Ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος ανακοίνωσε το νέο τρόπο υπολογισμού του βαθμολογικού συστήματος των σκύλων που συμμετέχουν στις εκθέσεις μορφολογίας που διοργανώνονται στην Ελλάδα και είναι εγγεγραμμένοι στο γενεαλόγιο του (δεν συμμετέχουν δηλαδή σκύλοι ξένης ιδιοκτησίας και σκύλοι που δεν έχουν εγγραφεί σε αυτόν και δεν έχουν λάβει ΒΕΚ).

Το νέο σύστημα που θα ισχύσει από το 2018 έχει εντελώς διαφορετική φιλοσοφία από τα προηγούμενα αφού πλέον οι βαθμοί βασίζονται στον αριθμό των σκύλων που συμμετέχουν σε κάθε έκθεση, σε κάθε κατηγορία και σε κάθε φυλή.

Ο Καλύτερος Σκύλος της Έκθεσης λαμβάνει τόσους βαθμούς όσα είναι τα σκυλιά που έχουν δηλώσει συμμετοχή στην έκθεση και όλοι οι άλλοι λιγότερους με βάση τα παρακάτω: 

● Ο σκύλος που κερδίζει κάποια διάκριση (αυτές είναι: Καλύτερος Προκ. Κουταβιών, Κουταβιών, Νέων, Φυλής, Αντιθέτου Φύλου, Βετεράνων, Ομάδος, Προκ. Κουταβιών Έκθεσης, Κουταβιών Έκθεσης, Νέων Έκθεσης, Καλύτερος Έκθεσης) παίρνει τόσους βαθμούς όσος είναι ο αριθμός των σκύλων που διαγωνίζονται για αυτή τη διάκριση.

● Το νέο Βαθμολογικό Σύστημα είναι αφαιρετικό, δηλαδή τον μέγιστο αριθμό που είναι ο αριθμός συμμετοχών στον Κατάλογο της Έκθεσης τον δικαιούται ο Καλύτερος Έκθεσης και οι υπόλοιποι όλοι λιγότερους από αυτόν.

● Οι βαθμοί που κερδίζει ένας σκύλος στις κατηγορίες Έκθεσης (επίπεδο Φυλής, Τελικών Έκθεσης) που συμμετέχει δεν αθροίζονται, αλλά υπολογίζεται πάντα η ψηλότερη και μόνο, π.χ. ένας σκύλος που αναδεικνύεται Καλύτερος Νέων και Καλύτερος Φυλής παίρνει μόνο τους βαθμούς του Καλύτερου Φυλής. Εάν ένας σκύλος κερδίσει από την κατηγορία Νέων ή Βετεράνων και θέση στο βάθρο των Τελικών της Έκθεσης, παίρνει μόνο τους βαθμούς των Τελικών στην κατηγορία Καλύτερος Σκύλος Βαθμολογικού Συστήματος.

● Ο Καλύτερος Έκθεσης παίρνει τόσους βαθμούς, όσες είναι οι συμμετοχές που αναφέρονται στον Κατάλογό της. Ο δεύτερος Καλύτερος Έκθεσης τους ίδιους βαθμούς μείον ένα, ο τρίτος μείον δύο και ο τέταρτος μείον τρεις.


Βράβευση του καλύτερου σκύλου της χρονιάς 2016 CH.GR. AM.UK, ,JCH.CY.GR. MYSTIC LEGION DRAGO (Τσιουάουα Μακρύτριχος)
Photo by Giota Bouranta

● Ο Καλύτερος Ομάδος, που δεν έχει ανέβει στο βάθρο του Καλύτερου Έκθεσης, παίρνει τόσους βαθμούς όσες συμμετοχές είχε η Ομάδα του στον Κατάλογο της Έκθεσης. Ο δεύτερος Καλύτερος Ομάδος, παίρνει ένα βαθμό λιγότερο από τον πρώτο Καλύτερο Ομάδος κ.ο.κ.

●Ο Καλύτερος Προκ. Κουταβιών, Κουταβιών, Νέων και Βετεράνων Έκθεσης παίρνει τόσους βαθμούς όσες είχαν οι συμμετοχές στην αντίστοιχη κατηγορία του στον κατάλογο της Έκθεσης.

● Για τον τίτλο του Καλύτερου Νέων ή Βετεράνων ή Ελληνικών Φυλών υπολογίζονται μόνο οι βαθμοί που έχει κερδίσει κάθε σκύλος στις κατηγορίες αυτές στην Έκθεση. Π.χ. εάν ένας σκύλος κερδίσει από την Κατηγορία Νέων, ακόμη και τον τίτλο του Καλύτερου Έκθεσης, στην Κατηγορία «Καλύτερος Νέων» θα υπολογιστούν οι βαθμοί του από την Κατηγορία Νέων.


Βράβευση του καλύτερου σκύλου της χρονιάς 2015 INT.CH, Grand CH.GR.BG, CH.GR,HR,BG.FYR, J.CH.GR Soul Guardian Atlas “Sumo” (Μπουλντογκ)

● Ο σκύλος που παίρνει τον τίτλο του Καλύτερου Φυλής, παίρνει τόσους βαθμούς όσες συμμετοχές έχει η φυλή. Αντίστοιχα δίνονται οι βαθμοί για Καλύτερο Προκαταρκτικής Κουταβιών, Κουταβιών, Νέων και Βετεράνων Φυλής. Ο σκύλος που παίρνει τον τίτλο του Καλύτερου Αντιθέτου Φύλου παίρνει τόσους βαθμούς, όσος ήταν ο αριθμός συμμετοχών στο φύλο του.

● Στην Κατηγορία Εκτροφείων & Απογόνων ο νικητής παίρνει τόσους βαθμούς όσες είναι οι συμμετοχές στον Κατάλογο της Έκθεσης, ο δεύτερος έναν βαθμό λιγότερο κοκ.

● Οι βαθμοί που αποδίδονται στους Καλύτερους Νέων Χειριστών (και στις δύο κατηγορίες αντίστοιχα) θα είναι οι εξής:

           ○ Ο πρώτος σε Έκθεση έως 100 συμμετοχές θα κερδίζει 10 βαθμούς, ο δεύτερος 9, ο τρίτος 8 και ο τέταρτος 7

           ○ Ο πρώτος σε Έκθεση από 101 έως 200 συμμετοχές θα κερδίζει 20 βαθμούς, ο δεύτερος 19, ο τρίτος 18 και ο τέταρτος 17

           ○ Ο πρώτος σε Έκθεση από 201 έως 300 συμμετοχές θα κερδίζει 30 βαθμούς, ο δεύτερος 29, ο τρίτος 28 και ο τέταρτος 27

           ○ Ο πρώτος σε Έκθεση από 301 έως 400 συμμετοχές θα κερδίζει 40 βαθμούς, ο δεύτερος 39, ο τρίτος 38 και ο τέταρτος 37

○ Ο πρώτος σε Έκθεση από 400 έως 500 συμμετοχές θα κερδίζει 50 βαθμούς, ο δεύτερος 49, ο τρίτος 48 και ο τέταρτος 47

Ακολουθήστε τη Σελίδα του Dogpark.gr στο Facebook , στο Instagram και στο Twitter για άμεση ενημέρωση για όλα μας τα άρθρα αλλά και για θέματα που δεν καλύπτουμε εδώ! 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here