Έφτασε για 125η φορά η ώρα της μεγαλύτερης έκθεσης στον κόσμο! Η έκθεση Crufts διεξάγεται φέτος από 10 – 13 Μαρτίου με περισσότερα από 22.000 σκυλιά, 17 Ελληνικές συμμετοχές και πολλές παράλληλες δραστηριότητες!
Μία από τις πιο σημαντικές είναι σίγουρα αυτή που αφορά το μέλλον της κυνοφιλίας, τα παιδιά μας!

Αύριο αναχωρεί η ελληνική αποστολή για το Birmingham της Αγγλίας, με τα φτερά της ελπίδας και της άμιλλας για τον φημισμένο διεθνή διαγωνισμό νεαρών χειριστών (International Junior Handling Competition) της έκθεσης Crufts.
Να ευχηθούμε θερμά στον Γιώργο Γιάννο, που στην ηλικία των 14 ετών, εκπροσωπεί την Ελλάδα, καλό αγώνα και καλή επιτυχία!

Σε αυτό το διαγωνισμό, λαβαίνουν μέρος, οι κορυφαίοι νεαροί χειριστές όλου του κόσμου, ηλικίας από 12 μέχρι 18 ετών. Οι φετινές συμμετοχές είναι 46 και κάθε μία αναφέρεται σε μία διαφορετική χώρα καθώς τα παιδιά ταξιδεύουν από κάθε άκρη της γης στη Μεγάλη Βρετανία για να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους.

Κάθε χώρα θέτει τους δικούς της κανονισμούς για την ανάδειξη του εκπροσώπου της. Σε κάποιες είναι ο νικητής μίας συγκεκριμένης έκθεσης, σε άλλες γίνεται απ’ ευθείας ορισμός ακόμα και σε χειριστή από άλλη χώρα ενώ σε άλλες υπάρχει βαθμολογικό σύστημα.

Η χώρας μας έχει επιλέξει ένα απόλυτα διάφανο και κοπιαστικό σύστημα αφού εκπρόσωπος της χώρας μας ανακηρύσσεται ο νεαρός χειριστής ή η νεαρή χειρίστρια που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς στο βαθμολογικό σύστημα του Κ.Ο.Ε., κάτι που σημαίνει σκληρή δουλειά και πολλά ταξίδια για τους νεαρούς και τις οικογένειες τους.

Κάθε παιδί καλείται να δείξει τις ικανότητές του στο χειρισμό δυο ξένων σκύλων, τα οποία του δίνονται μια ώρα πριν το διαγωνισμό το πρώτο και μόλις πέντε λεπτά το δεύτερο. Την ημέρα του διαγωνισμού, το Σάββατο 12 Μαρτίου 2016,  στα πρωινά προκριματικά επιλέγονται από τον κριτή 10 χειριστές, από τους οποίους το βράδυ του Σαββάτου στον κεντρικό στίβο, στον τελικό, θα διακριθούν από τον κριτή ο πρώτος, δεύτερος και τρίτος καλύτερος νεαρός χειριστής. Οι συμμετέχοντες εκπρόσωποι των 46 χωρών επικοινωνούν ήδη μεταξύ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χτίζοντας έτσι μια φιλία βασιζόμενη στην ευγενή άμιλλα και στην κοινή τους αγάπη.

Την παραμονή των ημιτελικών θα δοθεί επίσημο δείπνο προς τιμή τους, στο οποίο θα παρουσιάσουν τον εαυτό τους και θα ανταλλάξουν δώρα από την πατρίδα τους. Ναι, τα παιδιά κουβαλάνε μαζί τους 45 δώρα από την πατρίδα τους (η Ελληνική αποστολή θα χαρίσει μπρελόκ στα αγόρια και μενταγιόν στα κορίτσια με το γνωστό μοτίβο του κλαδιού ελιάς να θυμίζει σε όλους την Ελλάδα).

Πρόκειται για μια φανταστική εκδήλωση για τους νέους οι οποίοι επιστρέφουν στην πατρίδα τους πλημυρισμένοι από παιδικά χαμόγελα και γεμάτοι πλούσιες εμπειρίες, φιλίες και εικόνες.

Αν και το πρόγραμμα των ζωντανών μεταδόσεων δεν είναι ακόμα γνωστό είναι σίγουρο ότι ο τελικός (και πολύ πιθανόν και οι προκριματικοί) θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω Internet στη διεύθυνση www.youtube.com/crufts.

Ευχόμαστε στην Ελληνική αποστολή καλή συμμετοχή και καλή επιτυχία , κρατώντας ψηλά την Ελληνική σημαία! 

Ακολουθήστε τη Σελίδα του Dogpark.gr στο Facebook , στο Instagram και στο Twitter για άμεση ενημέρωση για όλα μας τα άρθρα αλλά και για θέματα που δεν καλύπτουμε εδώ! 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here