Αν και τα τελευταία χρόνια γίνεται μία προσπάθεια ενημέρωσης για τα Puppy Mills (φάρμες κουταβιών) οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ή δεν ενδιαφέρονται για την ύπαρξη τους! Όμως το δράμα είναι πιο κοντά απ’ όσο νομίζουμε και η συνέχιση του ή όχι εξαρτάται από τον κάθε ένα από εμάς!

Ας δούμε αρχικά τι είναι τα Puppy Mills και μετά πως μπορούμε να βοηθήσουμε και εμείς στην ολοκληρωτική εξαφάνιση τους!

Τα Puppy Mills με απλά λόγια είναι “εργοστάσια” παραγωγής κουταβιών! Χώροι που δεν πληρούν καμία υγειονομική ή φιλοζωική λογική! Εκατοντάδες σκυλάκια ζουν σε μέσα σε μικροσκοπικά κλουβιά συνήθως υπερυψωμένα και με πάτωμα από μεταλλικό πλέγμα για να πέφτουν από κάτω οι ακαθαρσίες (ναι, τα σκυλιά πατάνε πάνω σε πλέγμα…), τρέφονται ελάχιστα και με την χειρότερη τροφή, συνήθως υπολείμματα, ψωμιά κτλ, πολλές ώρες δεν έχουν καν νερό, δεν βγαίνουν βόλτα και δεν κινούνται, δεν έχουν καμία αγάπη και κοινωνικοποίηση και γενικά ζουν σε συνθήκες που δύσκολα μπορείτε να αντιληφθείτε.

Εκεί τα θηλυκά σκυλιά γεννούν συνέχεια από τον πρώτο τους οίστρο και μετά, χωρίς διάλειμμα, χωρίς φροντίδα και όταν δεν μπορούν να γεννήσουν θανατώνονται αφού είναι πια “άχρηστες”. Το ζευγάρωμα γίνεται χωρίς προγραμματισμό ή έλεγχο για κληρονομικές αρρώστιες και για συγγένεια!
Προφανώς τα κουτάβια αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα υγείας για πολλούς λόγους: εξασθένιση της μάνας, κληρονομικά, στενός και ακατάλληλος χώρος διαμονής, άσχημη διατροφή (ακόμα και αν θηλάζουν η μάνα τρέφεται πραγματικά χάλια), αιμομιξίες, βρώμα και ακαθαρσίες και πολλά άλλα.
Τα κουτάβια απομακρύνονται από τη μητέρα τους μετά από ελάχιστες εβδομάδες, φορτώνονται σε ένα φορτηγό και αρχίζουν να μοιράζονται σε διάφορες χώρες. Προφανώς σε τέτοιες συνθήκες ούτε λόγος για κοινωνικοποίηση και εκπαίδευση από τη μάνα τους (εξαιρετικά βασικό για το μέλλον τους) αλλά και για κοινωνικοποίηση με ανθρώπους!

Τα κουτάβια αυτά καταλήγουν σε pet shops όπου πωλούνται σαν καθαρόαιμα (φυσικά και αυτό είναι υπό αμφισβήτηση αφού κανείς δεν γνωρίζει τους προγόνους), δεν έχουν γνήσιο Pedigree (γι αυτό και πολλοί πωλητές ζητάνε έξτρα χρήματα γι’ αυτό και φυσικά μετά παραδίδουν ΠΑΝΤΑ κάποιο πλαστό) και φυσικά αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα που χειροτερεύουν από τη διαμονή τους στις γνωστές γυάλινες γυάλες…

Φαντάζομαι από τα παραπάνω είναι φανερό τι πρέπει να κάνουμε για να περιορίσουμε την μάστιγα των Puppy Mills… απλά δεν πρέπει να αγοράζουμε σκύλο από pet shops ή μεσολαβητές-εισαγωγείς. Η μόνη λύση είναι η αγορά από αναγνωρισμένους εκτροφείς στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά και δεν σχετίζονται μόνο με τις φάρμες κουταβιών, όπως θα δούμε και σε άλλα άρθρα μας. Αν περιοριστεί η ζήτηση θα περιοριστεί και η παραγωγή!

Από εκεί και πέρα θεωρώ δεδομένο ότι κάθε άνθρωπος θα κάνει το χρέος του και θα καταγγείλει άμεσα την παρουσία κάποιου puppy mill στην περιοχή του. Δυστυχώς το φαινόμενο δεν περιορίζεται στις πρώην ανατολικές χώρες (όπου πραγματικά αποτελεί μάστιγα) αλλά έχει μεταφερθεί και στη χώρα μας! Αν ακούσετε κάτι σχετικό μπορείτε να το καταγγείλετε στη φιλοζωική, στην αστυνομία, σε οποιοδήποτε σχετικό σύλλογο!

Όσοι θέλουν να ασχοληθούν λίγο παραπάνω μπορούν να ενημερώσουν όλους τους φίλους και γνωστούς, ιδιαίτερα όσους ενδιαφέρονται να αγοράσουν σκύλο! Δείξτε τους άρθρα, video και φωτογραφίες… είμαι σίγουρος ότι θα καταλάβουν! Εκτός από αυτά που βλέπετε εδώ μία αναζήτηση στο Google θα σας δείξει εκατομμύρια σχετικά αποτελέσματα και πληροφορίες ενώ και εμείς θα συνεχίσουμε με πολλά σχετικά άρθρα!

Το παρακάτω video είναι συγκλονιστικό και αξίζει να διαθέσετε 3 λεπτά για να το δείτε:

Ενημέρωσε τους φίλους σου! Βοήθησε και εσύ να μπει ένα τέλος στη Ντροπή!

Ακολουθήστε τη Σελίδα του Dogpark.gr στο Facebook , στο Instagram και στο Twitter για άμεση ενημέρωση για όλα μας τα άρθρα αλλά και για θέματα που δεν καλύπτουμε εδώ! 

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. αναροτιεμαι ποσο βλακας ηταν αυτος που εφτιαξε το πρωτο puppy mill και που το διαδωσε. Κανονικα δεν θα επρεπε να τα λενε ετσι!Θα επρεπε να λεγονται:The nightmare of the dogs!Και για αυτο θα πρεπει να εξαφανιστει αυτη η βλακεια

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here