You Are Here: Home » Εκτροφή » Υπέγραψε και ΕΣΥ! Σώσε τους Σκύλους και την Κυνοφιλία!

Υπέγραψε και ΕΣΥ! Σώσε τους Σκύλους και την Κυνοφιλία!

Υπέγραψε και ΕΣΥ! Σώσε τους Σκύλους και την Κυνοφιλία!

Τα γεγονότα μετά το πρόσφατο άρθρο μας για τις αλλαγές έκτρωμα στο νόμο για τα ζώα συντροφιάς οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές!

Οι πρώτες 1.000 υπογραφές είναι γεγονός σε λιγότερο από 20 ώρες! Οι κυνόφιλοι και οι ζωόφιλοι έλαβαν δράση και είναι και η δική σας σειρά να υπογράψετε και να κοινοποιήσετε το Petition STOP ANTI-Breeding & PRO-Puppy Farming Legislation in Greece!

Η ελληνική κυβέρνηση επιτίθεται στους υπεύθυνους εκτροφείς και προστατεύει τα πετ-σοπ που πουλάνε ζώα & τις κουταβοβιομηχανίες ! Βοηθήστε μας να ανατρέψουμε αυτούς τους άδικους και καταστροφικούς νόμους, να προστατέψουμε τους ερασιτέχνες εκτροφείς ενάντια στα τεράστια οικονομικά συμφέροντα των κουταβοβιομηχάνων. Εκτροφείς ενωθείτε και αντισταθείτε ! Αρχαίες ελληνικές φυλές σαν τον θρυλικό Μολοσσό της Ηπείρου απειλούνται με εξαφάνιση !

Η ελληνική Κυβέρνηση ετοιμάζεται να περάσει τροποποίηση του ν. 4039/2012 «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό». Οι τροπολογίες που προτάθηκαν ουσιαστικά καταργούν την υπεύθυνη ερασιτεχνική εκτροφή καθαρόαιμων σκύλων στην χώρα, καθώς απαιτούν επαγγελματική άδεια κι εγκαταστάσεις πολλών στρεμμάτων και χιλιάδων Ευρώ για να αναπαραχθεί έστω κι ένας σκύλος. Με την μεθοδευση αυτή δίνεται πλέον απροκάλυπτα το νόμιμο περιθώριο σε φάρμες ζώων να λειτουργούν και να αναπαράγουν χαμηλής ποιότητας σκύλους, αφού δεν ορίζονται προϋποθέσεις υγείας (ψυχικής και σωματικής) και καθαροαιμίας των γεννητόρων.

Ταυτόχρονα και μετά την απαγόρευση συμμετοχής σκύλων με κομμένα αυτιά ή/και ουρές (ασχέτως ημερομηνίας γεννήσεως, ή χώρας προελεύσεως του ζώου κι αφού ανέκαθεν επέτρεπε την εισαγωγή τους) σε οποιαδήποτε κυνοφιλική εκδήλωση, τώρα έρχεται να απαγορεύσει και την εκτροφή αυτών των ζώων, διαπράττοντας μια πραγματική γενοκτονία εις βάρος πολλών καθαρόαιμων φυλών και αντισυνταγματική καταστρατήγηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των ασχολούμενων με την ερασιτεχνική εκτροφή, κεκτημένο δικαίωμα σε όλες τις πολιτισμένες χώρες.

Σε άλλο άρθρο της τροποποίησης του ισχύοντος νόμου ορίζεται με μεγάλη ελαφρότητα το πώς θα χαρακτηρίζεται το οποιοδήποτε ζώο επιθετικό (δεσποζόμενο, ή αδέσποτο) και το πως θα οδηγείται στην ευθανασία μέσα από συνοπτικές διαδικασίες ελέγχου από επιτροπή αποτελούμενη από ακατάλληλους και χωρίς καμία σχετική κατάρτιση ανθρώπους, οι οποίοι θα αποφασίζουν για το θάνατό του απλά και μόνο διότι το ζώο ακολούθησε τα φυσικά ένστικτά του, ή αντέδρασε στην ανθρώπινη σκληρότητα και πρόκληση με αυτοάμυνα.
Ζητούμε τη βοήθεια όλων των κυνοφίλων – ζωοφίλων για να σταματήσουμε την ψήφιση αυτού του νόμου – εκτρώματος,
για να συνεχιστεί η ποιοτική εκτροφή στη χώρα μας,
για να εμποδίσουμε τον θάνατο χιλιάδων αθώων ζώων και να υποχρεώσουμε την Κυβέρνηση να ασχοληθεί με την περισυλλογή και περίθαλψη των αδέσποτων που πεθαίνουν καθημερινά στους ελληνικούς δρόμους,
να απαγορεύσει την πώληση ζώων από τα petshops,
να απαγορεύσει την εισαγωγή ζώων από φάρμες (puppy mills),
να ελέγξει και να σταματήσει την παράνομη εκτροφή που τροφοδοτεί την χώρα μας με αδέσποτα.

Petition - STOP ANTI-Breeding & PRO-Puppy Farming Legislation in Greece! - Change.org

Υπογράψτε ΟΛΟΙ και κοινοποιήστε παντού το petition με σοβαρές προτάσεις για όλα τα παραπάνω! Ήρθε η ώρα της δράσης! 

Ακολουθήστε τη Σελίδα του Dogpark.gr στο Facebook και τον λογαριασμό μας στο Twitter για άμεση ενημέρωση για τις εξελίξεις και τις αντιδράσεις σχετικά με τις αλλαγές της νομοθεσίας, όλα μας τα άρθρα αλλά και για θέματα που δεν καλύπτουμε εδώ! 

© 2012 - 2015 Powered By Wordpress, Manogr, Sumo, Paella, Vodka and all the beautiful dogs everywhere!

Scroll to top