτι στις βολτες μας ….οπως δεν καπνιζω κ σε χωρους μη καπνιστων για να δειξω οτι περναει το δικο μου…δυστηχως εχουμε πολλες στρεβλες αντιληψεις σε πολλα θεματα…μπραβο σας που το θιξατε

 • aplienimerosi

  Για ολους τους δηθεν ζωοφιλους που με λουρια, ιμαντες και κατ’ οικον περιορισμο θεωρουν εαυτον ζωοφιλο: Αφου βγαζετε τα κηδεμονικα, αυταρχικα, κυριαρχικα, δουλικά κ.ά. απωθημενα σας σε ανυπεράσπιστα μικρα ζωα αλυσοδενοντας τα και μαντρωνοντας τα πισω απο τοιχους, μαντρες, φράκτες, πορτες δωματιων ή μπαλκονιών κλπ., ασελγείτε πανω τους με ολους τους πιθανους και απίθανους τρόπους και δεν εφαρμοζετε τους αγραφους νομους της φυσης, τουλάχιστον εφαρμόστε τους ανθρώπινους νομους και σεβαστειτε τους συνανθρωπους σας και κυριως τα μικρα παιδια που θελουν να κολυμπουν και να χαιρονται, τουλάχιστον αυτά, την φύση, χωρίς να πρέπει να ανεχονται και να μολύνονται από τα περιττωματα, τα ουρα, τα τσιμπουρια και οτι αλλο μπορει να φερουν. Ενα “pet” μόλις εισέλθει στο νερό χαλαρώνει και απελευθερώνει έντερα και κύστες. ΣΕΒΑΣΜΟΣ στους συνανθρωπους, τουλαχιστον εκει κάφροι .

  • Καλό θα ήταν πριν γράψετε κάτι να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό ο οποίος θα σας ενημερώσει ότι τα σκυλιά ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ σωματικά να κάνουν τις ανάγκες τους μέσα στο νερό!
   Αν είναι δυνατόν με τέτοια ασχετοσύνη και αμορφωσιά να έχετε και άποψη!

   • aplienimerosi

    Αμορφωτος ελληνοκαφρε εισαι εσυ και ολο σου το σοϊ, μιλας σε αντιπρυτανη πανεπιστημιου και να μαζευεις τη γλωσσα σου πριν ομιλησεις και απευθυνθεις σε καποιον τον οποιον δεν τυγχανει να γνωριζεις. Δεν μπορουσα βεβαια να περιμενω τιποτα περισσοτερο απο εναν δυναστη που θεωρει εαυτον ζωοφιλο οταν αλυσοδενει ενα αδυνατο να αμυνθει πλασμα. Όσον αφορά στη παρατηρηση σου περι σωματικων αναγκων μπροστα στα ματια μου σκυλι ρατσας pitbull ουρουσε εντος της θαλασσης στη παραλια της νεας επιδαυρου. Όλα τα άλλα ειναι δικαιολογιες και προσχηματα των ΜΚΟ και των αιμορουφηχτρων τους σαν κι εσενα που στο ονομα καποιων δηθεν καλων προθεσεων και της ευσυγκινησιας των μαζων, εφευρισκετε οτι πιθανο και απιθανο στο επιπεδο του γελοιου για να καρπωνεστε οφελη. Σας μαθαμε πια.

    • χαχαχα αντιπρύτανης πανεπιστημίου με τέτοιο επίπεδο και τέτοια έκφραση;;;; Μάλλον αντιπρύτανης του καφενείου είστε!
     Επίσης εξακολουθείτε να επιμένετε για κάτι που δεν ισχύει επιστημονικά! Δεν μπορείτε κύριε να βγάζετε από το μυαλό σας ότι σας συμφέρει επειδή μισείτε τα ζώα! Τα σκυλιά δεν μπορούν να κάνουν τις ανάγκες τους μέσα στη θάλασσα.-
     Επίσης δεν αλυσοδένω τα σκυλιά μου, ζούνε μαζί μου μέσα σε διαμέρισμα και δεν έχω καμία σχέση με ΜΚΟ!

     • Brigitte Lucien Tartot

      Το λέει κι “εμπεριστατωμένα” και “άκρως επιστημονικά” παρακαλώ “ένα pet, -όπως λέμε ένα βδέλυγμα- χαλαρώνει και απελευθερώνει έντερα και κύστες”. Τς τς τς ρε τι κάνει η επιστήμη!

     • Raia Giannoutsou

      1.pet σημαίνει κατοικίδιο και όχι βδέλυγμα
      2. ίσως να το εξέφρασε υπερβολικά άμεσα, αλλά μην μου πείτε ότι εσείς οι ζωόφιλοι έχετε τρόπους που βρίζετε και βγάζετε τρελό όποιον έχει αντίθετη άποψη …. τους χειρότερους τρόπους ομιλίας και τα πιο υβριστικά χόλια/ λόγια από φανατικούς ζωόφιλους τα έχω δει κι ακούσει κι όχι από κανονικούς ανθρώπους…

     • Raia Giannoutsou

      π.χ. η neraida 2003

     • Raia Giannoutsou

      μην πει ο άλλος μια αντίθετη γνώμη αμέσως να τον βγάλετε τρελό…., ε, το είδε να συμβαίνει, πώς να ο κάνουμε τώρα? μεταφέρετε και γεγονότα και νόμους και τα μεταφράζετε όπως σας συμφέρει… ζωοφιλοφασίστες είστε όλα τα άλλα είναι λόγια

    • neraida 2009

     aplienimerosi eisai ena sixama kai fusika eisai polu pio sixamenos apo ena skulaki ….pou einai sunithws akaka kai mono agapi dinoun !!!

     • aplienimerosi

      Και εσεις δεσποινις ή κυρία, άλλη μια άπαρτη (αμάμητη κατα τη λαϊκη την οποία προφανώς και μονο θα αντιλαμβάνεσθε) μοναχική, ψυχολογικά νοσούσα γεμάτη κατάλοιπα από τη παιδική, εφηβική ή/και νεότερη ιστορία σας, η οποία θα πρέπει να αλυσοδένει “άκακα” ζωάκια να τα σέρνει, να τα διαταζει και να βγαζει ολα τα απωθημενα απο πατεραδες, μαναδες, αδελφια, γκομενους, συζυγους, φιλους/φιλες πανω τους….Δεχθειτε να ξαπλωσετε στο κρεβατακι (αλλωστε απο τοσα θα εχετε περασει) και του ψυχιατρου θα ανακαλυψετε πολλα για σας που δεν τα φανταζεστε…Θα με θυμηθειτε…

    • theofilos

     αντιπρυτανης του κωλου εισαι μαλακα καφρε του κερατα.τα μονα ζωα που κατουρανε μεσα στην θαλασσα ειναι τα δυποδα ζωα σαν εσενα κ τους ομοιους σου

     • aplienimerosi

      εσυ χοντρουλη μπιμπικιαρη ή ξαναγυρνας στο δημοτικο ή ανοιγεις κανεναν μπαμπινιωτη να μαθεις να γραφεις…αλλιως ξερεις εσυ την αλυσιδιτσα στο ζωακι ¨συντροφιας” (αφου δεν τα καταφερες με τη μανα σου, τη γυναικα, τη πεθερα, τον εργοδοτη, εκει ηθελε αρχιδακια και δεν…) και βολτιστα στο παρκο για πιπι…Να του τα σηκωνεις λιγο να βολευεται βρε…χα χα

     • Brigitte Lucien Tartot

      είδαμε και σένα που ευαγγελίζεσαι τον Μπαμπινιώτη τι αγλάϊσμα είσαι.

    • Brigitte Lucien Tartot

     Να χαίρεστε α) το ύφος σας β) την αγωγή σας -και μάλιστα με δείγμα “γραφής” γ) τον “τίτλο” σας κύριε Πανεπιστημιακέ μας και δ) τις προαιώνιες “γνώσεις” σας περί των “ασελγειών” που προξενούν οι ζωόφιλοι δυνάστες στα ζώα τους “εντός κι εκτός της θαλάσσης” και κυρίως την άρεια καταγωγή σας αφού όλοι εμείς οι “αποδέλοιποι” είμεθα κάφροι. Που διδάσκετε αλήθεια νάρθω να “πεφωτιστώ” δια ζώσης; Ή μήπως τόπα και τόγραψα “ανορθογράφως”; Χαχαχα

    • Dimitris Dem

     Κύριε αντιπρύτανη του κώλου.
     Εσύ έχεις κατουρήσει 100% μέσα στη θάλασσα.
     ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ σκύλος δεν το έχει καταφέρει αυτό.
     Άνοιξε κανα βιβλίο να διαβάσεις για το ουροποιητικό του σύστημα και πως λειτουργεί.
     Μάθε στα παιδιά σου και μιας και είσαι τόσο τυπικός σε όλους τους υπόλοιπους να μη γεμίζουν τις παραλίες και τη θάλασσα με λάδια σώματος, σακουλάκια απο πατατάκια, αποτσίγαρα στην άμμο κλπ κλπ, και μετά πιάσε τους σκύλους.
     Όσο για το “δέσιμο”, μάθε να ξέρεις οτι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες τα έχουνε μέσα στα σπίτια τους.
     Υγ: Έαν δεν ήτανε δεσποζόμενα και σαν αδέσποτα σου κατουράγανε την πετσέτα θα σου άρεσε περισσότερο ε;
     Ή μήπως τότε θα είχες ακόμη θυμό γιατί δεν θα είχες να κατηγορήσεις κάποιον;
     Άιντε μούλε.
     Που πετάχτηκες σα την πορδή να πεις την παπαριά σου.

     • aplienimerosi

      Υπόσχομαι να σε εντοπίσω, με τη βοήθεια κάποιων καλών φίλων, και θα δημοσιευσω εδώ τα αποτελέσματα της “έρευνας” μου.

     • erinia

      αν ειχες εστω και τη στοιχειωδη παιδεια θα γνωριζες οτι τα ζωα αποτελουν μερος της φυσης που χωρις αυτη δε θα υπηρχες να μας λες ολες αυτες τις αηδιες!ακομα και η ιδια η θαλασσα αποτελειται απο ζωα!γιατι δεν κανεις μυνηση στην κουτσομουρα που κατουρησε διπλα σου?αλλα θα ηθελα να μου απαντησεις σε κατι αλλο…τοση ωρα μιλας για τα κατοικιδια..τα οποια ενδεχομενως ειναι πολυ πιο υγειη και καθαρα απο σενα!για τα αδεσποτα δε μας ειπες ομως τι κανεις?ασε να φανταστω εγω!μαλλον εισαι κ εσυ ενας απ αυτους που οτιδηποτε πιστευει πως δεν ανηκει στο περιβαλλον του και εφοσον δεν εχει αφεντικα να το μαζεψει… το φαρμακωνει!γι αυτο λοιπον σταματα τις απειλες οτι θα εντοπισεις…γιατι δεν εχεις ιδεα ποσο θελουν οι ζωοφιλοι να πετυχουν εστω και εναν που θα μπορουσε να κανει κακο στα ζωα να δεις τι θα του εκαναν!

     • aplienimerosi

      Κακώς και πολυ αργα σβησατε το σχολιο του εν λογω ήδη υποδικου. Εντοπισθει εις Θεσσαλονικη, υπεβληθει μηνυση και ορισθηκε δικασιμος για τον Δεκεμβριο του 2014. Δεν θα ξαναβρισει χυδαια οικογενειες ο εν λογω καρντασης.

     • Dimitris Dem

      Κατ’αρχάς είσαι ηλίθιος.
      Κατα δεύτερον είσαι πολύ πιο ηλίθιος απ’όσο νόμιζα.
      Κατα τρίτον… ποιόν υπόλογο και ποιά Θεσσαλονίκη βρε μούλε;
      Δεν έχω πάει καν εκεί.
      Το γράφεις για να πείσεις οτι έχεις “γνωριμίες” και να μη σε βρίζουν όλοι αυτοί που σε βρίζουν ή μήπως είσαι κανένας ψυχασθενής που ζει στη δική του πραγματικότητα;
      (Μακάρι βέβαια να συνέβαινε αυτό, γιατί θα σε πήγαινα κωλοφεράντζα μιας και υπάρχει απόρρητο για τα προσωπικά δεδομένα, οπότε εσύ και ο φίλος σου θα με πληρώνατε μιά χαρά σ’αυτές τις δύσκολες εποχές).
      Ορίστηκε και δικάσιμος λέει ο ηλίθιος.
      Γράψε κι έναν αριθμό πρωτοκόλου.
      Θα με πείσεις οτι χρειάζεσαι ψυχολογική υποστήριξη.
      Και όντως… κακώς σβήσανε το σχόλιό μου.
      Πρώτον για να μη νομίζει όντως ο κόσμος οτι έβρισα την οικογένειά σου, αλλα και για να βλέπεις ξανά και ξανά αυτά που σου έγραψα.
      Ηλίθιε.
      Ε ΗΛΙΘΙΕ.

    • 8psaras5

     Ολοι καφροι εκτος απο εσενα πρυτανη..αμα σε πετυχω σε καμια παραλια θα σε κατουρησω εγω..καφριλααααα

     • 8psaras5

      Πρυτανης της φαπας και του αγνωστου πατρος.

     • 8psaras5

      Αντε στον πυρηνα σου πρυτανη

  • αθηνα στανη

   κατι ανθρωποι σαν εσενα ανημερωτοι διμηουργουν προβληματα εκει που δεν υπαρχουν. σε καβγα να βρησκεστε να σας φευγουν τα νευρα εν ολιγεις.

  • 8psaras5

   εσυ κατουρας στη θαλασσα…ασε μας ησυχους. Που τα κανουν τα ζωα στη θαλασσα που το ειδες αυτο γραμμενο?οτι να ναι ακουμε…ημαρτον..μια χαρα ειναι τα σκυλακια και οποιος τολμησει να μου την πει για τον σκυλο μου ο οποιος ειναι ησυχος και μαθημενος θα εχει προβλημα..

   • aplienimerosi

    στα Video απλυτε δεν απαντησε ομως, ετσιιιιιι

    • 8psaras5

     Μη σε πετυχω. Τα εχω πει στη μαμα σου..ολα

  • 8psaras5

   Πρυτανη σε ποιο πανεπιστημιο πρυτανευεις?να σου φερω την σκυλοπαρεα μου?μηπως εισαι απο τα τσογλανια που μισουνε τα ζωα και ριχνεις τιποτα φαρμακια?εγω σιχαινομαι να κολυμπησω διπλα σου και οχι διπλα σε σκυλακια..εσυ κατουρας στη θαλασσα..τα σκυλακια ακολουθουν μυρωδιες.ασχετε πρυτανη του καναπε.

 • disqus_FttzkyzLim

  Επειδή το καλοκαίρι πλησιάζει και λογικά κάποιος φιλόζωος θα ενδιαφερθεί να πάρει το σκυλί του στην θάλασσα εδώ είναι και ο σχετικός νόμος από την εφημερίδα της κυβερνήσεως. http://www.nagref.gr/profile/n3170_fek191_03.pdf.

  • aplienimerosi

   η νομοθεσια και οι κειμενες διαταξεις, πριν δημοσιευσουμε κατι το διαβαζουμε κιολας, περι κυκλοφοριας ζωων συντροφιας σε ακτες κλπ. περιγραφονονται αναλυτικως στα κατα τοπους Λιμεναρχεια οπου υπαρχουν και εξηγημενα στην λαϊκή διάλεκτο για “νομομαθής” σαν κι εσένα, ανιστόρητους και αμελετητους δε.

   • disqus_FttzkyzLim

    καλα εσύ τράβα να τα διαβάσεις στα κατά τόπους Λιμεναρχεία

   • Brigitte Lucien Tartot

    και στα πάρκα λέει ο Νόμος ότι απαγορεύεται η χρήση συρίγγων και η παραμονή ναρκομανών. Και άλλα λένε οι “νόμοι” σου. Τηρούνται όλα; Που ζεις; Στον κόσμο της Μπάρμπι;

   • Dimitris Dem

    κε αντιπρύτανη του κώλου…
    Διάβασε τις νομοθεσίες
    3170/03
    4039/12
    4235/14
    και για τις ακτές ο σκύλος καλύπτεται για περίπατο σε δημόσιο χώρο (που περιλαμβάνει παραλίες) απο τον 4039/12 άρθρο 5 παρ 3α και απο την εγκύκλιο του Λιμενικού για λούσιμο σε μη οργανωμένες παραλίες απο το ΦΜ 3111.10/93/20-05-1993

    Βλαμμένε που θες να μου επικαλεστείς και νομοθεσίες.

    • aplienimerosi

     με καφρους ηλιθιους που ουτε αναγνωση γνωριζουν δεν μπορω να ασχολουμαι. 6 λεξεις ισως να τις πιανεις αλλιως ανοιξε Μπαμπινιωτη … οργανωμενη παραλια και εντος νερου ΓΙΟΚ μπαμπουινε δυναστη

     • Dimitris Dem

      Είσαι τόσο ηλίθιος που πατάς βελάκι αρεσκείας στο ίδιο σου το σχόλιο.
      Όσο για την απάντησή σου…..
      σοβαρά επιχειρήματα,τι να λέμε τώρα….
      Όσο και το επίπεδό σου.
      Υπό του μηδενός.

      Όσο για τον “εντοπισμό” μου που έκανες μήνυση, βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη κτλπ, δε σε είδα να σχολιάζεις…
      Για γράψε αριθμό πρωτοκόλου.
      Α……. δε ξέρω έαν το διάβασες…….. επέλεξε άλλο μέρος για τις φαντασιώσεις σου.
      Έχεις ακόμη 1.234 προσπάθειες.

 • neraida 2009

  aparadekto xilies fores na kolumpaw me ena skulo para me kati sixamenous kai vrwmiarides anthrwpous !!!!

  • aplienimerosi

   να του κανετε και ναζακια under the sea ειναι της μοδος στο Τσιμπουκτου τελευταιως !!! Και αν καποια στιγμη ανακαλυψετε την ομορφια της ζωης, χασετε καμια 50αρια κιλα, αναθαρρυνετε με 5-6 πλαστικες και ξαναβαλετε καθρεφτες στο σπιτι σας, θα δειτε με χαρα οτι υπαρχουν και αλλα οντα στον πλανητη να μοιραζεστε στιγμες …

   • Fotis

    ανθρωποειδές ”aplienimerosi” όταν πηγαίνεις στην θάλασσα (που κατουράς μέσα) να έχεις μαζί σου και το βιβλιάριο υγείας σου γιατί φέρνω και τα παιδιά μου στην θάλασσα και είμαι σίγουρος ότι έχεις να κάνεις εμβόλιο από τότε που σε φιλούσε ο μπαμπακούλης σου στον ποπό.

    • aplienimerosi

     χοντρουλη, μπιμπικοφατσα με υαλοκαθαριστηρες σε κοβω εσενα, χα χα. Τα παιδια με αναθεση στα εδωσαν ; Ελα απο δευτερα διαιτα, στον φουστανο για επανορθωση, αντισταση στη πεθερα και στον εργοδοτη ή επιδοματακι οαεδ και μετα πας και στη θαλασσα με το τραμ αν σε χωραει η θεσουλα…

     • Fotis

      Ρε μπαγάσα,σε όλα μέσα έπεσες!Η Πυθία είσαι;Βγάλε το αγγούρι από τον κ*λο σου για να σου φύγουν τα κόμπλεξ.Ο Πρύτανης από τα ημισκούμπρια είσαι;Γιατί με τους άλλους δεν μοιάζεις ούτε στις κ*λότριχες.

     • aplienimerosi

      Οταν εχω τελικα να κανω με αμορφωτους υπανθρωπους, κομπλεξικους, καταθλιπτικους, πιθηκομιμητες, αυταρχικους αφενταδες της φυσης και των πλασματων της που βγαζουν πανω τους ολα τα απωθημενα γίνομαι και πρυτανης του αιδειου σου και που να δεις την εδρα μου μεσα σου, θα εκλιπαρεις κι αλλο. Φυσικα αφου πρωτα σου περασω κολαρο, σε αλυσοδεσω και σε μπολιασω και μ’ ενα τσιπακι όπως εκανες στο ανυπερασπιστο ζωο “συντροφιας” που σκλαβωσες. Aμορφωτοι, απολιτιστοι, αδαεις, αρρωστημενοι, αχρηστα ανθρωποειδη υποκειμενα…Τελος εδω αρκετα σκαλια κατεβηκα για μη σωους στα φρενα. Σε μια αλλη αρχαια Ελλαδα θα ειχατε αλλη τυχη ολοι εσεις, σημερα απλα θεωρειστε αρρωστοι, καταθλιπιτικοι και μοναχικοι ανθρωποι για λυπηση.

     • Fotis

      Μάλλον το αγγούρι που έχεις στην κωλάρα σου μωρή κυρία ή καλύτερα εταίρας γιε,μιας και είσαι αρχαιολάγνος,δεν είναι βιολογικό και τσούζει λίγο παραπάνω.Δεν έχω τίποτα με τις πουτάνες αλλά αραιά και που φέρνουν στον κόσμο κάτι σκατόψυχους ψυχασθενείς σαν τον “Πρύτανη” (καλό,έ;) όπου μακάρι να ήξερε πως φρόντιζαν και αγαπούσαν τους σκύλους και γενικότερα τα ζωντανά οι Αρχαίοι Έλληνες.

     • Brigitte Lucien Tartot

      Α, και αρχαιολάτρης εκτός όλων των υπολοίπων! Καλειδοσκόπιο το άτομο, απ’ούλα έχει ο μπαχτσές που λένε….

     • Brigitte Lucien Tartot

      Εγώ σου προτείνω να αναφερθείς και στους Κώδικες του Χαμουραμπί για να “ενισχύσεις” τις θέσεις σου. Άν τους ξέρεις φυσικά. Έτσι απλά για να πληροφορηθείς από μας τους “αμόρφωτους υπανθρώπους” τι τύχη θα είχες ΤΟΤΕ εάν τολμούσες όχι να γράψεις -όπως σου επιτρέπουν οι κομπλεξικοί, καταθλιπτικοί, πιθηκομιμητές και αυταρχικοί αφεντάδες και λοιπά ποιοτικά που γράφεις- αλλά να τολμήσεις έστω να ΞΕΣΤΟΜΙΣΕΙΣ όσα γράφεις. Αλλά καλά τα λένε ότι η γραφή είναι το ΑΝΤΙΚΑΘΡΕΦΤΙΣΜΑ ΤΟΥ ΝΟΥ. Bastardo originale.

     • erinia

      ειμαι σιγουρη οτι δεν παιζει πιο ναρκισσιστικο και υπεροπτικο σιχαμα απο σενα!ειναι δυνατον βρε βλημα να πιστευεις οτι η χαρα της ζωης βρισκεται στη εξωτερικη εμφανιση???και μιλας ΕΣΥ για ψυχικες ασθενιες και κομπλεξ???μιλας ΕΣΥ για αρχαιους ελληνες???που αν ζουσες στη σπαρτη θα σε ειχαν πεταξει στον καιαδα απ οταν γεννηθηκες γιατι μεσα σου εισαι πολυ πιο σιχαμερος και γλοιωδεις και απ τον εφιαλτη!!!οι αρχαιοι ελληνες ηταν μεγαλοπρεπη πλασματα με ηθος και αγαπουσαν καθε τι επανω στη φυση!δε στα εμαθαν αυτα στα πανεπιστημια?που πολυ αμφιβαλλω αν εχεις περασει εστω κ απ εξω…

   • Brigitte Lucien Tartot

    εδώ πιά ζωγραφίζεις!

© 2012 - 2015 Powered By Wordpress, Manogr, Sumo, Paella, Vodka and all the beautiful dogs everywhere!

Scroll to top