You Are Here: Home » Επιλογή και Αγορά » Εγγύηση Καθαροαιμίας Κουταβιού… Μία Μεγάλη Απάτη!

Εγγύηση Καθαροαιμίας Κουταβιού… Μία Μεγάλη Απάτη!

 

εγγύηση-καθαροαιμίας1

Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι εισαγωγείς – έμποροι κουταβιών (και όχι φυσικά αναγνωρισμένοι εκτροφείς) προσφέρουν κάτι που ονομάζουν “εγγύηση καθαροαιμίας”!!

Δεν ξέρω πως ξεκίνησε η μόδα αυτή αλλά ουσιαστικά πρόκειται για μία μεγάλη απάτη! Καμία εγγύηση δεν πιστοποιεί την καθαροαιμία ενός σκύλου αφού σε παγκόσμιο επίπεδο η ΜΟΝΗ πραγματική εγγύηση καθαροαιμίας είναι το Pedigree, την σημαντικότητα του οποίου αναλύουμε σε σχετικό άρθρο μας.
Φαινοτυπικά οποιοδήποτε σκυλί μπορεί να φαίνεται ότι ανήκει σε κάποια συγκεκριμένη φυλή και με ελαφρότητα να το ονομάζουμε καθαρόαιμο, όμως χωρίς την ύπαρξη pedigree είναι αδύνατη η απόδειξη της καθαροαιμίας ενός σκύλου οπότε και η οποιαδήποτε “εγγύηση” άκυρη και παράνομη!

Κανένας σοβαρός εκτροφέας που δηλώνει τις γέννες του και έχει Pedigree για τα σκυλιά του δεν θα σας δώσει ποτέ εγγύηση καθαροαιμίας καθώς αυτή πιστοποιείται από το ίδιο το pedigree!
Η Wikipedia αναφέρει:

A purebred dog typically refers to a dog of a modern dog breed with a documented pedigree in a stud book and may be registered with a breed club that may also be part of a national kennel club.

Ενώ το Webster’s Third New International Dictionary of the English Language γράφει: 

A breed is a group of domestic animals related through common ancestors and visiblily similar in most characteristics, having been differentiated from others by human influence; a distinctive group of domesticated animals differentiated from the wild type under the influence of man, the sum of the progeny of a known and designated foundation stock without admixture of other blood.

Το ίδιο ακριβώς αναφέρει παγκόσμια οποιαδήποτε πηγή και όχι μόνο για τα σκυλιά και μπορείτε να το επιβεβαιώσετε εύκολα μόνοι σας.

Επίσης όπως έχουμε αναφέρει σε άλλα άρθρα μας κανένας δεν επιτρέπεται να ζητήσει παραπάνω χρήματα για να σας δώσει το πέντιγκρι του κουταβιού καθώς τα πεντιγκρι εκδίδονται και πληρώνονται στους κυνολογικούς ομίλους όλα μαζί κάποιες μέρες μετά τη γέννηση και κοστίζουν ελάχιστα χρήματα. Οποιοσδήποτε ζητάει παραπάνω χρήματα για πέντιγκρι είναι σίγουρο ότι θα σας δώσει πλαστό.

εγγύηση-καθαροαιμίας2

Ακόμα ένα παράδοξο με την εγγύηση καθαροαιμίας είναι ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει και τρόπος απόδειξης του αντιθέτου μιας και ποιος θα κρίνει την καθαροαιμία; Οι κτηνίατροι δεν έχουν σχετικές γνώσεις και οι κριτές μορφολογίας που έχουν μπορούν να το κάνουν μόνο στις Εκθέσεις Μορφολογίας στις οποίες όμως ΔΕΝ μπορεί να συμμετάσχει σκύλος χωρίς pedigree! Οπότε καταλαβαίνετε πόσο όμορφα έχει στηθεί το παιχνίδι….

‘Ενα κάπως πιο χιουμοριστικό στοιχείο είναι ότι η “εγγύηση καθαροαιμίας” προωθείται σαν “εφ’ όρου ζωής” λες και το σκυλί μεγαλώνοντας μπορεί ν’ αλλάξει! Τα πάντα στην υπηρεσία του εντυπωσιασμού!

Αν θέλετε να αποκτήσετε ένα σκύλο υπάρχουν μόνο δύο σοβαροί δρόμοι που σέβονται πάνω από όλα τα ίδια τα σκυλιά: η υιοθεσία ενός αδέσποτου από φιλοζωική – καταφύγιο ή η αγορά από έναν αναγνωρισμένο υπεύθυνο εκτροφέα για όσους θέλουν συγκεκριμένη καθαρόαιμη φυλή.

Η αγορά από οπουδήποτε αλλού σημαίνει ενίσχυση των κολαστηρίων Puppy Mills

Ακολουθήστε τη Σελίδα του Dogpark.gr στο Facebook και τον λογαριασμό μας στο Twitter για άμεση ενημέρωση για όλα μας τα άρθρα αλλά και για θέματα που δεν καλύπτουμε εδώ! 

  • Εξαιρετικο Μανο !!! Πολυ καλα ειπωμενο !!!!

  • Joey

    Ρε παιδιά μην τρελλαθούμε. Κοινή λογική: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟ ΣΚΥΛΙ σε αυτόν τον πλανήτη. Ο Λύκος στα βουνά ναι είναι καθαρόαιμο – που φυσικά δεν είναι σκύλος. Ο σκύλος είναι 100% δημιούργημα του ανθρώπου, οπότε και η οποιαδήποτε ράτσα είναι διάφορα μιξ που έφτιαξαν οι άνθρωποι, για να εξυπηρετήσουν τις όποιες ανάγκες. ΟΛΑ μα ΟΛΑ είναι ημίαιμα. Αμάν ποια με αυτή την καραμέλα των καθαρόαιμων. Και μπράβο που προτείνετε πρώτα την υιοθεσία. Υιοθετήστε, σώστε ζωές. ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ.

© 2012 - 2015 Powered By Wordpress, Manogr, Sumo, Paella, Vodka and all the beautiful dogs everywhere!

Scroll to top