You Are Here: Home » Επιλογή και Αγορά » Puppy Mills… η Ντροπή της Ανθρωπότητας!

Puppy Mills… η Ντροπή της Ανθρωπότητας!

Puppy Mills… η Ντροπή της Ανθρωπότητας!

Αν και τα τελευταία χρόνια γίνεται μία προσπάθεια ενημέρωσης για τα Puppy Mills (φάρμες κουταβιών) οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ή δεν ενδιαφέρονται για την ύπαρξη τους! Όμως το δράμα είναι πιο κοντά απ’ όσο νομίζουμε και η συνέχιση του ή όχι εξαρτάται από τον κάθε ένα από εμάς!

Ας δούμε αρχικά τι είναι τα Puppy Mills και μετά πως μπορούμε να βοηθήσουμε και εμείς στην ολοκληρωτική εξαφάνιση τους!

Τα Puppy Mills με απλά λόγια είναι “εργοστάσια” παραγωγής κουταβιών! Χώροι που δεν πληρούν καμία υγειονομική ή φιλοζωική λογική! Εκατοντάδες σκυλάκια ζουν σε μέσα σε μικροσκοπικά κλουβιά συνήθως υπερυψωμένα και με πάτωμα από μεταλλικό πλέγμα για να πέφτουν από κάτω οι ακαθαρσίες (ναι, τα σκυλιά πατάνε πάνω σε πλέγμα…), τρέφονται ελάχιστα και με την χειρότερη τροφή, συνήθως υπολείμματα, ψωμιά κτλ, πολλές ώρες δεν έχουν καν νερό, δεν βγαίνουν βόλτα και δεν κινούνται, δεν έχουν καμία αγάπη και κοινωνικοποίηση και γενικά ζουν σε συνθήκες που δύσκολα μπορείτε να αντιληφθείτε.

Εκεί τα θηλυκά σκυλιά γεννούν συνέχεια από τον πρώτο τους οίστρο και μετά, χωρίς διάλειμμα, χωρίς φροντίδα και όταν δεν μπορούν να γεννήσουν θανατώνονται αφού είναι πια “άχρηστες”. Το ζευγάρωμα γίνεται χωρίς προγραμματισμό ή έλεγχο για κληρονομικές αρρώστιες και για συγγένεια!
Προφανώς τα κουτάβια αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα υγείας για πολλούς λόγους: εξασθένιση της μάνας, κληρονομικά, στενός και ακατάλληλος χώρος διαμονής, άσχημη διατροφή (ακόμα και αν θηλάζουν η μάνα τρέφεται πραγματικά χάλια), αιμομιξίες, βρώμα και ακαθαρσίες και πολλά άλλα.
Τα κουτάβια απομακρύνονται από τη μητέρα τους μετά από ελάχιστες εβδομάδες, φορτώνονται σε ένα φορτηγό και αρχίζουν να μοιράζονται σε διάφορες χώρες. Προφανώς σε τέτοιες συνθήκες ούτε λόγος για κοινωνικοποίηση και εκπαίδευση από τη μάνα τους (εξαιρετικά βασικό για το μέλλον τους) αλλά και για κοινωνικοποίηση με ανθρώπους!

Τα κουτάβια αυτά καταλήγουν σε pet shops όπου πωλούνται σαν καθαρόαιμα (φυσικά και αυτό είναι υπό αμφισβήτηση αφού κανείς δεν γνωρίζει τους προγόνους), δεν έχουν γνήσιο Pedigree (γι αυτό και πολλοί πωλητές ζητάνε έξτρα χρήματα γι’ αυτό και φυσικά μετά παραδίδουν ΠΑΝΤΑ κάποιο πλαστό) και φυσικά αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα που χειροτερεύουν από τη διαμονή τους στις γνωστές γυάλινες γυάλες…

Φαντάζομαι από τα παραπάνω είναι φανερό τι πρέπει να κάνουμε για να περιορίσουμε την μάστιγα των Puppy Mills… απλά δεν πρέπει να αγοράζουμε σκύλο από pet shops ή μεσολαβητές-εισαγωγείς. Η μόνη λύση είναι η αγορά από αναγνωρισμένους εκτροφείς στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά και δεν σχετίζονται μόνο με τις φάρμες κουταβιών, όπως θα δούμε και σε άλλα άρθρα μας. Αν περιοριστεί η ζήτηση θα περιοριστεί και η παραγωγή!

Από εκεί και πέρα θεωρώ δεδομένο ότι κάθε άνθρωπος θα κάνει το χρέος του και θα καταγγείλει άμεσα την παρουσία κάποιου puppy mill στην περιοχή του. Δυστυχώς το φαινόμενο δεν περιορίζεται στις πρώην ανατολικές χώρες (όπου πραγματικά αποτελεί μάστιγα) αλλά έχει μεταφερθεί και στη χώρα μας! Αν ακούσετε κάτι σχετικό μπορείτε να το καταγγείλετε στη φιλοζωική, στην αστυνομία, σε οποιοδήποτε σχετικό σύλλογο ή ακόμα και σε εμάς!


Όσοι θέλουν να ασχοληθούν λίγο παραπάνω μπορούν να ενημερώσουν όλους τους φίλους και γνωστούς, ιδιαίτερα όσους ενδιαφέρονται να αγοράσουν σκύλο! Δείξτε τους άρθρα, video και φωτογραφίες… είμαι σίγουρος ότι θα καταλάβουν! Εκτός από αυτά που βλέπετε εδώ μία αναζήτηση στο Google θα σας δείξει εκατομμύρια σχετικά αποτελέσματα και πληροφορίες ενώ και εμείς θα συνεχίσουμε με πολλά σχετικά άρθρα!

Το παρακάτω video είναι συγκλονιστικό και αξίζει να διαθέσετε 3 λεπτά για να το δείτε:

Ενημέρωσε τους φίλους σου! Βοήθησε και εσύ να μπει ένα τέλος στη Ντροπή!

Ακολουθήστε τη Σελίδα του Dogpark.gr στο Facebook για άμεση ενημέρωση και για θέματα που δεν καλύπτουμε εδώ! 

 • Pingback: Γιατί είναι σημαντικό το Pedigree; | Dogpark.gr()

 • Pingback: Ένα Τραγούδι Κατά των Puppy Mills! | Dogpark.gr()

 • Pingback: Φροντίδα Βραχυκέφαλων Φυλών | Dogpark.gr()

 • Pingback: Αλλαγές Έκτρωμα στο Νόμο Απειλούν τους Σκύλους και την Κυνοφιλία! | Dogpark.gr()

 • spiros

  ΣΚΑΤΑΝΘΡΩΠΟΙ !!!

  • πιστέψτε με τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από όσα αναφέρονται στο άρθρο… 🙁

 • Valsamis Xrisomallis

  re paidia egw pou thelw ena amstaff apo pou na to agorasw kai pos tha kserw ti exe ikanei apo emvolia eno sta petshop tha eimai sigouros enimerosteme?

  • Υπάρχουν αναγνωρισμένοι από τον Κ.Ο.Ε. εκτροφείς της φυλής! Αν πας μια βόλτα και τους γνωρίσεις θα καταλάβεις ότι μόνο εκεί είσαι σίγουρος! Θα δεις γονείς, θα δεις ότι τα κουτάβια ζουν μέσα στο σπίτι και θα δεις την αγάπη που τους έχουν… και τότε θα δεις πόσο σίγουρος θα είσαι!
   Αντίθετα από τα pet shop πως θα έχεις τη σιγουριά;;;;;

 • Christi Na

  Δεν κάθομαι καν να δω ποιος έγραψε το άρθρο και γιατί, αλλά μόλις διάβασα την πρόταση ”Η μόνη λύση είναι η αγορά από αναγνωρισμένους εκτροφείς…” κατάλαβα ότι γράφτηκε από άτομο που απλά άκουσε 2 πράγματα, είδε κάπου κι άλλα 3, κι είπε να βάλει ένα συγκινητικό κείμενο και μερικές σπαρακτικές φωτογραφίες στο σαιτ του.
  Αν θέλει κάποιο σαιτ να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με τις απαράδεκτες συνθήκες που γεννιούνται και μεγαλώνουν τα σκυλιά, είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να προτρέπει τον κόσμο να ΑΓΟΡΑΣΕΙ ζώα γενικά, την ώρα που κάθε μέρα πεθαίνουν πλήθος αδέσποτων, την ώρα που στα καταφύγια υπάρχουν εκατοντάδες σκυλιά που απλά υπάρχουν υπό άθλιες συνθήκες. ΟΙ ΖΩΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟ. Καταλάβετέ το επιτέλους μαλακισμένοι ανίδεοι που έχετε το προνόμιο να γράφετε κάτι το οποίο διαβάζεται από τόσο κόσμο. Και πιστέψτε με, στα ”αναγνωρισμένα εκτροφεία” οι συνθήκες δεν είναι καλύτερες, και εκεί τα σκυλιά γεννιούνται με ΜΟΝΟ σκοπό την αναπαραγωγή, και εκεί ζουν τη μικρή ζωούλα τους σε κλουβιά. Ας σταματήσει επιτέλους η παραπληροφόρηση

  • Αν και το λεξιλόγιο σας είναι απαράδεκτο θα σας απαντήσω…
   Η απόκτηση καθαρόαιμων σκύλων είναι αναφέρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου… μπορεί να γίνεται για πολλούς λόγους (εργασία με τα ποιμενικά, γνώση του χαρακτήρα της φυλής και πολλά άλλα)… δεν είναι δυνατόν να συζητάμε την κατάργηση των καθαρόαιμων φυλών!
   Έτσι λοιπόν προτείνουμε την απόκτηση καθαρόαιμων ΜΟΝΟ από αναγνωρισμένους εκτροφείς ώστε να τελειώσει η μάστιγα των Puppy Mills… όσοι φυσικά δεν ενδιαφέρονται για κάτι τέτοιο μπορούν να υιοθετήσουν όπως έχουμε προτείνει σε πολλά άλλα άρθρα μας.
   Προτιμάτε δηλαδή την αγορά από pet shops ή θα είστε εσείς αυτή που θα σταματήσει την αναπαραγωγή καθαρόαιμων σκύλων στον πλανήτη;;;
   Ας είμαστε σοβαροί και ρεαλιστές!
   Όσο αφορά την παραπληροφόρηση που εσείς κάνετε σχετικά με τους εκτροφείς μάλλον δεν έχετε επισκεφτεί ποτέ κάποιον πραγματικό εκτροφέα που ζει με τα σκυλιά του στο σπίτι του… μην μπερδεύεται τους εκτροφείς με τους εισαγωγείς… έλεος πια!

   • Βούλα Κ

    Εγω προσωπικά θα πω ότι μου άρεσε το site σας πολύ.Διαβάζω εδώ και ώρες με προσοχή γιατί βρήκα αρκετά άρθα πολύ σημαντικά που έδωσαν απαντήσεις σε πολλές απορίες μου.Λίγο πρίν λοιπον έμαθα τί σημαίνει puppy mills γιατί δεν το είχα ακούσει ποτέ.Ηξερα μόνο ότι απο τα pet shops δεν πρέπει να αγοράζουμε ζωάκια γιατι δεν ειναι κι οτι καλύτερο αλλα δεν ήξερα απο που προέρχονταν τα σκυλάκια αυτά!!Οσο για τους εκτροφείς υπάρχουν και καλοί και κακοί εκτροφείς σαφώς και δεν είναι καθόλου εύκολο αυτο που κάνουν και όντως γεννάνε στο σπίτι τους μέσα οι θηλυκές τους.Δεν εχει καμία σχέση η μία περίπτωση με την άλλη.Μακάρι λοιπόν να σταματήσει αυτο με τα puppy mills κάποτε.Είναι πολύ λυπηρό και χάλασε πολύ η διάθεσή μου όταν είδα αυτές τις εικόνες και το βιντεο αλλα τώρα ΞΕΡΩ πολύ καλά!Συγχαρητήρια λοιπόν συναιχίστε έτσι.

    • Ευχαριστούμε πολύ κ Βούλα!

   • Νάσια

    Η κοπέλα έχει απόλυτο δίκιο.Για το λεξιλόγιο να πω πως και λίγα λέει.Εκτροφεία καλής ποιότητος, αναγνωρισμένα και μαλακίες.Ο σκύλος όπως και κάθε ψυχή δεν γεννήθηκε για να ζει σε κλουβί!!!Σε όλα τα εκτροφεία σε κλουβιά δε τα έχουν?Τι επειδή ο άλλος το δίνει με συμβόλαιο και εμβόλια και παπαριές σημαίνει ότι ο σκύλος ζει χαρούμενος?Ο σκύλος χέστηκε απολύτως!!!Θα σε χώσω και εγώ σε ένα ομορφο κλουβάκι με καθαρά μπολ και κρεβατάκι θα σου κάνω και τα εμβόλια.Θα είσαι χαρούμενος??Δε νομίζω!

    • Ποιος σας είπε ότι σε όλα τα εκτροφεία τα σκυλιά ζουν σε κλουβιά;;;; Εκτροφείο δεν σημαίνει εγκαταστάσεις, κλουβιά και εκτάσεις… υπάρχουν εξαιρετικά εκτροφεία ακόμα και σε διαμερίσματα με τα σκυλιά στους καναπέδες!!
     Μην βάζετε τους πάντες σε ένα τσουβάλι!

     • Stamatis Rizakis

      Συμφωνώ απόλυτα! Μάλλιστα έχω τη χαρά να είμαι φίλος (έγινα μετά την αγορά του μικρού μου Τσιουάουα), με τον υπεύθηνο του εκτροφείου Mystic Legion.. Οι άνθρωποι εκεί, είναι χομπίστες, αγαπούν αυτό που κάνουν, και τα αξιαγάπητα σκυλάκια τους είναι σε χώρους του σπιτιού τους. Ο μόνος περιορισμός που υπάρχει, είναι ανάμεσα στα αρσενικά και στα θηλικά, για να μην γίνονται ανεξέλεγκτες γέννες…

 • Pingback: Τά ἐπικίνδυνα ζῶα συντροφιᾶς τά ξέρατε; | Φιλονόη καὶ Φίλοι...()

 • Hellen Galari

  δεν μπορω αλλο ραγισε η καρδια μου!

 • Zωή Ζουρούδη.

  Γειά σας,θέλω ένα θυλικό μαλτέζ σαν κι αυτό που είναι στην φωτογραφία μήπως ξέρεται που μπορώ να βρω ένα τέτοιο σκυλάκι?

  • Πρεπει να επικοινωνησετε με τον ΚΟΕ ( http://www.koe.gr ) να σας ενημερωσουν για τους εκτροφεις Μαλτεζ και να σας δωσουν τηλεφωνα επικοινωνιας!

 • Pingback: πρεπει να παρω pedigree;()

 • Νάσια

  Καλά, καλά εδώ στα παρακάτω σχόλια υπάρχουν και οι ΜΑΛΑΚΕΣ που μεν βρίζουν αυτό το βίντεο αλλά αυτά τα ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΑ ΚΤΗΝΗ, τα στηρίζουν αγοράζοντας κουτάβια από πετ σοπς!!!Τόσα αδέσποτα, τόσες εκατομύριες ευθανασίες επειδή σκυλιά δεν βρίσκουν οικογένειες, τόσα μαλακιστίρια που τα σκοτώνουν γιατη πλάκα τους, τόσα γεμάτα φιλοζωικά σωματεία και ο άλλος ο μαλάκας πέρνει από πετ δηλαδή έλεος!!!!Συγνώμη για όλες αυτές τις βρισιές αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που τα ξέρουν αυτά και παρόλα αυτά συνεχίζουν να αγοράζουν με τη σκέψη “Έλα μωρέ τόσοι για τόσοι το κάνουν, εγώ τους πείραξα??” Ε λοιπόν ένα μεγάλο άντε γαμήσου σε αυτούς που έχουν αυτή τη μαλακία σκέψη και σε αυτούς που εκμεταλλεύονται έτσι πλάσματα τα οποία ό,τι μα οτιδήποτε και να τους κάνεις πάντα θα σε περιμένουν.Όσο για τους άλλους τους πούστηδες που μοπιράζουν φόλες θα τους τη δώσω να τη φανε!!!!!!!!ΜΑΛΑΚΕΣ Ε ΜΑΛΑΚΕΣ!

© 2012 - 2015 Powered By Wordpress, Manogr, Sumo, Paella, Vodka and all the beautiful dogs everywhere!

Scroll to top