Ποιοι Είμαστε

Το Dogpark.gr ιδρύθηκε τον Μάιο του 2012 από τον Μάνο Ματσάκη, εκτροφέα Bulldog και κριτή μορφολογίας του Κ.Ο.Ε. και της F.C.I.
Τα άρθρα που θα διαβάσετε είναι όλα γραμμένα για το Dogpark είτε από εμάς είτε από καταξιωμένους εκτροφείς, εκπαιδευτές και ειδικούς του χώρου ενώ όταν αποτελούν μεταφράσεις ή (σπάνια) επαναδημοσιεύσεις αναφέρουν πάντα την σχετική πηγή. 

Το καλοκαίρι του 2018 μετά από μεγάλο τεχνικό πρόβλημα με τον πάροχο φιλοξενίας  χάθηκε ολόκληρο το site και λόγω έλλειψης back-up ήταν πραγματικά αδύνατη η άμεση επανέναρξης της λειτουργίας του. Έτσι προχωρήσαμε στον επανασχεδιασμό του και ξεκινήσαμε την επίπονη διαδικασία ανεβάσματος όλων των άρθρων από την αρχή. 
Τα μόνα άρθρα που παραλείψαμε είναι κάποιες ειδήσεις που είχαν ενδιαφέρον μόνο σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή. 
Επίσης προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε τις αρχικές ημερομηνίες δημοσίευσης όπου αυτό ήταν δυνατόν.

Η ποιότητα των άρθρων μας, ιδιαίτερα όσο αφορά τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτά, είναι εξαιρετικά σημαντική για εμάς και πιστεύουμε ότι μας χαρακτηρίζει.

Το Dogpark.gr έχει μία “έφεση” προς την οργανωμένη κυνοφιλία και την καθαρόαιμη εκτροφή αλλά πάντα παραμένει ένα site παθιασμένο με τους καλύτερους φίλους του ανθρώπου όπου  όπως κάθε πάρκο σκύλων (και ας μην έχουμε πολλά στην Ελλάδα) που σέβεται τον εαυτό του αγαπάει και δέχεται όλα τα σκυλιά!

Καθαρόαιμα και ημίαιμα, μεγάλα ή μικρά, φιλικά ή επιθετικά, παιχνιδιάρικα ή τεμπέλικα… όλα γίνονται δεκτά! Καμία προκατάληψη σε φυλή δεν γίνεται δεκτή εδώ!

Το ίδιο ισχύει και με τους ιδιοκτήτες τους αν και εδώ τα πράγματα διαφοροποιούνται κάπως αφού φιλοδοξούμε να τους “εκπαιδεύσουμε” και να τους “ενημερώσουμε” γιατί είμαστε απόλυτοι οπαδοί του ρητού “δεν υπάρχουν κακά σκυλιά, μόνο κακοί ιδιοκτήτες”!

Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν πρόκειται να εμπλακούμε στις αναίτιες και παράλογες κόντρες που αρέσκονται να ξεκινούν ορισμένοι σχετικά με την επιλογή σκύλων και συγκεκριμένα με το  γιατί να αγοράζουμε καθαρόαιμο σκυλί όταν υπάρχουν τόσα αδέσποτα! Είναι αναφέρετο δικαίωμα κάθε κυνόφιλου να αγοράσει ότι σκυλί ονειρεύεται ή να υιοθετήσει όποιο σκυλί επιθυμεί!

Να ξεκαθαρίσουμε όμως επίσης ότι έχουμε συγκεκριμένη άποψη για την αγορά σκύλων. Συγκεκριμένα, είμαστε κάθετα αντίθετοι στην αγορά από pet shop, από απλούς ιδιώτες που για κάποιο μυστήριο λόγο θεωρούν ότι πρέπει να ζευγαρώσουν το σκυλί τους ή από ανεπίσημους εκτροφείς (οι λεγόμενοι και Back Yard Breeders, εκτροφείς της πίσω αυλής). Αν θέλετε καθαρόαιμο σκυλί ο δρόμος είναι μόνο ένας: αγορά από αναγνωρισμένο εκτροφέα. Αν όμως προτιμάτε να υιοθετήσετε ένα από τα χιλιάδες αδέσποτα οι επιλογές είναι πολλές και θα σας ενημερώνουμε και γι’ αυτές!

Το site μας αλληλοσυμπληρώνετε με την Σελίδα του DogPark.gr στο Facebook, την Σελίδα μας στο Instagram και με τον λογαριασμό μας στο Twitter αφού εκεί θα ανεβάζουμε περισσότερα από όσα καλύπτουμε εδώ και χρησιμοποιεί ένα σύγχρονο responsive theme που σας επιτρέπει να το βλέπετε στις ιδανικές του διαστάσεις από το κινητό σας τηλέφωνο και το tablet σας!

 Αν σας ενδιαφέρει να δημοσιεύσουμε κάποιο άρθρο σας επικοινωνήστε μαζί μας!!