Τα πάρκα σκύλων, ιδιαίτερα αν λειτουργούν με κανόνες και διατηρούνται καθαρά, είναι εξαιρετικά χρήσιμα για την κοινωνικοποίηση και την εκτόνωση των σκύλων μας ιδιαίτερα για τους κατοίκους των πόλεων. 

Με μεγάλη χαρά διαβάσαμε για τα εγκαίνια του  νέου Πάρκου Κοινωνικοποίησης και Άθλησης Σκύλων του Δήμου Γαλατσίου, στο Άλσος Βεΐκου και αντιγράφουμε την σχετική ανακοίνωση του Δήμου: 

¨Εγκαινιάζεται την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018, στις 17:00, το νέο Πάρκο Κοινωνικοποίησης και Άθλησης Σκύλων του Δήμου Γαλατσίου, στο Άλσος Βεΐκου (πάρκινγκ μετά την Κεντρική Πύλη).

Έπειτα από χρόνιο αίτημα των πολιτών του Γαλατσίου και με δεδομένο την ανάγκη κοινωνικοποίησης, αλλά και ελεύθερης και ασφαλούς άθλησης των σκύλων ο Δήμος προχώρησε στην ίδρυση του πρότυπου αυτού πάρκου σκύλων στο Γαλάτσι.

Ειδικότερα, πρόκειται για δύο πάρκα – ένα για μεγαλόσωμα κι ένα για μικρόσωμα σκυλιά, τα οποία κατασκευάστηκαν σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων: 
• διαδρόμους, 
• παιχνίδια άσκησης, 
• χώρο αναμονής με στέγαστρο για τον ήλιο και τη βροχή, με παγκάκια και δέστρες σκύλων, 
• τρεις κλειστούς χώρους ασφαλών εισόδων εξόδων των συνοδών και των ζώων, 
• μεταλλικά σταχτοδοχεία στις δύο εισόδους-εξόδους, 
• φωτισμό και προβολείς.

Τα πάρκα είναι διαμορφωμένα με παρτέρια και φυτεμένα με εντομοαπωθητικά φυτά, που υποστηρίζονται από αυτοποτιζόμενο σύστημα.

Επισημαίνεται πως για την είσοδο στα πάρκα απαιτείται για όλους τους χρήστες η συμπλήρωση σχετικής αίτησης, με στοιχεία του συνοδού και του ζώου, και την χρήση μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού εισόδου στα πάρκα.

Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους τους κατοίκους και δημότες του Δήμου Γαλατσίου, ενώ η συνδρομή για μη κατοίκους και δημότες είναι 36 € τον χρόνο. Στους χρήστες θα παρέχονται δωρεάν σακούλες περιττωμάτων.

Το Πάρκο θα λειτουργεί 365 μέρες τον χρόνο επί 24ώρου βάσεως (υπάρχει φωτισμός), ενώ στις ώρες αιχμής θα υπάρχει επιμέλεια του χώρου από δημοτικό υπάλληλο.
Σας περιμένουμε να εγκαινιάσουμε μαζί το νέο απόκτημα-πρότυπο του Δήμου Γαλατσίου.

Μετά τα εγκαίνια θα υπάρχει μπουφές με λιχουδιές για τους τετράποδους φίλους μας και μπουφές για τους συνοδούς.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 2132055385.”

Συγχαρητήρια στο Δήμο Γαλατσίου και ευχόμαστε όλο και περισσότεροι δήμοι να προχωρήσουν σε αντίστοιχες προσπάθειες! 

Ακολουθήστε τη Σελίδα του Dogpark.gr στο Facebook , στο Instagram και στο Twitter για άμεση ενημέρωση για όλα μας τα άρθρα αλλά και για θέματα που δεν καλύπτουμε εδώ! 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here