Η μεγαλύτερη έκθεση μορφολογίας σκύλων στον κόσμο, η Crufts,  διεξάγεται φέτος από 9 – 12 Μαρτίου 2017 με σχεδόν 22.000 σκυλιά από 55 χώρες, 9 Ελληνικές συμμετοχές και πολλές παράλληλες δραστηριότητες!
Μία από τις πιο σημαντικές είναι σίγουρα αυτή που αφορά το μέλλον της κυνοφιλίας, τα παιδιά! 

Όπως τα τελευταία δύο χρόνια, έτσι και φέτος, η χώρας μας εκπροσωπείται στον φημισμένο διεθνή διαγωνισμό νεαρών χειριστών (International Junior Handling Competition) της έκθεσης Crufts από την νεαρή χειρίστρια που κατέκτησε την υψηλότερη θέση στη βαθμολογία των νεαρών χειριστών του 2015. 

Η φετινή μας εκπρόσωπος είναι η Κατερίνα Γιάννου που αν και μόλις 13 ετών έχει σημαντική και συνεχή παρουσία στο χώρο εδώ και αρκετά χρόνια κατακτώντας σημαντικές θέσεις στα βάθρα των εκθέσεων που συμμετέχει.

Σε αυτό το διαγωνισμό, λαβαίνουν μέρος, οι κορυφαίοι νεαροί χειριστές όλου του κόσμου, ηλικίας από 12 μέχρι 18 ετών. Οι φετινές συμμετοχές είναι 45 και κάθε μία αναφέρεται σε μία διαφορετική χώρα καθώς τα παιδιά ταξιδεύουν από κάθε άκρη της γης στη Μεγάλη Βρετανία για να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους.

Κάθε χώρα θέτει τους δικούς της κανονισμούς για την ανάδειξη του εκπροσώπου της. Σε κάποιες είναι ο νικητής μίας συγκεκριμένης έκθεσης, σε άλλες γίνεται απ’ ευθείας ορισμός ακόμα και σε χειριστή από άλλη χώρα (εφ΄όσον έχει διαγωνιστεί στη συγκεκριμένη χώρα) ενώ σε άλλες υπάρχει βαθμολογικό σύστημα.

Η χώρας μας έχει επιλέξει ένα απόλυτα διάφανο και κοπιαστικό σύστημα αφού εκπρόσωπος της χώρας μας ανακηρύσσεται ο νεαρός χειριστής ή η νεαρή χειρίστρια που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς στο βαθμολογικό σύστημα του Κ.Ο.Ε., κάτι που σημαίνει σκληρή δουλειά και πολλά ταξίδια για τους νεαρούς και τις οικογένειες τους.

Η διαδικασία στον διαγωνισμό Νεαρών Χειριστών στην Crufts είναι συγκεκριμένη και κάθε παιδί καλείται να δείξει τις ικανότητές του στο χειρισμό δυο ξένων σκύλων, τα οποία του δίνονται μια ώρα πριν το διαγωνισμό το πρώτο και μόλις πέντε λεπτά το δεύτερο. Την ημέρα του διαγωνισμού, το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017,  στα πρωινά προκριματικά επιλέγονται από τον κριτή 10 χειριστές, από τους οποίους το βράδυ του Σαββάτου στον κεντρικό στίβο, στον τελικό, θα διακριθούν από τον κριτή ο πρώτος, δεύτερος και τρίτος καλύτερος νεαρός χειριστής. Οι συμμετέχοντες εκπρόσωποι των 45 χωρών επικοινωνούν ήδη μεταξύ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χτίζοντας έτσι μια φιλία βασιζόμενη στην ευγενή άμιλλα και στην κοινή τους αγάπη.

Την παραμονή των ημιτελικών θα δοθεί επίσημο δείπνο προς τιμή τους, στο οποίο θα παρουσιάσουν τον εαυτό τους και θα ανταλλάξουν δώρα από την πατρίδα τους. 
Φέτος η Ελληνική αποστολή θα χαρίσει ένα καλαίσθητο μπρελόκ με αναφορά στον διαγωνισμό και με την Ελληνική σημαία!

Πρόκειται για μια φανταστική εκδήλωση για τους νέους οι οποίοι επιστρέφουν στην πατρίδα τους γεμάτοι νέες εμπειρίες, εικόνες και φιλίες που θα τους συνοδεύουν μια ζωή! 

Αν και το πρόγραμμα των ζωντανών μεταδόσεων δεν είναι ακόμα γνωστό είναι σίγουρο ότι ο τελικός (και πολύ πιθανόν και οι προκριματικοί) θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω Internet στη διεύθυνση www.youtube.com/crufts

Ευχόμαστε στην Ελληνική αποστολή καλή συμμετοχή και καλή επιτυχία! Θα ήμαστε όλοι μαζί σου Κατερίνα! 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here