Τα σκυλιά εκτός από μεταξύ τους θέλουν παιχνίδια και μαζί με τους δικούς τους ανθρώπους! Έτσι εκτονώνονται σωστά, δένονται με την οικογένεια τους και δεν βαριούνται!
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να παίξουμε με τα σκυλιά μας και μόνο η φαντασία μας μπορεί να τους περιορίσει! Όπως εξηγεί η Kara Reusche στο παρακάτω εκπληκτικό σχέδιο της γνωστής Lili Chin του doggiedrawings κάθε σκυλί είναι διαφορετικό και πρέπει να γνωρίζετε ποια παιχνίδια του αρέσουν. Προσπαθήστε να βρείτε το επίπεδο παιχνιδιού που ταιριάζει στο σκύλο σας και αποφεύγετε να παίζετε παιχνίδια που τον εξάπτουν τόσο πολύ ώστε να μην μπορεί να σκεφτεί ή να ηρεμήσει.
Αν από την άλλη το σκυλί σας βαριέται με τα παιχνίδια που του προτείνεται προσπαθήστε να βρείτε κάτι που να τον εξάπτει πιο πολύ!

Όπως μπορείτε να δείτε, παραπάνω δίδονται μερικές ιδέες με τύπους παιχνιδιών για να αυτοσχεδιάσετε:

Οι δύο σας!
Κυνηγητό!
Σιγουρευτείτε ότι σας κυνηγάει ο σκύλος και όχι εσείς αυτόν ώστε να μην τον μάθετε, κατά λάθος, να τρέχει μακριά σας!
Tag!
Σε κάποια σκυλιά αρέσει να τα σπρώχνετε λιγάκι και μετά να τρέχετε προς την αντίθετη κατεύθυνση ενθαρρύνοντας τα να σας φτάσουν!

Παιχνίδια!
Φερ’ το!
Από τα πιο κλασικά παιχνίδια με σκύλο! Πετάς την μπάλα, το frisbee ή κάτι άλλο και ο σκύλος τρέχει για να το πιάσει και να το φέρει πίσω! Αν δείτε ότι προτιμάει να κρατάει το παιχνίδι μπορείτε να έχετε και ένα δεύτερο και να το πετάτε όταν πιάνει το πρώτο!
Διελκυστίνδα!   Ένα αμφιλεγόμενο παιχνίδι αφού κάποιοι το αφορίζουν λόγω επιθετικότητας. Σύμφωνα με τα παραπάνω δεν θα κάνει επιθετικό το σκύλο σας και αντίθετα θα του μάθει να ελέγχει το στόμα του όταν είναι ενθουσιασμένο! Απλά μάθετε στο σκύλο σας να ξεκινάει και να σταματάει κατ’ εντολή σας ώστε να μπορείτε να τον ελέγξετε όταν το κάνει μα το φουλάρι ή την τσάντα σας!

Αν το σκυλί σας δεν ενδιαφέρεται για τα σκέτα παιχνίδια υπάρχουν λύσεις:

Παιχνίδια με φαγητό!
Γεμίστε μία από τις ειδικές συσκευές-παιχνίδια με λιχουδιές και αφήστε τον σκύλο να βρει τρόπο να τις βγάλει.

Παιχνίδια μυρωδιάς!

Η μυρωδιά είναι η πιο σημαντική αίσθηση των σκύλων και η χρήση της στα παιχνίδια τα κάνει ακόμα πιο ενδιαφέροντα. Μπορείτε να πετάτε μία λιχουδιά και να του λέτε “βρες”. Όταν θα εμπεδώσει την “εντολή” θα μπορείτε να την πετάτε σε πιο δύσκολα σημεία ή και να την κρύβεται για να τη βρίσκει.
Μία ενδιαφέρουσα εκδοχή είναι να παίξεται κάτι σαν το γνωστό παιχνίδι “εδώ παπάς, εκεί παπάς” κρύβοντας μία λιχουδιά σε ένα μπολ ενώ έχετε μαζί και κάποια κενά! Τους αλλάζετε θέση και μετά αφήνετε το σκύλο μυρίζοντας να βρει σε πιο μπολ είναι η λιχουδιά! Ενθαρρύνετε κατάλληλα!

Παιχνίδια Εκπαίδευσης!
Εκπαιδεύστε το σκύλο σας ευχάριστα είτε μόνοι σας, είτε εκτελώντας αυτά που σας έχει πει ο εκπαιδευτής. Όσο περισσότερο γελάτε και περνάτε καλά, τόσο περισσότερο παιχνίδι θα το θεωρεί… και θα τρώει και λιχουδιές!

Το παιχνίδι και οι δραστηριότητες με το σκύλο σας θα οδηγήσουν το δέσιμο σας σε άλλο επίπεδο! Το άρθρο αυτό είναι καθαρά εισαγωγικό και σύντομα θα επανέλθουμε και με άλλες ιδέες!
Καλό παιχνίδι!

Ακολουθήστε τη Σελίδα του Dogpark.gr στο Facebook , στο Instagram και στο Twitter για άμεση ενημέρωση για όλα μας τα άρθρα αλλά και για θέματα που δεν καλύπτουμε εδώ! 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here